Hälytys

07.09.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 32/2007

Varoitukset Yhdysvaltojen lähestyvästä hyökkäyksestä Iraniin lisääntyvät päivä päivältä.


Varoitusmerkkeinä voi pitää myös uutisia, joiden mukaan Saksassa ja Tanskassa on pidätetty useita ihmisiä "terrorihyökkäysten suunnittelusta". Kyse voi olla aidoista terroriuhkista, mutta Britannian kokemus kehottaa suhtautumaan niihin varauksella. Ei ole pois suljettu, että ne ovat Iran-hyökkäyksen psykologista valmistelua. Onhan yleisesti arvioitu, että USA:ssa tai yhdysvaltalaisia kohteita vastaan muualla järjestettävää lavastettua "terrori-iskua" saatetaan käyttää tekosyynä hyökkäykselle.


Joukko entisiä USA:n hallituksen viranomaisia, kongressiehdokkaita, kirjailijoita ja rauhanaktiiveja on julkaissut kiireellisen varoituksen, jonka mukaan varapresidentti Dick Cheneyn kanssa liittoutunut hallituksen ryhmäkunta suunnittelee lavastettua terroritekoa tai provokaatiota tekosyyksi Iranin vastaisen hyökkäyksen aloittamiseen ja hätätilavaltuuksien luovuttamiseen presidentille.


Outoa on myös, että samaan aikaan kun presidentti Bush on syyttänyt Irania terrorismin tukemisesta ja mesonnut Iranin ydinohjelman luovan Lähi-itään "ydinholokaustin varjon", maailman valtamedia on pimittänyt lähes täysin uutisen Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n ja Iranin saavuttamasta tärkeästä edistysaskeleesta.


IAEA ja Iranin hallitus pääsivät äskettäin Iranin ydinenergiaohjelmaa koskevaan yhteisymmärrykseen ja sopimukseen. IAEA antoi Iranin ohjelmalle puhtaat paperit ja vahvisti jälleen kerran sen rauhanomaisen luonteen. IAEA:n raportin mukaan Iran on selvittänyt kaikki järjestön plutonium-kokeita koskeneet kysymykset ja järjestö pitää kysymystä suljettuna. Siksi IAEA antoi kielteisen vastauksen USA:n Irania koskeviin syytöksiin. Osapuolet sopivat myös aikataulusta, jonka puitteissa Iran lupasi vastata IAEA:ta vielä vaivaaviin kysymyksiin.


Bushin hallinto on leimannut IAEA:n ja Iranin sopimuksen riittämättömäksi, mikä osoittaa taas kerran, ettei Washington ole kiinnostunut ratkaisemaan keinotekoisesti keksimäänsä kiistaa Teheranin kanssa diplomaattisesti. USA aikoo laajentaa Iranin kauppasaartoa ja pakotteita.ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli