Sotahistoria!

Kalervo Martti Ilmari KR 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 05.12.2010

Heippa!

Minua kiinnostaa aina kaikki Historiaan kuuluvat asiat, koska olen Historian Harrastajat ry:n toiminnassa mukana. Historian piirissä on kaksi sellaista alaosastoa joiden totuusarvo menee herkästi Uskon asiaksi ja nämä ovat SOTAHISTORIA ja Poliittinen Historia. Kun tämän keskustelupalstan juttuja on lukenut, niin meikäisen huomiota on kiinnittänyt se, että jos kysyy vastausta Kysymykseen MIKSI, niin saa vastaukseksi sen, että lukekaapa Historian Lukemistoja vielä kerran, niin huomaatte sen yksinkertaisen asian, että me kerromme totuuden.

Jos jokin äärisuunta kuten SINIMUSTAT saa täyden vallan, niin ensimmäisenä menee Historiatiede, ja että tämä asia tekee erään henkilön murheelliseksi. Onhan Historiatieteestä paljon apua kaikessa Yhteiskunta- ja Talouselämätutkimuksessa, vaikka pitää ottaa korostetusti huomioon se, että Historioitsijat kertovat myös valeita. Yhteiskuntatutkimuksessa ja Sosiologiatieteessä on tapana korostaa sitä, että pelkän aikajanan eli vertikaalisen tutkimusotteen lisäksi pitää ottaa myös huomioon Horisontaalisuus eli jokin aikajanataso.

Yhdistäkäämme paremman tietotason saamiseksi SOSIOLOGIA eli Horisontti ja HISTORIA eli Aikajana sekä FILOSOFIA, jotta meillä olisi käytössämme ONTOLOGIA, Muodollinen ONTOLOGIA, TIETOTEORIA ja KOSMOLOGIA. Nyt huomaamme sen, että ei tarvitse tyytyä yhden suunnan havaintomatriiseihin. Kun nyt on käytössämme monta tutkimussuuntausta, niin oletettavasti omien erheiden tunnistaminen voisi olla helpompaa.

Toivon sitä, että meidän filosofien keskuudessa kaikki ennakkoluutot Sotahistoria rp:tä kohtaan muuttuisi puolimatkan varmuudeksi ja luottamukseksi. Sota ja kaikki tähän liittyvä on niin kauhea onnettomuus, että on turha puhua joistakin oikeutetuista vallankumoussodista tai puolustussodista, vaan pitää myöntää se, että ainoa oikeutettu asia voisi olla vain se, että teemme kaiken mahdollisen ja mahdottoman sen asian hyväksi, että voitaisiin nyt ja tulevaisuudessa välttää kaikki sotaretket.

kullervojoensuu 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 07.12.2010

Sota on kauppapoliittinen päätös,eikä johdu vihasta.
Sodalla,kuitataan VELKAKIRJAT,joita ei pystytä muuten enään lunastamaan...
Esimerkiksi Kiina omistaa melkein USA n
velkakirjat . USA on tyrkyttänyt virtuaali rahaa,mutta Kiina ei ota sitä vastaan,koska se on arvotonta (kultaharkkoja kylläkin,jota USA la ei ole)
On mielenkiintoista nähdä miten tilanne kehittyy....

PSillanpää 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 07.12.2010

Vaikka nimi vaihtuu, niin ulosanti on aina samanlaista "siansaksaa"( pyydän anteeksi sanan keksijältä vertaustani).

Alpo-Topias 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 08.12.2010

Heippa!

Minä haluan tuoda käsittelyyn sen kirjoituksen, joka on SAFKA:n kotisivulla, ja jossa on käsitelty neuvostonäkemystä Talvisota-asiassa. Talvisota ei alkanut tämän venäläisen professorin kirjoittaman artikkelin mukaan Mainilan Laukauksista, sillä nämä Mainilan Laukset -asia oli vain Suomen Sotilastiedustelun keksintö.

Nyt Johan Bäckman rp:n kotisivuilla joku kommentoija kirjoitti, että tämän ennenmainitun venäläisen professorin kirjoitus perustui hyvin heppoisiin lähdeaineistoihin. Minä ainakin ihmettelen tämän kommentoijan käsityksiä, sillä Talvisota-asiasta ovat erilaisilla keskustelupalstoilla kirjoittaneet innokkaasti SINIMUSTAT-yhteisön jäsenet, mutta näillä vasta heppoiset lähteet ovat olleet tukenaan eli viidennen tason lähteet eli lainauksen lainaukset.

Kun sitten näitä lainauksen lainauksia yrittää tutkia, niin alkupiste yleensä löytyy jostain oikeistolaisesta aikakauslehdestä. Kun sitten näitä aikakauslehtien juttuketjuja alkaa selvitellä, niin nämä ainakin niissä tapauksissa, joita olen pystynyt tutkimaan, päätyvät jopa äärioikeistolaisten kirjoitelmiin esimerkiksi HS:ssä tai Aamulehdessä jne.

Se tieto, joka meikäläisellä on, niin kertoo sen, että ei edes NL:n armeija ollut silloin taisteluvalmiudessa, kun Talvisota alkoi vuonna 1939 marraskuun viimeisenä päivänä. Nyt pitää vielä huomata se, että Suomen puolella alkoivat ns Suuret Sotaharjoitukset elokuussa vuonna 1939, ja joihin ensi alkuun RAUK-kurssilla Suomen Historian oppitunnilla saamani tiedon mukaan otti osaa noin 600-700 tuhatta sotilasta ja loppujen 200-300 tuhatta sotilasta piti ilmoittautua liikekannallepanojoukko-osastoisssan marraskuun toisella tai kolmannella viikolla.

Talvisotahan alkoi vuonna 1939 marraskuun viimeisenä päivänä, joten jos saamani tiedot pitävät paikkansa, niin Suomen puolella NL:n armeijaa vastassa oli noin miljoonan miehen armeija. Niin tuliko Suomen armeija yllätetyksi kavalan ja häikäilemättömän hyökkääjän toimesta, on ainakin Hyvä Kysymys.

PSillanpää 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 08.12.2010

Alpo-Topias, jos sinulla muisti vielä pelaa, niin Stalin syytti suomalaista tykistöä provokaatiosta kun se oli ampunut Mainilan kylässä venäläistä rajajoukkoa kohti! Sen varjolla alkoi Talvisota! Ei siinä suomalaisen sotilastiedustelun tarvinnut mitään "keksiä"!
Taitaa tämä venäläinen professori olla tämän erään suomalaisen dosentin kamuja!

Alpo-Topias 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 08.12.2010

Heippa!

Niin pelaako Teillä Herra PSillanpää edes alkeellinen Historiataju? Milloin Stalin on niin väittänyt, että Talvisodan syy olivat ne paljon puhutut Mainilan Laukaukset. Niin se tieto, joka minulla on, niin Mainilan Laukaukset perustuvat sellaiseen juttuun kuin MAINILAN LAUKAUS, ei siis Laukaukset. Oletteko Te Herra PSillanpää kuulleet jotain, tästä Mika Waltarin kirjoittamasta tarinasta? Onko tämäkin, josta kirjoitan, niin vain Komusaastan sekoilua?

PS Niin Miksi Te ette halua tuoda meidän katunarrien ja kulkurien katsottavaksi Talvisodan Sotataktisia Karttoja? Ainakin erään entisen RAUK-oppilaan ja erään Äärioikeistolaisen Sotilasmestari S. JÄRVI rp:n todistajalausunnon mukaan jokaikisestä Talvisodan Sotapäivän Sotatapahtumista tehtiin oma sotataktinen kartta.

PS Niin vieläkin ihmettelen sitä, että miksi kovan linjan äärioikeistolainen Upseeri meni sanomaan sen asian, että Talvisodan sotataktiset kartat ovat totta ja vielä kerran totta. Niin MIKSI hän myönsi? Niin myönsikö HÄN jotain sellaista, jota ei olisi pitänyt sanoa, vai vain totuuden?

Työeläkeläinen 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 08.12.2010

Se on taas Alpo löytänyt ne 700'000 suomalaista sotilasta joita kukaan muu ei ole nähnyt. Voi Alpo parka miten se RAUK:si on mennyt ryyppäämisen merkeissä, ensin katosivat taktiset kartat ja nyt vielä yli puoli miljoonaa miestä jotka todella olisivat olleet tarpeen niin jatko- kuin talvisodassakin.

Talvi sodassa muistaakseni oli meillä just reilu 300'000 miestä ja jatkoon lähtiessä reilu 500'000.

Olikohan Molotov Suomen sotilastiedustelun miehiä? Taas tuli Alpolta ihan uutta tietoa, Molotovhan sen nootinkin rustasi siellä kotonaan Moskovassa siitä Mainila tapauksesta!

SAFKA taas on muutaman kylähullun toimintakeskus josta en mitään kovinkaan järkevää odottelisi, joten jätä nyt hyvä ihminen ne rauhaan.

kullervojoensuu 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 09.12.2010

ennen sotaa..Stalini tiesi että Hitler kyllä hyökkää Suomen kautta...ja vaati Suomelta tuki-kohtia...Hankoa ym. mutta Suomi ei antanut...koska oli jo Saksan kaveri. Siinä talvisodan syy......

Alpo-Topias 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 09.12.2010

Heippa!

Miksi Te Herra Työeläkeläinen ette halua perustella yhtään mitään vaan vain syyttää sekopääksi ja komupaskaksi? Minä uskon siihen, että tämä RAUK:n tulenjohtolinjan ja myös Suomen Historian kurssin vetäjä puhui totta. Kyllä uskoaksi kovan linjan äärioikeistolainen Yliluutnantti ei ainakaan aatteesta puhunut siten kuin tarinoin, vaan oli pakko, koska totuus on se, mistä HÄN tarinoi.

Kyllähän minä ainakin muistan kuin eilisen sen, että mitä kuulin RAUK:n kurssilla yhdessä erään toisen oppilaan kanssa, sillä sekä Keskikoulun että Lukion Historian tunneilla opettajamme aina muistutti siitä, että miten kavala ja häikäilemätön vihollinen aloitti Talvisodan Mainilan Laukausten savuverhon alla. Mekin sekä minä että kaverini olimme uskoneet siihen, että mitä opettajamme oli kertonut.

Niin se mikä todella oli Suomen armeijan vahvuus silloin, kun Talvisotamme alkoi, on ainakin tutkimisen arvoinen asia. Kun olen lukenut suomalaisia tietosanakirjoja, niin niissä kaikissa sanotaan Suomen armeijan vahvuudeksi 400 tuhatta sotilasta ja NL:n armeijan vahvuudeksi noin kaksinkertainen määrä eli 800-900 tuhatta sotilasta. Nyt kun näitä lukuja tarkastelee, niin ihme ja kumma sotilasmäärien luvut ovat vaihtaneet paikkaa eli se, mikä on sanottu olleen Suomen armeijan sotilaitten määrä, niin oli tosiasiassa NL:n armeijan sotilaiden määrä ja päinvastoin.

Nyt kysyisin sitä asiaa, että mitä Te SINIMUSTAT voitatte, kun Te joka paikassa toistatte sitä, että Teidän ilmoittamanne TOTUUS on totta ja meidän on VALE. Onko valmisteilla Hyökkäyssota vanhaan hyvään mailliin? Niin olettehan Te SINIMUSTAT kerran yrittäneet päästä aina Uraliin asti, mutta miten siinä Teidän Vapaustaistelussa sitten lopulta kävikään? Onhan se asia jo tunnettu muinaisuudessa, että paras mahdollinen hyökkäyssodan valmistelu edellyttää ainakin sitä, että vihollinen pitää demonisoida, ja kun sitten aloitetaan hyökkäyssota, niin se ei ole ryöstöretki vaan vapautusoperaatio.

PSillanpää 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 09.12.2010

kullervojoensuu, tämä kyllä tuntuu minusta jo jankuttamiselta, mutta eikö Molotov ja Ribbenrop allekirjoittaneet hyökkäämättömyyssopimuksen varustettuna salaisella lisäpöytäkirjalla (on se kyllä löytynyt myös Moskovan arkistoista)! Luulen kyllä ja moni muukin,
että Stalin ja Hitler myös tiesivät sopimuksesta!
Että silleen!

Työeläkeläinen 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 09.12.2010

Kun katsoo wikin talvisotaa niin Suomessa oli sen aikana 337 - 346 tuhatta miestä aseissa ja hyökkääjällä noin miljoona.

Panssareita ja lentokoneita meillä oli 32 ja 114 kpl kun taas vastapuolella oli panssareita noin 3000 ja lentohärveleitä 3800 kpl.

Jos nuo tiedot ovat vääriä Alpo niin korjannet wikiin ne oikeat.

Täytyy tunnustaa jotta pahempaa sekopäätä en ole näissä asioissa kohdannut. Olenkin sitä mieltä jotta luonteesi on vain pirullinen ja haluat saada aikaan kalabaliikkia näistä asioista. Nyt olet minun kohdallani urasi huipulla koska moiseen sekopäiseen vedätykseen en enää tule kommentoimaan.

Kun talvisota alkoi ei Stalinillakaan voinut olla mitään varmaa tietoa siitä mistä sakut hyökkäävät vaan korkeintaan epäilyjä. Vaikka todellisuudessahan ne olivat silloin aseveljiä josta ominaisuudesta Kullervon aateveljet meitä alvariinsa syyttävät.

Onko se jotenkin pahempaa jos me teimme yhteistyötä Saksan kanssa kuin jos venäläiset kommunistit sitä tekivät??? Tämä kysymys vaatii vielä selvitystä, mistä se ero johtuu? Kommunistille oli sallittua tehdä yhteistyötä natsien ja fasistien kanssa mutta miksi me emme olisi saaneet?? Olettekohan te jotenkin, arvoisat kommunistit, puolueellisia??

PSillanpää 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 09.12.2010

Alpo-Topias, jankutan myös sinulle minulla ei ole ko. kartoista tietoa ja jos olisi niin toisin ne eteesi vaikka kultalautasella, että pääsisit moisesta traumasta eroon.
Neuvostoliitolta tulleen nootin mukaan suomalaiset ampuivat USEITA laukauksia kohti viattomia rajajoukkoja Mainilan kylässä! Siitä käyttämäni monikkomuoto!!

Alpo-Topias 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 09.12.2010

Heippa!

Minä en ole luottanut koskaan sellaiseen tietokirjastoon kuin WIKIPEDIA, sillä yhteisössä on ns Pastoriremmi, ja jonka tehtävänä on toimia erilaisten kirjoitusten tarkastajina. Niin eihän tämä Pastorikuvio olisi mikään ongelma, jos valvojina ja tarkastajina eli pastoreina eli paimenina olisivat edes tyydyttävän tason asiantuntijat, mutta kun tilanne ei ole tämä.

Kun eräs henkilö kirjoitti jutun WIKIPEDIA rp:n Marxilainen Taloustiede rp:hen, niin tämän jutun hylkäsi eli pani hyllylle sellainen henkilö pastorina, joka ei tiennyt tästä Marxilainen Taloustiede rp:stä yhtään mitään. Minun ongelmani oli ilmeisesti se, kun halusin korostaa sitä, että Klassikkomalli ja Arvolakimalli ovat varmasti täysin eri asioita. Jos halutaan sanoa siten, että myös Arvolakimallin mukaan markkinahinnat lähenevät ns yleistä tasapainohintaa, niin tässä tapauksessa ei haluttu tai ei ole ymmärretty sitä asiaa, että Arvolakimallin mukaan ei voi puhua mistään yleisestä tasapainohinnasta vaan keskimääräisestä myyntihinnasta.

Niin Klassikkomalli on sellainen, että jos se olisi reaalinen ja looginen, niin kaikkien yritysten pitäisi olla täysin identtisiä C:n ja Q:n suhteen ja vielä vallitsisi täydellinen informaatio. Jos nämä Klassikkomallin oletukset olisivat reaalisia, niin tällöin Klassikkomalli olisi totta, mutta jos löytyy edes yksikin sellainen yritys, jonka C ja Q poikeaa muista, niin tällöin olisi totta ja reaalinen sekä looginen vain ARVOLAKIMALLI.

Nyt sitten me voimme kysyä sitä, että jos WIKIPEDIA ei halua pitää huolta siitä, että ns eräät kuviot ja kirjoitukset olisivat sellaisia, että ne kestävät pätevien asiantuntijoiden tarkastelun, niin Hyvä Kysymys on se, että mitä sitten pitää ajatella muista jutuista. Niin ja sitten vielä WIKIPEDIA on sellainen, että ateistit ovat ihan samassa asemassa kuin me, jotka olemme kiinnostuneita Marxilainen Filosofia ja Sosiologia rp:stä.

Työläinen 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 09.12.2010

"Onko se jotenkin pahempaa jos me teimme yhteistyötä Saksan kanssa kuin jos venäläiset kommunistit sitä tekivät???"

Lienee syytä tarkentaa se, että "me" emme saattaneet alkuun yhteistyötä Saksan kanssa, vaan tuon ajan Suomen puutavarakapitalistit, Suomen poliittinen ja sotilaallinen johto, Mannerheim, Ryti ja muut. Suur-Suomi oli tuon yhteistyön päämäärä.
Olisiko Suomi jäänyt itsenäiseksi ja missä muodossa tuon päämäärän toteuduttua on pohtimisen arvoinen asia?

PSillanpää 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 10.12.2010

Työläinen, kyllä olisi jäänyt, mutta vasta 90-luvun taitteessa kun Neuvostoliitto sortui. Kyllä meillä olisi ollut sama kohtalo kuin balteilla ja koko Neukkulan sateliiteilla.

PSillanpää 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 15.12.2010

Alpo-Topias, kävin tuolla tutustumassa sellaisen "tietotoimiston" kuin SAFKA sivuilla, sekö sinun luotettava lähteesi on? Tapasin siellä sivuilla myös Karjalan evakon Leo Niemisen filmin muodossa, jossa hän valitti, että kaksi kertaa on joutunut lähtemään evakkoon suomalaisten takia! Tapasin hänet henkilökohtaisesti muutama aika takaperin erään virolaisen filmin esitystä ennen ja sama oli "virsi" silloinkin. Silloin esitin hänelle, että hän olisi evakoitunut toiseen suuntaan, niin saisi nyt asua rakastamallaan Kannaksella! Eikä olisi tarvinnut olla täällä kurjassa Suomessa.
Markku Huhtalalta myös kysyisin, kun hän on kertonut 30-luvulla kymmenin tuhansin surmatuista ja tyrmään suljetuista kommunisteista Suomessa. Mitä tapahtui niille suomalaisille kommunismin ystäville, joka 20-30-luvulla suurin joukoin siirtyivät Amerikaa myöten Neuvostoliittoon sosialismia rakentamaan intoa täynnä?

Alpo-Topias 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 16.12.2010

Heippa!

Niin kertooko Teistä Herrat Työeläkeläinen ja PSillanpää totuuden PRO KARELIA eli Rautaa Rajalle -järjestö? Ainakin minusta SAFKA ja J. MOLARI ovat kylläkin ainakin yrittäneet perustella edes jotenkin, kun taas Teidän SINIMUSTAT on keskustelunne ollut vain ja ainoastaan pelkkää inttämistä. Minä kylläkin ihmettelen sitä, että miksi Te Herra Työeläkeläinen ja Te Herra Antipunikki tarinoitte kiihkeää kommunismin ja Venäjän vastaista aatettanne jo pelkästään Kommunistinen Puolue Suomi24 -sivulla ainakin viikottain satoja kertoja kuten Herra Työeläkeläinen jo 100-150 ja Herra Antipunikki noin 200 kertaa. Nyt sitten edellä tarinoidut herrat kirjoittavat varmaankin monelle muulle sivulle sadottain omia tarinoitaan; ei edes HR juttujaan liittänyt esimerkiksi Esko Seppäsen Vapaavas-keskustelupalstalle sadottain viikossa vaan parhaimmillaankin muutaman kymmenen.

PSillanpää 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 21.12.2010

Alpo-Topias, en tiedä mitä tai ketä ajat takaa kun kirjoitat ensin "Herrat Työeläkeläinen ja PSillanpää" ja vähän myöhemmin "Herra Työeläkeläinen ja Herra Antipunikki", niin ketä tarkoitat sillä viimeisellä? Omasta puolestani voin sanoa, että olen kirjoittanut ehkä kymmenen kertaa Suomi24 keskuteluun ja silloinkin erään harrastukseni keskusteluun. Siihen ei todellakaan politiikkaa onneksi tarvitse kytkeä!
Pro Karelia on mielestäni eräiden evakoiden puuhamaa, jonka kanssa minulla ei ole mitään tekemistä, mutta vapaassa (onneksi) maassa saa harrastaa minunkin puolestani! Varastettiinhan se Karjala meiltä minunkin mielestäni, mutta maahan kaatunutta maitoa on turha surra!
Alpo-Topias kun mainostat olleesi yliopistossa sivistymässä, niin miten se näkyy kirjoituksissasi?

Työeläkeläinen 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 22.12.2010

Kyllä Työläinen ensin venäjän kansa johtajansa Stalinin johdolla oli yhteistyössä Saksan natsien kanssa ja myöhemmin ME eli Suomen kansa sai apua saksalaisilta joskaan ei niin tiiviissä liittosuhteessa kuin mihin Stalin oli antautunut. NL ei apua tarvinnut suuren kokonsa vuoksi meitä vastaan tänne hyökätessään mutta sai sitä sakuilta niiden estäessä kuljetuksen osalta meille annetusta sotamateriaalista, pidättämällä niitä lähetyksiä alueellaan. Miksihän Saksan apu meille olisi ollut sen tuomittavampaa kuin Neuvostoliitollekaan? Me sitä joka tapauksessa tarvitsimme enemmän kuin naapuri, suuri ja mahtava.

PSillanpää on aivan oikeassa lausumassaan, meidän tiemme olisi ollut Viron tie jos olisimme 1939 antaneet periksi. Mihin se kissa karvoistaan pääsee voitaneen tässäkin kohden sanoa Stalinista.

En myöskään paljoa kiinnittäisi huomiota SAFKA:n joka on pelkästään ryssän p-n nuolija ja puhuu NL aikaista propagandaa josta jopa venäläiset ovat itse pääosin luopuneet. Sen porukan laatu ja määrä eivät anna sille mitään merkitystä missään suhteessa.

Pakkohan Alpo jonkun on hieman lisättävä järkeä lankun komupalstalle, muutoinhan se menisi ihan menojaan Komumaahan asti. Komumaahan on Muumimaailman kaltainen seikkailupuisto jossa saa kokeilla ja nähdä mm. vankileirien saariston ja NKVD:n kidutuskammioiden tunnelmaa, Suosittelen sen rakentamista sopivaan paikkaan jotta reaalinen kuva kommunismin suurista saavutuksista saadaan kommunistienkin jakeluun.

Sen tason jolla entinen Puutarhamestari tekee analyysiä näkyy tästä antipunikki – PSillanpää teesistä joka hänelle on iskenyt päähän ja josta näyttää olevan vaikeaa päästä eroon. Jokuhan yhdisti minuakin johonkin muuhun kirjoittajaan, jopa rekisteröityneeseen tuolla lankulla, olikohan siinäkin salaliitto-Alpo asialla? Hänellä näyttää olevan sitä silmää jotta kaikki jotka ovat häntä vastaan ovat yhden henkilön reinkarnaatioita tai sivupersoonia.

Alpo-Topias 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 22.12.2010


Me voimme ihmetellä sitä, jos Työeläkeläinen, PSillanpää ja Antipunikki eivät ole ns Ryhmänimiä, niin koska nämä henkilöt nukkuvat? Niin esimerkiksi Kommunistinen Puolue Suomi24 -keskustelupalstan tarkkailuohjelman mukaan ainakin Työeläkeläinen ja Antipunikki kirjoittelevat jo yksin Suomi24 -palstalle Kommunistinen Puolue rp:n osioon noin 200-300 juttua.

Minä ihmettelen sitä, että Miksi SINIMUSTAT kuten Työeläkeläinen ja PSillanpää sekä Antipunikki kuten myös FINROSFORUM ovat ottaneet suorastaan elämän tehtäväkseen Venäjän ja venäläisten kovan tason parjaamisen ja halventamisen. Nyt voisimme kysyä sitä, että onko HYVÄ LÄNSI kuten esimerkiksi SUOMI sellainen, jossa ei olisi olemassa ALAMAAILMA, VAPAA MAAILMA ja HENKIMAAILMA. Voin vielä sanoa siten, että Varsinais-Suomessa on aloittanut toimintansa pirun palvojien yhteisö Turun Hengentiedeseura eli se sama, minkä johtajana on toiminut myös Valtakunnan Johtaja Pekka Siitoin.

Nyt haluan sanoa myös siten, että niin kauan kuin ei ole ilmestynyt Suomen Kansallisarkiston kotisivulle Suomen Talvisodan Sotataktisia Karttoja, niin uskon yhä edelleen siihen, minkä näin RAUK-aikanani yhdessä erään toisen RAUK-oppilaan kanssa, ja joka on se, että noin viiden viikon ajan Talvisodan alusta lukien eli marraskuun viimeisestä päivästä vuonna 1939 Suomen Armeijan toimintaa kuvaavat hyökkäysnuolet osoittivat Suomesta NL:ään eli Venäjän Karjalaan päin. Jos se tieto, että NL:n armeija olisi aloittanut Talvisodan Mainilan Laukausten savuverhon alla, pitäisi paikkansa, niin NL:n armeijan toimintaa kuvaavat hyökkäysnuolet olisi pitänyt jo heti Talvisodan alusta lukien osoittaa Venäjän Karjalan suunnasta Suomeen päin.

Me tutkimme kaverini kanssa nämä näkemämme Talvisodan sotataktiset kartat ja ihmettelimme myös sitä, että mikä on totuus. Niin me molemmat olimme sekä keskikoulu- että lukioaikanamme kuulleet aina historian opettajamme suusta sellaisen väitteen, että kavala vihollinen aloitti Talvisodan Mainilan laukausten varjolla.

kullervojoensuu 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 23.12.2010

Psillanpäälle..joka kysyy "mitä tapahtui
30 luvulla neuvostoliittoon siirtyneille
kommunisteille ? "
Tapahtui rodullinen siirtymä,verenkuva erilainen...vastaanottajat ei kommunistejä
Suomalaiset:han vei kommunismin venäjälle
Lenin ja Stalin tapasivat Tampereella ja siellä suomalaiset "pani" niihin kommunismin siemenen. Otto Ville Kuusinen oli Stalinin opettaja...
USA sa Intiaanit kävi siirtolaisten niskaan ja nylki pää-nahan ja Karjalassa
tapettiin suomalaisia jotka tuli rajan yli

Työläinen 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 23.12.2010

"...ja myöhemmin ME eli Suomen kansa sai apua saksalaisilta joskaan ei niin tiiviissä liittosuhteessa kuin mihin Stalin oli antautunut."

Kyllä se Työeläkeläinen oli niin, että Suomen porvaristo hakeutui liittosuhteeseen ja hyökkäyssopimukseen Saksan kanssa, mikä asiantila selviää jo hiemankin historiaa tutkimalla.

Toukokuussa 1941 Salzburgissa ja Berliinissä sekä kesäkuun alussa 1941 Helsingissä käydyt sotilaalliset neuvottelut suomalaisten ja saksalaisten upseerien välillä, koskien Operaatio Barbarossaa ja Suomen osallistumista operaatioon, löytyvät alkuperäisten kokousasiakirjojen suomennoksilla liitteineen Hans Peter Krosbyn Suomen valinta-historiasta.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 27.12.2010

Älä hyppää tapahtumien yli, Työläinen.

Kun puhutaan sodan syistä on ensin käsiteltävä 1939 jolloin sodan syyt syntyivät ja se alkoi.

Silloin NL ja Saksa sopivat Euroopan jaosta, silloin alkoi tuon jaon seurauksena II maailmansota Saksan hyökkäyksellä Puolaan johon NL yhtyi hetken päästä miehittäen sovitun osan Puolan maaperästä ja pitämällä yhteisen voitonparaatin Puolassa.

Sopimuksen toteutuksessa seurasi Baltian miehitys ja Suomen miehityksen yritys.

Nuo faktat pätevät edelleen ja ne ovat syy II maailmansotaan ja Suomen sotiin NL vastaan itsenäisyytemme ja riippumattomuutemme puolesta. Itsenäisyys ja riippumattomuus olivat pahasti uhattuna NL taholta.

PSillanpää 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 27.12.2010

Työeläkeläinen, olethan huomannut, että monella kunnon kommunistilla on hyvin valikoiva muisti? Lahtarien teot muistetaan kyllä kolmanteen polveen, mutta punakaartilaiset vain sankareina. Stalinin hirmuteotkin ovat vain kapitalistien panettelua. Eilen( sunnuntaina )tuli nostalginen kertomus TV1 sarjassa;"se päivä muutti historian" kertoi Neuvostoliiton romahduksen päivistä ja sen aikaisista Neuvostoturisteista Suomessa tutustumassa kapitalismiin. Minun tuttavani, joka kävi silloin eka kertoja Suomessa "johdetuilla" matkoilla, kertoi, että suurin ihmetys oli voiko kaupoissa olla näin paljon myytävää ja se, että kuinka vessat voivat olla näin siistejä ja víelä paperiakin on vapaasti rullalla saatavilla!

Työläinen 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 27.12.2010

"...ja myöhemmin ME eli Suomen kansa sai apua saksalaisilta joskaan ei niin tiiviissä liittosuhteessa"

Kommenttini oli vastaus yllä olevaan väitteeseen, jonka kumosin perustellusti. Vastauksesi ei tuonut mitään lisäystä edellä mainittuun, kuten oletinkin.
Kykenetkö tarkentamaan "..ei niin tiiviissä liitosuhteessa" kohtaa jollain historian viitteellä?

Suur-Suomi suunnitelmat aloitettiin jo ennen Tarton rauhaa jääkäriupseerien ja muiden laajentumisasiaa ajavien oikeistolaisten toimesta.
Operaatio Barbarossan nähtiin tarjoavan näille toimijoille tien lopulliseen ratkaisuun Suur-Suomen toteuttamiseksi.

Sekään ei liene ollut epäselvää, että hyökkäyssotaan Saksan rinnalle lähdettiin riemukkaan ja pikaisen voiton odotuksessa, ja ymmärtäen sen, että odotusten toteutuessa Suomi olisi ehkä suurempi, mutta Saksan provinssi ja alamainen, itsenäisyytensä menettänyt.

Työläinen 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 27.12.2010

"Kun puhutaan sodan syistä on ensin käsiteltävä 1939 jolloin sodan syyt syntyivät ja se alkoi."

