Haditha ja Azizi jäävuoren huippuja

02.06.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 22/2006.

Yhdysvaltain ilmavoimat hyökkäsi 22. toukokuuta Afganistanissa Azizin pikkukylään. Vähintään 35–40 siviiliä, heistä suuri osa lapsia, sai surmansa. Tapansa mukaan USA väitti uhrien olevan taleban-kapinallisia. Ja valtamedia myötäili. Todistajat kertoivat muuta.


Myös se jäi valtamediassa kertomatta, että USA:n A-10 Warthog -täsmäaseet käyttivät hyökkäyksessä köyhdytettyä uraania sisältäviä radioaktiivisia ammuksia.


Azizi on vain jäävuoren huippu USA:n ja sen liittolaisten Afganistanissa käymässä terrorisodassa. Suurin osa miehittäjien suorittamista siviilien joukkomurhista jää julkisuudessa kertomatta. Ruma todellisuus tiedetään hyvin jopa Kabulissa, kuten ihmisten äskeinen raivonpurkaus miehittäjiä vastaan osoitti.


Samaan aikaan yhdysvaltalaisten tietoisuuden alkaa vähitellen saavuttaa jo viime marraskuussa Irakissa tapahtunut joukkomurha. Yhdysvaltalaiset merijalkaväen sotilaat murhasivat Hadithan kaupungissa teloitusluonteisesti 24 siviiliä, joista suuri osa oli lapsia, heistä nuorin vain yksivuotias.


Hadithan verilöyly on kaikin tavoin yritetty pimittää ja uhrit selittää "kapinallisiksi" tai heitä vastaan käydyn taistelun "oheisvahingoiksi". Vasta maaliskuussa totuus alkoi vihdoin paljastua ja eräät yhdysvaltalaislehdetkin kirjoittivat siitä todenmukaisesti. Mutta kului vielä pari kuukautta ennen kuin skandaali toden teolla räjähti silmille USA:ssa.


Nyt Bushin hallinto yrittää selittää joukkomurhan asevoimien yksittäisten "pilaantuneiden omenoiden" omavaltaisuudeksi. Todellisuudessa hallinto on vastuussa tästä ja kaikista muistakin joukkomurhista.


Haditha on vain jäävuoren huippu USA:n ja sen liittolaisten Irakissa suorittamissa rikoksissa. Hyökkäyksen alkamisesta tähän päivään Irakissa on luotettavimpien arvioiden mukaan saanut surmansa 200 000–250 000 siviiliä sen lisäksi, että valtava määrä ihmisiä on vammautunut tai tekee hidasta kuolemaa köyhdytetyn uraanin myrkyttäminä. Bushin, Blairin ja valtamedian puheet kymmenistä tuhansista siviiliuhreista ovat törkeää todellisuuden peittelyä. Myös "Iraq Body Countin" laskelmat ovat rajusti alakanttiin, koska laskentamenetelmä on harhaanjohtava.


Viime aikoina valtamedia on ikään kuin totuuden myöntäen selittänyt, että Irakin "eri uskonnollisten ja etnisten ryhmien" muodostamat puolisotilaalliset joukot syyllistyvät enenevässä määrin vastustajiensa murhaamiseen. Mutta sitä valtamedia ei kerro, että kyse ei ole uskonnollis- tai etnisperäisestä murhaamisesta, kyse on USA:n kouluttamista ja ohjaamista Irakin nukkehallinnon taustaryhmien kuolemanpartioista ja niiden luonteeltaan poliittisesta terrorista. Eikä valtamedia kerro sitäkään, että – kuolemanpartioiden aktiivisuutta väheksymättä – selvästi eniten irakilaisia siviilejä teurastavat miehitysjoukot omakätisesti.


Irakin väkivallan ja kurjuuden lähde on ulkomainen terrorismi eli miehitys ja miehitysjoukot. Miehityksestä vastuussa olevat hallitukset ja niitä myötäilevä valtamedia tekevät kaikkensa peittääkseen tämän tosiasian. Suurelle yleisölle – eikä ihan vailla menestystä jopa sodanvastaiselle liikkeelle – uskotellaan, että miehitystä on jatkettava, koska miehittäjien "velvollisuus" on panna "asiat kuntoon" eikä "irakilaisia voida jättää tappamaan toisiaan".(ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli