Etninen puhdistus Irakissa on sotarikos

31.08.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 31/2007

Useat viime viikkoina julkistetut raportit olosuhteista Irakissa vahvistavat, että USA:n joukkojen tämänvuotinen "hyökkäysaalto" ("surge") on kiihdyttänyt Irakin väestön etnis-uskonnollista jakamista ja lisännyt dramaattisesti barbaarisissa vankeusolosuhteissa pidettävien irakilaisten määrää.


Irakin Punainen puolikuu -järjestö kertoi, että sisäiseen pakolaisuuteen ajettujen irakilaisten määrä on kaksinkertaistunut 499 000:sta 1,1 miljoonaan, jopa 100 000:een kuukaudessa, sen jälkeen kun USA:n joukkojen operaatio viime helmikuussa alkoi.


Ylivoimainen enemmistö sotapakolaisista on shiiavaltaisilta alueilta pois ajettuja sunneja tai sunnivaltaisilta alueilta pois ajettuja shiioja, siis uskonryhmien perusteella suoritetun etnisen puhdistuksen uhreja. Keinotekoisen uskonryhmien välisen selkkauksen ja etnisen puhdistuksen yhtenä aseena on käytetty USA:n perustamia ja kouluttamia Irakin nukkehallinnon taustavoimien kuolemanpartioita.


Punaisen puolikuun yhteenvedon mukaan valtavan muuttoliikkeen tuloksena uskonnollisesti sekoittuneet alueet Irakin keskiosissa ovat tyhjentyneet ja shiiapakolaiset ovat tulleet valtaosaltaan shiialaisille alueille etelässä ja sunnit sunnivaltaisille alueille lännessä ja pohjoisessa.


YK:n kansainvälinen muuttoasioihin keskittynyt järjestö havaitsi, että poismuuttoaste Bagdadista, USA:n armeijan väkivallan pääkohteesta, on noussut kaksikymmenkertaiseksi.. Nousu on niin huikea, että se näyttää olevan tulosta USA:n armeijan tahallisesta toiminnasta Irakin pääkaupungin jakamiseksi erillisiin osiin.


USA:n internointioperaatioita hoitavan Task Force 134:n raportti puolestaan kertoi, että helmikuusta lähtien USA:n ja muiden ulkomaisten joukkojen hallussaan pitämien vankien määrä on lisääntynyt 50 prosentilla, helmikuun 16 000:sta tämänhetkiseen 24 500:een. Noin 85 prosenttia pidätetyistä on sunneja.


Bushin hallinnon propagandassa miehittäjien vastainen aseistettu vastarinta kuvataan suureksi osaksi ulkomaisten terroristien toiminnaksi, mutta todellisuudessa vain 280 edellä mainituista pidätetyistä on kotoisin Irakin ulkopuolelta; monet heistä USA:n liittolaismaista.


Itse asiassa USA:n "hyökkäysaalto" on aiheuttanut enemmän sisäistä pakolaisuutta ja väestön vaihtumista kuin keinotekoisesti lietsotun sunnien ja shiiojen välisen väkivallan puhkeaminen Kultaisen shiiamoskeijan helmikuussa 2006 tapahtuneen räjäyttämisen jälkeen, tapahtuma, jota Bushin hallinto valheellisesti sanoo uskoryhmien välisen väkivallan alkupisteeksi.


Maan sisäinen väestön muuttoliike USA:n helmikuussa aloittaman "hyökkäysaallon" jälkeen on suurempi kuin mikään aikaisempi muuttoliike edeltäneen 30 vuoden aikana, kaikki sodat ja kapinat mukaan laskien.


New York Times pani raportteja kommentoidessaan merkille. että "demografiset muutokset voisivat hyödyttää niitä, jotka haluaisivat nähdä Irakin jaettuna kolmeksi puoliautonomiseksi alueeksi. Lehti jätti hienotunteisesti sanomatta, että Bushin hallinnossa samoin kuin demokraattisen ja republikaanisen puolueen johdossa on paljon Irakin paloittelemisen kannattajia.


Uskonnollisin ja etnisin perustein harjoitettava väestön pakkosiirtojen politiikka, jossa käytetään väkivaltaa ja muuttohaluttomiin kohdistettavaa pelottelua, on toisen maailmansodan jälkeen Nürnbergin oikeudenkäynneissä laadittujen periaatteiden mukaisesti sotarikos. Bushin hallinnon johtajat tulisikin panna syytteeseen etnisestä puhdistuksesta.


Mikä pidempään USA:n miehitys jatkuu, sitä verisempiä rikoksista tulee. Irakin nukkehallinnon syvenevä kriisi on saanut monet USA:n viranomaiset, upseerit ja siviilit, vaatimaan, että Bushin hallinto lopettaa teeskentelyn "demokratian" pystyttämisestä Irakissa ja pystyttää avoimen sotilasdiktatuurin, joka ryhtyisi vielä raaempiin toimenpiteisiin Irakin väestöä vastaan.


Tämä kehitys korostaa sen Bushin hallinnon ja sodan liberaalien puolustelijoiden esittämän hokeman valheellisuutta, että USA:n on pidettävä joukot Irakissa enemmän tai vähemmän ikuisesti estääkseen verilöylyn siviiliväestön keskuudessa.


Todellisuudessa siviilien verilöyly on paraikaa käynnissä Irakissa yhdysvaltalaisten miehittäjien toimeenpanemana ja suojelemana. USA:n hyökkäys ja Irakin miehitys on suoraan vastuussa jo yhteen miljoonaan nousevasta kuolonuhrien määrästä. Kyseessä on yksi historian suurimmista rikoksista.ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli