Bisnes vie taas osan Helsingin rannoista

25.05.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja 21/2007.

Raha puhui, kun Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi äänin 43 – 39 massiivisen hotellikylpylän rakentamisen Hietaniemen ja Taivallahden rantaan.


Alueella on helsinkiläisten suosituin uimaranta, jossa on parhaina kesinä jopa puoli miljoonaa kävijää. Hotellikylpylä ja sen liikennejärjestelyt rikkovat myös merkittävän kulttuuriympäristön ja maiseman.


– Tässä on kyse siitä, ohjaavatko kaavoitusta kovat markkina-arvot vai kuuluvatko Helsingin rannat kaikille, totesi valtuustossa kaavaesitystä vastustanut SKP:n ja asukaslistan Yrjö Hakanen. Kyse ei ole siitä, olisiko Helsinkiin hyvä saada kylpylä, vaan siitä, onko tämä oikea paikka.


– Taivallahden alue on syytä kunnostaa, mutta helsinkiläisten yhteiseksi virkistysalueeksi ja kunnioittaen alueen luonto- ja kulttuuriarvoja.


Rannan käyttäjien ja asukasyhdistysten lisäksi kaavaesitystä vastusti joukko eturivin arkkitehtejä ja maisemasuunnittelijoita akateemikko Juha Leiviskän johdolla.
Koulutettujen naisten palkkoja alennetaanHelsingin kaupungin johto on päättänyt yhdistää päiväkoteja hallinnollisesti isommiksi yksiköiksi. Samalla siirretään osa nykyisistä päiväkotien johtajista muihin tehtäviin ja heidän palkkojaan alennetaan.


– Näinkö kokoomuksen johtama Helsinki on alkanut toteuttaa vaalilupauksia korkeasti koulutettujen naisten palkkatasa-arvosta, kysyi Yrjö Hakanen. Samalla hän arvosteli sitä, että päiväkotien varsinainen toiminta ja hallinto irrotetaan yhä enemmän toisistaan.


Valtuuston kokoomuslaiset istuivat hiljaa.
Takkisen aloite läpiValtuusto päätti Myllypuron ostoskeskuksen uudelleenrakentamisesta. Se tapahtuu yksityisten yritysten voimin. Hakanen esitti Miina Kajoksen (VAS) kannattamana, että keskustaan olisi tullut myös tiloja kaupungin omille palveluille, mutta sitä kannatti vain 17 valtuutettua 85:stä.


Hylätyksi tuli myös Hakasen aloite Helsingin liittymisestä Kaupunginjohtajat rauhan puolesta –verkostoon. Sen sijaan SKP:n ja asukaslistan varavaltuutettu Heikki Takkisen aloite lisätiloista Haagaan hyväksyttiin. (TA)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli