Heli Kajo kuin varkain Euroviisukisaan
Sibelius-Akatemian oppilas Heli Kajo pääsi Suomen euroviisukarsintoihin viemällä viime minuuteilla viisujen avoimeen hakuun demonauhan. Hakuun ei kuitenkaan tarvinnut osallistua, sillä Yleisradio pyysi Kajon poikkeuksellisesti suoraan kutsuartistiksi.
— Idea syntyi ihan vahingossa. Olin tehnyt kivan kappaleen paria viikkoa aikaisemmin, ja ennen keikkaa ehdotin bändille, että jos ei vedettäisikään tätä vaan tehdäänkin siitä euroviisu, tänä vuonna kun on avoin hakukin, Heli Kajo muistelee. Ihmeissään hän oli kuultuaan pääsystä suoraan kilpaan.
Perinteisestä euroviisutyylistä Kajon kappale on kaukana. Tyylilajin poikkeavuutta Kajo itse pitää vain hauskana.
— Ehkä Yle on ottanut kappaleeni mukaan juuri siksi, että se on raikas, suomenkielinen ja etten ole tehnyt kappaletta ajatellen euroviisuja.
Heli Kajo kertoo tuntevansa musiikillista yhteenkuuluvuutta Kari Peitsamon kanssa; tavassa tehdä kappaleita on paljon samaa. Ne syntyvät hetkessä.
— Tapasin Karin elokuussa ja mietin sitä, että olen niin vanha aloittamaan biisien tekemisen. Kari vastasi, että ethän olisi niitä aiemmin voinutkaan ruveta tekemään, ensin pitää hankkia vähän kokemusta ja saada kirjoittamiseen ainesta.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kulttuuri
Kiasman tukisäätiön jäsen Chaim “Poju” Zabludowicz on perustanut jo vuonna 2002 viestintätoimiston, joka pyrkii kiistämään väitteet, joiden mukaan Israelin toimet olisivat yhteneväisiä apartheid-hallintojen kanssa.
Evitaa on monesti kutsuttu köyhien kuningattareksi, vaikka yhden köyhän sosiaalinen nousu kapitalismin sisällä ei tarkoita samoja mahdollisuuksia kaikille köyhille. Eero Suorsa analysoi Eva Perónia ja Che Guevaraa klassikkomusikaalin näkökulmasta.
"Neuvostoliiton ymmärtäminen auttaa ymmärtämään Venäjää.” Tämä Mia Öhmanin hahmottelema periaate on ollut myös yksi Katson neuvostoelokuvaa -kirjan lähtökohdista. Kirja julkaistaan maaliskuussa 2022.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.