Ahteen tapaus – vai Rädyn?

09.03.2012 - 10:37
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

AKT:n viestintäpäällikkö Hilkka Ahde erotettiin yllättäen viime viikon perjantaina koolle kutsutussa ylimääräisessä AKT:n hallituksen kokouksessa. Potkut annettiin vedoten hallituksen ja Ahteen väliseen luottamuspulaan.

Puheenjohtaja Timo Rädyn toimintatavoista ja väitetystä työpaikkakiusaamisesta on käynnissä poliisitutkinta. Tutkintapyynnön teki viime kesänä Ahde, joka kertoi, ettei Räty ole puhunut hänelle kahteen ja puoleen vuoteen.

Ahteen irtisanominen on nostanut viime päivinä protesteja myös AKT:n sisällä.

Hallituksen varapuheenjohtaja Veijo Ruonala tuli sunnuntaina julkisuuteen AKT:n nimissä tehdyllä tiedotteella, jossa hän puolustelee irtisanomista luottamuspulalla. Sihteeri Harri Pasasen mukaan Ruonalalla ei ole mitään oikeutta puhua AKT:n hallituksen suulla, koska sellaista tiedotetta ei hallituksessa käsitelty. Pasanen näkee irtisanomisen taustalla Ahteen Rätyä vastaan nostaman kiusaamissyytteen.

Viime maanantaina tilanne sai lisäväriä, kun Ahteen erottamista puolustellut Ruonala oli Iltalehden mukaan AKT:n talvipäivillä käyttäytynyt väkivaltaisesti Ahdetta puolustanutta naisaktiivia kohtaan.

AKT:ssä on ollut Rädyn aikana useita samankaltaisia kiusaamistapauksia. AKT:n toimistosta kerrotaan Rädyn johtavan ”huutamalla, syyttämällä ja vähättelemällä”.

Oikeusoppineiden mukaan Ahteen irtisanominen oli lainvastainen. Ahteella on työsopimuslain nojalla oikeus vaatia täsmennyksiä irtisanomisen perusteista, eikä työnantaja saa antaa näitä tietoja julkisuuteen ilman Ahteen suostumusta.

Kuten edellisestä selviää kyseessä on varsin likainen peli, joka tahraa ay-liikkeen mainetta laajemmaltikin.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (2 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.