Edustajakokous lähestyy - Ketkä astuvat johtoon?

24.05.2013 - 12:40
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
SKP:n Helsingin piirin piirikomitea keskusteli kokouksessaan muun muassa edustajakokouksen henkilövalinnoista. / Toivo Koivisto |

SKP:n Helsingin piirin tuoreella piirisihteerillä Irene Auerilla riittää puuhaa. Toukokuun viimeisenä viikonloppuna helsinkiläiset kommunistit ovat mukana niin Maailma kylässä – kuin Mätäjoki-festareilla. Mätäjokihan nousi viikolla ikävästi julkisuuteen, kun maalitehtaalta pääsi myrkkyjä jokeen.

– Paikalle mennään teltan kanssa joka tapauksessa. Toivottavasti myrkyistä ei ole haittaa, tuumii Auer.

Piirisihteerin pestin peruskauraa ovat kokoukset. Tällä viikolla maanantain piirikomitean kokouksesta suuren osan nappasi parin viikon päässä häämöttävä SKP:n edustajakokous. Keskustelussa esillä olivat muun muassa henkilövalinnat. Helsinkiläiset päättivät esittää SKP:n pääsihteeriksi Heikki Ketoharjua.

– Heikki on toiminut muun muassa Kommunistisen nuorisoliiton puheenjohtajana ja Helsinki-listojen kaupunginvaltuuston valtuustoryhmän sihteerinä, ja kokemukset ovat tosi positiivisia. Siksi luotamme Heikkiin, kertoo Auer.

Heikki Ketoharju on tunnettu myös Helsingin Torikokousliikkeestä, aktiivisena verkkotoimijana ja monipuolisena muusikkona, joka aikoo jatkaa tätä harrastustaan jatkossakin.

Aiemmin SKP:n Jyväskylän piiri on esittänyt Ketoharjua varapuheenjohtajaksi Emmi Tuomen kanssa. Tampereen piiri puolestaan esitti SKP:n nykyisen pääsihteeri JP Väisäsen valitsemista uudeksi puheenjohtajaksi ja nokialaisen metallin ay-aktiivi Pauli Schadrinin yhdeksi varapuheenjohtajaksi.

Helsingin piirikomitea sorvasi edustajakokoukselle aloitetta, joka kannustaa kamppailuun terveyspalvelujen puolesta joka puolella Suomea.

– Helsingissä pääpainona on ollut lähiterveysasemien puolustaminen. Meillä on ollut mukana terveyskioski ja valelääkäri, ja tempaus on saanut laajaa huomiota, sanoo Auer.

Vantaalla edustajakokouslauantai-iltana järjestettävä Sinun tähtesi -konsertti tarjoaa hengähdystauon keskelle rankkaa kokousrupeamaa. Irene Auer arvelee, että konsertti houkuttelee ainakin pääkaupunkiseudulta muutakin väkeä kuin vain edustajia tai seuraajia. Hän itse odottaa monipuolista ohjelmaa suurella mielenkiinnolla: luvassa on tuttua meininkiä, mutta varmasti myös positiivisia yllätyksiä – kuten aina vastaavissa konserteissa on ollut tapana.

– Sinun tähtesi -konsertti on myös loistava tilaisuus tavata vapaamuotoisemmin tovereita ympäri Suomea, vaikka itse edustajakokoukseen ei olisikaan tulossa.

Tervetuloa Tikkurilaan!

SKP:n Uudenmaan piirin piirisihteeri Tiina Sandberg on ylpeä piirinsä mahdollisuudesta järjestää puolueen edustajakokous – ja jo toisena perättäisenä kertana. 

Myös paikka on tuttu kolmen vuoden takaa.

– Vantaan Tikkurilan lukio on kätevien kulkuyhteyksien päässä. Tikkurilan vilkas juna-asema on vain muutaman sadan metrin kävelymatkan päässä, kertoo Sandberg.

Sandberg kehuu lukiolla lauantai-iltana järjestettävää Sinun tähtesi -konserttia kovatasoiseksi. Paikan äänentoisto on huippuluokkaa, mikä takaa sekä yleisölle että artisteille taatusti tasokkaan kokemuksen. 

Sandberg toivottaa kaikki edustajat, seuraajat ja iltakonsertin yleisön lämpimästi tervetulleeksi Tikkurilaan.

– Jos jäi edustajapaikka tällä kertaa väliin, voi viikonlopusta päästä vielä nauttimaan talkoolaisen ominaisuudessa. Edustajakokouksessa on kaikenlaista pientä hommaa tarjolla. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä piiriin, vinkkaa Sandberg.

Edustajakokouksen ajan toimii myös lapsiparkki, johon Sandberg toivoo ennakkoilmoittautumista. 


SKP:n edustajakokous 8.-9. kesäkuuta Vantaan Tikkurilan lukiolla, Valkoisenlähteentie 53.

Haluatko ilmoittaa lapsesi lapsiparkkiin? Ilmoittaudu Tiinalle Uudenmaan piiriin 31.5. mennessä.

Tule talkoolaiseksi! Ota yhteyttä SKP:n Uudenmaan piiriin: skp.uusimaa(a)kolumbus.fi tai puh. (09) 345 5029. 

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (5 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.