Aatosta jaloa – marraskuun valoa
Lähes 70 kirjailijaa, tutkijaa, poliitikkoa, toimittajaa ja panelistia kokoontuu lauantaina 8. marraskuuta Stadin työväenkirjallisuuspäivänä Sörnäisiin keskustelemaan työväenkirjallisuudesta ja muista ajankohtaisista teemoista.
Ryvettyykö tutkija politiikassa? Mitä työväenliikkeessä on ajateltu sodasta? Millaista työväenkirjallisuutta Stadissa on ollut ennen ja kirjoitetaanko sitä edelleen? Millaista on arvokas elämä ja kuolema hyvinvointivaltio-Suomessa? Miten kirjallisuudessa näkyy jakautunut yhteiskunta? Mikä saa poliitikon kirjoittamaan muistelmansa? Ovatko dekkarit työväenkirjallisuutta?
Ensimmäistä kertaa järjestettävän Stadin työväenkirjallisuspäivän tapahtumapaikkoina ovat Työväenliikkeen kirjasto ja Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) talo Sörnäisten rantatiellä. Stadin työväenkirjallisuuspäivän järjestää Työväenkirjaston ystävät ry yhteistyössä Uudenmaan Kirjoittajien, JHL:n sekä monien muiden tahojen kanssa. Ohjelmaa on aamusta iltaan kuudella eri lavalla – ja ohjelmaa on myös lapsille.
Päivän päätteeksi kuullaan runo- ja musiikkiesityksiä sekä lauletaan yhteislauluja.
Työväenliikkeen kirjaston ala-aulassa julkistetaan taidemaalari Maija Toropaisen seinämaalaus sekä kerrotaan Vastakaiku, runosta kuva, kuvasta runo -näyttelystä. Punanurkka-divarissa tutustutaan kaapelitehtaan ammattiosaston kirjaston vaiheisiin esitelmien ja valokuvien kautta.
Tiedonantaja ja Marx esillä
Tiedonantajan päätoimittaja Marko Korvela keskustelee Karl Marx -seuran Miika Kabatan kanssa Marxin Pääomasta JHL-talon Gneissi-luokassa klo 14 alkaen.
Klo 15-15.30 pääsihteeri Heikki Ketoharju haastattelee SKP:n ja Helsinki-listojen kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakasta kuntapamfleteista JHL-talon minimessuilla.
JHL-talossa on klo 9–16 Tiedonantajan ja TA-Tiedon myyntipöytä.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kulttuuri
Ihmisoikeusrikos. Näin määrittelee muusikko Sepi Kumpulainen suomalaisen vanhustenhoidon tilan Susanna Helken ohjaamassa tuoreessa Armotonta menoa elokuvassa. Elokuvassa nähtävä hämeenlinnalainen lähihoitaja Tiina Mollberg oli ensimmäisiä työntekijöitä, joka toi esiin ongelmia ympärivuorokautisessa hoivassa. Kritiikki johti siihen, että Mollberg joutui mustalle listalle.
Kiasman tukisäätiön jäsen Chaim “Poju” Zabludowicz on perustanut jo vuonna 2002 viestintätoimiston, joka pyrkii kiistämään väitteet, joiden mukaan Israelin toimet olisivat yhteneväisiä apartheid-hallintojen kanssa.
Evitaa on monesti kutsuttu köyhien kuningattareksi, vaikka yhden köyhän sosiaalinen nousu kapitalismin sisällä ei tarkoita samoja mahdollisuuksia kaikille köyhille. Eero Suorsa analysoi Eva Perónia ja Che Guevaraa klassikkomusikaalin näkökulmasta.