Havannassa avataan ensimmäinen LGBTQ+ -yhteisölle omistettu hotelli

02.07.2021 - 15:45
(updated: 14.07.2021 - 15:01)
Telégrafo-hotelli sijaitsee Pradon ja Neptunon katujen risteyksessä. Kuva Alfred Hermida Flickr

Ensimmäinen LGBTQ+ -yhteisölle omistettu hotelli avataan Kuuban pääkaupungissa Havannassa.

Telégrafo-hotelli sijaitsee Pradon ja Neptunon katujen risteyksessä. Se avataan uudelleen tilaksi, "jossa vapaus ja kunnioitus ovat tärkeimmät arvot ja jossa edistetään osallisuutta ja monimuotoisuutta", kertoo espanjalainen Axel Hotels -ketju. Ketju tekee yhteistyötä kuubalaisen Gaviota Tourism Groupin kanssa.

Telégrafo perustettiin vuonna 1860 ja se sijaitsi tuolloin Amistad-kadulla. Noin vuonna 1888 se siirrettiin lopulliseen paikkaansa suosittuun Pradon ja Neptunon kulmaan. Hotelli uudelleenrakennettiin täysin vuonna 1911 ja aikakauslehdet pitivät sitä modernimpana hotellina Havannan vanhakaupungissa. Erikoisuutena se sijoittui Latinalaisen Amerikan 11 parhaan joukkoon. Telégrafo tarjoaa laajan valikoiman palveluja ja se sijaitsee erinomaisella paikalla aivan Havannan vanhankaupungin sydämessä, lähellä kuuluisia nähtävyyksiä. Hotellissa on 63 huonetta.

Yrityksen tiedottaja Silvia Perez sanoi, että hotellin avaaminen "on merkki Kuuban yhteiskunnan historiallisesta kehityksestä, joka on edistynyt syrjäytyneiden ryhmien osallistamisessa ja tukemisessa".

Kuuban kansallisen seksuaalikasvatuskeskuksen (Cenesex) tutkimus- ja opetusosaston johtaja Ana Belkis Perdom ilmaisi tyytyväisyytensä kehitykseen ja sanoi, että keskus järjestää tiedotustyöpajoja hotellin henkilökunnalle.

Cenesex on aiemmin kouluttanut henkilöstöä pohjoisessa Kuubassa sijaitsevassa Gran Muthu Rainbow -hotellissa, joka on maan ensimmäinen LGBTQ+ -yhteisölle omistettu hotelli.

Lähde Morning Star

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat