EU hyväksyy

06.11.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 41 / 6.11.2009

Euroopan unioni on hyväksynyt Afganistania ja Pakistania koskevan toimintasuunnitelman. Sitä kuvataan "askelmuutokseksi" EU:n politiikassa ja siinä tehdään selväksi, että EU:n jäsenmaat tukevat täysin USA:n imperialistista seikkailua ja haluavat turvata omat etunsa alueella käyttäen hyväkseen USA:n sotakonetta.


Viime viikolla Luxemburgissa pidetty EU:n ulkoministerikokous lupasi lisää "apua" Afganistanille ja Pakistanille vastauksena tilaamaansa raporttiin, jossa varoitettiin poliittisen ja turvallisuustilanteen huononemisesta alueella.


Raportissa tehdään selväksi, ettei EU-maiden hallituksilla ole aikomustakaan ottaa huomioon ylivoimaista kansalaismielipidettä, joka vaatii joukkojen vetämistä Afganistanista.


Asiakirja antaa yksiselitteisen tuen USA-johtoiselle sodalle. Ainoa varaus, jonka EU-maat asettavat sodan tukemiselle, on toivomus, että amerikkalaiset sotilaat vastaavat pääosin taisteluista ja siten myös miestappioista.


Riippumatta siitä, suostuvatko EU-maat lisäämään sotilaallista osuuttaan, ne ovat mukana Afganistanin sodassa ja sen laajentamisessa sekä täysin vastuussa siellä tehtävistä rikoksista. Vastuuta ei voi välttää myöskään Suomi. Ensimmäisessä pääkirjoituksessa referoidut Anthony Cordesmanin lausunnot paljastavat, mistä sodassa oikeasti on kyse.ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Arkiston arkiston artikkeli