Keywords:

"Demokratia ei yllä rahavallan organisaatioihin"

10.03.2016 - 14:15

Turkulaista Eira Kejosta harmittaa erityisesti se, että yhteiskunta ei huolehdi heistä, jotka eivät itse siihen pysty. Turvaverkon ulkopuolelle jää koko ajan suurempi joukko ihmisiä.

Asiantuntijoita sivuutetaan voitontavoittelun vuoksi.

– Yhteiskunnan, valtion ja kuntien toimia puretaan ja siirretään yksityisille tahoille. Demokratia ei yllä rahavallan organisaatioihin. Valta siirtyy yhä kauemmas kansalaisten ulottuvilta. Veronkeruu ja valtiontulot ovat olleet yhteiskunnan toimivuuden tae. Suuryritykset, jotka miltei kaikki ovat monikansallisia, vievät voittonsa veroparatiiseihin maksamatta ollenkaan veroa Suomeen.

Kunnat ovat purkaneet terveydenhuoltoaan, vammais- ja vanhuspalveluitaan sekä päiväkoti- ja koulutoimintaa. Osin syynä on valtion ohjaus rahoittajan ja lainsäätäjän ominaisuudessa, mutta myös asiantuntijuuden sivuuttaminen voitontavoittelun vuoksi.

Kela valtion ylläpitämää lääketehtaiden mafia

Kejosen mielestä Kela on valtion ylläpitämää lääketehtaiden mafia.

– Tiedän, että tämä on kova väite. Suomessa tuetaan tiettyjen sairauksien hoitoa lääkkeillä. Esimerkiksi parikymmentä vuotta sitten monet, erityisesti naiset saivat masennusdiagnoosin. Kipuja hoidettiin myös masennuslääkkeillä. Olisi ollut tarjolla myös pehmeitä hoitoja. Näihin ei kuitenkaan myönnetty kelakorvausta.

Ratkaisujakin löytyisi.

– Perusturva jokaiselle, joka ei pysty itse ansaitsemaan toimeentuloa köyhyysrajan 1 200 euron yläpuolelle. Pääomatulot verolle. Lääketehtaista riippumaton hoitosuositus Kelaan. Kela demokraattisesti valvottavaksi, listaa Joukkovoimaan lauantaina suuntaava Kejonen, joka on Suomen kommunistisen puolueen poliittisen toimikunnan jäsen.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Lue myös

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.