Demonisointia ja provokaatioita

19.05.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 2072006.

Iranin presidentin Mahmud Ahmadinejadin viime viikolla Yhdysvaltain presidentille George W. Bushille lähettämä kirje on vaiettu kuoliaaksi lännen valtamediassa. Ennen kaikkea kirjeen sisältöä ei ole vahingossakaan selostettu. Tämä on ymmärrettävää, sillä kirjeen sisällön kertominen olisi pahoin sotkenut länsimedian luoman kuvan, jonka mukaan Ahmadinejad on fanaattinen psykopaatti ja "uusi Hitler".


Ahmadinejadin kirje viittaa siihen, että Iran haluaisi avata USA:n kanssa vuoropuhelun, jotta nykyinen kiista voitaisiin ratkaista rauhanomaisesti. Kirje on valtiomiesmäinen, mutta lämminhenkinen. Siinä esitetään pitkä lista erimielisyyksien aiheita ja syytöksiä USA:n hallintoa kohtaan ja muun muassa epäillään vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskuja koskevan virallisen tulkinnan totuudenmukaisuutta. Mutta kirje ei ole inttävä eikä demagoginen, ja siinä myös tarjotaan rakentava visio työskentelystä yhteisen päämäärän hyväksi.


USA:n johto jätti vastaamatta tähänkin Iranin sovinnoneleeseen – toisin sanoen antoi ymmärtää, ettei kirje ole reagoinnin arvoinen....(ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli