Helsingin energia tekee jättivoittoa, mutta laiminlyö investointeja

31.08.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 31/2007

Helsingin kaupungin energialaitos tekee ennätyksellisen suuria voittoja, mutta nostaa kotitalouksien sähkön hintaa ja laiminlyö investointeja uusiutuviin energialähteisiin.


Vuoden alkupuoliskolta on liikevoittoa kertynyt jo yli 140 miljoonaa, mikä on 33 miljoonaa enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavana ajankohtana. Tämän vuoden liikevoiton arvioidaan nousevan yli 260 miljoonaan euroon.


Ennätysvoitoista huolimatta Helsingin Energia ilmoitti pari viikkoa sitten nostavansa kuluttajien hintoja lähes kahdeksalla prosentilla.


Investointeihin tämä Suomen kolmanneksi suurin energialaitos käytti viime vuonna vain 11 prosenttia liikevaihdosta, kun vastaava luku esimerkiksi Fortumilla oli 31 prosenttia.




Hintoja vaaditaan kuriin



SKP:n ja asukaslistan edustaja Yrjö Hakanen vaati keskiviikkona kaupunginvaltuustossa käydyssä energiakeskustelussa energialaitoksen kuluttajahintojen irrottamista markkinahinnoista, joihin ne on nyt sidottu niin, että pohjoismainen sähköpörssi, päästökauppa ja jatkossa myös EU:n yhteisten sähkömarkkinoiden kehitys nostaa niitä jatkuvasti.


– Tariffeista päättäminen tulee siirtää energialaitoksen johdolta kaupunginvaltuustolle, esitti Hakanen, jonka mielestä uusi hinnankorotus on perusteeton.


Ylipormestari Jussi Pajunen (kok) esitti kesäkuussa Helsingin Energian yhtiöittämistä ja yhdistämistä Vantaan Energiaan. Hakasen kysyessä nyt ollaanko energialaitosta yhtiöittämässä – jota SKP:n ja asukaslistan ryhmä vastustaa – Pajunen ilmoitti, että yhtiöittämistä ei valmistella.....

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli