1,2 miljoonaa uhria ja hiljaisuus

21.09.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 34/2007

Arvostettu brittiläinen tutkimuslaitos ORB (Opinion Research Business) julkaisi viikko sitten uusimman tutkimustuloksen Irakissa tapahtuneesta kansanmurhasta. Tutkimuksen mukaan Irakissa on Yhdysvaltain vuonna 2003 tekemän hyökkäyksen jälkeen saanut surmansa 1 220 580 irakilaista.


Määrä ylittää rajusti paljon julkisuudessa olleen Ruandan kansanmurhan uhrimäärän vuonna 1994. Eivätkä lukuun sisälly itse hyökkäyksen aikana tapetut – eivät tietenkään myöskään lännen pakotteiden aikana 1990–2003 kuolleet 1,7 miljoonaa ihmistä.


Tutkimustulos on yhdensuuntainen Johns Hopkins Universityn tekemän ja lääketieteellisen Lancet-julkaisun lokakuussa 2006 julkaiseman tutkimuksen kanssa, jossa uhrien määräksi arvioitiin 655 000 ihmistä. Sen jälkeen siviilien murhaaminen Irakissa on jatkuvasti kiihtynyt. Viime aikoina USA on keskittynyt niin Irakissa kuin Afganistanissakin päivittäisiin ilmahyökkäyksiin, jotka ovat erityisen tuhoisia siviileille.


Kun otetaan huomioon yhdysvaltalaisen Just Foreign Policy -kansalaisjärjestön elokuussa julkaisema raportti (uhriarvio 996 836), nyt on olemassa kolme vakavasti otettavaa tieteellistä tutkimusta kuolleisuudesta hyökkäyksen ja miehityksen kohteeksi joutuneessa Irakissa. Ruman totuuden nimi on: kansanmurha.


Aiemmin Bushin hallinto on mainostanut esimerkiksi ORB:n tutkimuksia milloin tahansa niiden tuloksia on voitu tulkita USA:n eduksi. Mutta uudesta tutkimuksesta USA:ssa on käytännössä täysin vaiettu. Samoin on tehnyt USA:n ja muiden länsimaiden, myös Suomen, valtamedia. Totuuden sijasta valtamedia tarjoilee edelleen Bushin ja Iraq Body Countin tyrkyttämiä, kymmeniin tuhansiin uhreihin rajoittuvia lukuja.


Peittämällä totuuden valtamedia tukee sotarikoksia ja rikoksia ihmiskuntaa vastaan ja suojelee niihin syyllistyneitä. Kaiken lisäksi Suomen valtamedia, kokoomus ja muut Nato-propagandistit haluavat tehdä maastamme kansanmurhaajien rikoskumppanin Tällaiselle käyttäytymiselle ei voi olla mitään puolustusta.ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli