EU ja Putin Lahdessa

27.10.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 39/2006.

Monet jäivät median ja mielenilmausten perusteella siihen käsitykseen, että Lahdessa pidetyssä EU:n ylimääräisessä huippukokouksessa oli kyse Venäjän huolestuttavasta ihmisoikeustilanteesta.


Ei ollut. Sillä oli vain välineellinen rooli. Pääosassa oli energiapolitiikka.


Kokouksen tarkoituksena oli painostaa presidentti Vladimir Putin luovuttamaan maansa tärkeimmät luonnonvarat maailman energiakartellin isoille pelureille. Ehdotetun energiaperuskirjaa koskevan sopimuksen tarkoituksena on sitoa Venäjän luonnonvarat velvoitteisiin, jotka palvelevat energiajättien etuja.


Todellisuudessa sopimus ei juurikaan poikkea EU:n perustuslaista, jonka ranskalaiset ja hollantilaiset kaatoivat viime vuonna tajuttuaan, että se oli vain suuren rahan uusi konsti kansallisen itsenäisyyden, ympäristöturvallisuuden ja kansalaisvapauksien polkemiseksi. Sopimus ja EU:n perustuslaki tähtäävät samoihin tavoitteisiin: "laillisten" puitteiden luomiseen maailman ja sen vähentyvien luonnonvarojen luovuttamiselle lännen rahaylimystön suppean joukon käsiin.


Lännen eliitti on käynyt kiihkeää kampanjaa Putinia vastaan siitä lähtien, kun hän kansallisti Jukosin ja alisti sen Gazpromin valvontaan. Gazpromista on nopeasti kasvamassa maailman suurin öljy-yhtiö....(ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli