Alkavan vuoden haasteita

31.12.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 48/31.12.2009

Alkava vuosi asettaa kommunisteille ja samalla työväenliikkeelle ja vasemmistolle laajemminkin suuria haasteita. Emmekä nyt puhu valmistautumisesta seuraavan vuoden eduskuntavaaleihin, mikä sekin on tärkeää. On paljon muuta, jo heti välittömästi tehtäviksi lankeavaa.


Monissa kunnissa pantiin jo viime kuukausina alulle joukkokamppailuja julkisten palvelujen uusien leikkauslistojen torjumiseksi. Ja torjuntavoittoja jo saavutettiinkin. Ratkaisevat kamppailut ovat kuitenkin lähikuukausina. Nyt on hyödynnettävä syksyn kokemuksia ja laajennettava kansanliikkeitä julkisten palvelujen puolesta sekä niissä kunnissa, joissa sellaisia jo saatiin aikaan että kunnissa, joissa tähän saakka on ollut vielä hiljaista.


Tämä kamppailu liittyy elimellisesti kamppailuun porvarihallituksen kansanvastaista politiikkaa vastaan ja esimerkiksi sosiaaliturvan heikennysten torjumiseksi.


Taantuman varjolla työläisiä ja muita palkansaajia on irtisanottu ja lomautettu ja lähes nollalinjan palkkaratkaisuja ajettu kuin käärmettä pyssyyn. Tärkeitä ratkaisuja on kuitenkin edessäpäin. Nyt on ryhdistettävä ammattiyhdistysliikkeen taistelevaa linjaa ja toimintaa. Kriittisen ay-verkoston uudelleen elvyttämisellä on tässä tärkeä merkitys.


Koko alkava kevätkausi on myös Naton ja Suomen Nato-jäsenyyden vastaisen kamppailun sekä suomalaisjoukkojen Afganistanin sodasta pois vetämisvaatimusten voimistamisen aikaa.


Ilmastotekoja vaatineelle kansalaistoiminnalle Kööpenhaminan kokous oli suuri pettymys. Mutta ilmastotoimintaa on jatkettava. Sekin on osa luokkataistelua.


Viime aikoina on saatu rohkaisevia esimerkkejä vasemmistolaisten ja edistyksellisten voimien yhteisestä keskustelusta ja toiminnasta. Tälläkin saralla on mahdollisuuksia edetä.


Kevätkausi huipentuu SKP:n edustajakokoukseen, johon valmistaudutaan edellä mainittujen kamppailukysymysten merkeissä jo tammikuun lopussa Tampereella järjestettävässä valtakunnallisessa seminaarissa.


Taisteluhenkistä alkavaa vuotta kera Tiedonantajan!



ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli