Keywords:

Ei ole aikaa hukattavaksi!

07.06.2016 - 15:15

Poliittinen tilanne Suomessa ja laajemminkin maailmalla on mielenkiintoinen, huomauttaa tuore Kommunistisen nuorisoliiton puheenjohtaja Minna Mentula.

– Toisaalta omistava luokka tuntuu olevan pahemmin niskan päällä kuin vuosikymmeniin. Valtamedia toistaa oikeistoideologiaa kun yhdestä suusta, vallassa on porvareiden etua röyhkeän suorasti ajava hallitus ja moni työväenluokkainenkin tuntuu olevan sitä mieltä, että heidän, ja varsinkin heitä köyhempien etuja on karsittava jonkin niin sanotun yhteisen hyvän vuoksi. Toisaalta myös Suomessa, puhumattakaan muusta Euroopasta, on ollut poikkeuksellisen laajaa protestointia hallituspolitiikkaa vastaan, ja ammattiliitotkin ovat aktivoituneet.

"Ei ole löydettävissä yhteistä hyvää, ennen kun luokkarakenne on sosialismin kautta tuhottu."

Siinä missä on tärkeää olla mukana protesteissa niiden omilla ehdoilla, on myös näytettävä tietä eteenpäin.

– On puolustettava sitä, mikä hyvinvointivaltiossa on ollut hyvää. Mutta samalla on tehtävä selväksi, että hyvinvointivaltio ei voi edes kovin lyhyellä tähtäimellä olla tavoiteltava ja kestävä ratkaisu. Se ei ole päämäärämme. Ei ole löydettävissä yhteistä hyvää, ennen kun luokkarakenne on sosialismin kautta tuhottu.

– Vaikka kommunismilla on yhä vahva leima suomalaisten enemmistön mielissä, meidän ei pidä hävetä, että olemme tämän tien valinneet. Päinvastoin on näytettävä, että olemme valmiit radikaaleihinkin tekoihin päämäärämme puolesta. Näytettävä, että pidämme omia tavoitteitamme suuremmassa arvossa kuin porvarillisen yhteiskunnan arvoja ja lakeja.

Valtavirran apatia haastettava

Mentulan mielestä nyt on kysyntää toisenlaiselle näkökannalle ja uhkarohkeillekin teoille, jotka haastavat valtavirran toivottoman apatian.

"Olemme osa työväenluokkaa, ja meidän on puhuttava työväenluokan kieltä ja kuunneltava sen tarpeita tässä hetkessä."

– Meillä on oltava näkemyksiä siitä, mitä juuri nyt pitäisi tehdä vallankumouksen hyväksi ja mihin olemme matkalla. On tiedettävä määränpää ja välitavoitteet ja tiedettävä, mitä tekisimme, jos meillä olisi valta päättää.

Käytännössä tämä tarkoittaa kommunistisen linjan tavoitteiden selkeyttämistä ja niiden esiintuomista kaikilla areenoilla.

Mentulan mukaan ei saa eristäytyä omaan kuplaan.

– Olemme osa työväenluokkaa, ja meidän on puhuttava työväenluokan kieltä ja kuunneltava sen tarpeita tässä hetkessä. Vaikka meillä on paljon opittavaa tovereilta kautta historian, emme saa upota menneiden vuosisatojen jargoniin, tapoihin ja tavoitteisiin. Katse on pidettävä nykyhetkessä ja tulevaisuudessa. Puheiden lisäksi on toimittava, alettava rakentaa sellaista maailmaa, jossa haluaisimme elää ja jota olemme valmiit puolustamaan.

– Fasismin nostaessa rumaa päätään ja ympäristötuhon käydessä yhä totaalisemmaksi, meillä ei ole aikaa hukattavaksi. Jopa lyhyen tähtäimen tavoitteidemme, vaikka niiden täytyy olla realistisia, on niiden oltava kunnianhimoisia ja aina kohti vallankumousta suuntaavia.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.