On muistettava se, että Risto Rytin liittäessä Suomen Saksan rinnalle voimassa oli Suomen ja Neuvostoliiton välillä solmittu Moskovan rauhansopimus, jonka Suomi rikkoi salliessaan Saksan pommikoneiden hyökkäyksen Neuvostoliittoon Suomen ilmatilan kautta ja Suomen lentokenttiin tukeutuen sopimuksen vielä ollessa voimassa, ja ennen Operaatio Barbarossan varsinaista H-hetkeä.

Mikäli Työeläkeläinen nyt kommentissaan oikeuttaa Operaatio Barbarossaan liityneen Suomen hyökkäystoimet hän samalla kumoaa omat aiemmat käsityksensä sodan pelkästään puolustuksellisesta luonteesta Suomen osalta. Tosin jo aiemmin samalta kommentoijalta on kuultu arvio "Mitä pahaa Petroskoihin menossa oli", joten mielipiteitä voi kutsua kaikkiaan hieman epäyhteneviksi.

sähkömies 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 28.12.2010

Jos Suomen (sota)historia kiinostaa kannattaa aloittaa alusta. Siitä Markku Kuisma on kirjoittanut tuoreen kirjan: Sodasta synynyt - Itsenäisen Suomen synty Sarajevon laukaukauksista Tarton rauhaan 1914-1920. Siinä kommunistitkin saavat vähän moitteita, mutta oivallisela tavalla teollisuusmiesten vahva roli politiikan muotoilijan tuodaan esiin. Haluaisinpa nähdä rohkeneeko Työeläkeläinen tai Sillanpää olla kirjan kanssa eri mieltä.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 29.12.2010

Valitettavasti PSillanpää nuo opponentit muistavat asiat siten kun ne Moskovan historiankirjoituksessa ilmoitetaan. Venäjällä siihen on alkanut tulla korjausta todellisuuden suuntaan aidan kaatumisen jälkeen mutta täkäläiseen änkyrään sillä ei ole vielä vaikutusta ollut. Suomalainen on näköjään sitkeämpi kuin venäläinen joka on tottunut aikojen saatossa uskomaan aina sen totuutta joka Kremlissä istuu.

Olen kuullut jenkkien kertomuksia heillä koulutuksessa olleista venäläisistä Breznevin ajalla -80 luvulla ja ne olivat tosi mielenkiintoisia. Henkilöllä joka niistä kertoi ei ollut mitään syytä kertoa muuta kuin se mitä oikeasti oli tapahtunut. Se liittyi pääosin tuohon kauppojen varustukseen ja NL:ssa harjoitettuun näytelmä ja lavastusmentaliteettiin jota vieraat kuvittelivat joka maassa harrastettavan.

Työläinen se taas unohtaa 1939 tapahtumat ja siirtyy suoraan niiden seurauksiin. Se mitä ennen Tarton rauhaa puhuttiin ei vaikuttanut mitään suomalaisten toimintaan talvisodan alkaessa vaan se alku oli NL:n ja Saksan sopimuksen tulosta ja kuten seuraava jatkosotakin. Vaikka 1940 tehtiin Moskovan rauha niin venäläiset eivät jättäneet meitä rauhaan vaan puuttuivat asioihimme edelleen.

Mistä muualta me siinä tilanteessa olisimme apua saaneet kuin Saksalta? Tätä olen kysynyt monesti eikä yksikään komu ole siihen kyennyt vastaamaan kuten ei siihenkään miksi Suomen ja Saksan yhteinen näkemys 1941 oli pahempi kuin Saksan ja Neuvostoliiton 1939, Saksa ja NL jakoivat Euroopan mielensä mukaan mutta Suomi vain halusi turvata oman tulevaisuutensa vapaana maana mikä ei NL yhteydessä olisi ollut mahdollista.

Siitäkään en olisi mitenkään varma olisiko Saksan provinssina ollut sen huonompaa kuin Neuvostoliiton kun nyt tiedämme miten Itä-Euroopan kävi II maailmansodan jälkeen NL komennossa. Ei mitään ruusuisia kuvia tule mieleen siitäkään yhteistyöstä. Itsenäisyyttähän nuo maat saivat odottaa NL:n kaatumiseen asti.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 29.12.2010

Jos NL olisi halunnut olla kaveri ennen talvisotaa tai jatkosotaa niin sille oli siihen mahdollisuus vaan sehän sitä ei halunnut. Se ei neuvotellut vaan vaati sekä yritti pakottaa meitä. Vai olenko väärässä Työläinen?

Jatkosota oli puolustussota siinä kuin talvisotakin. Tosin olimme paremmin aseistettuja kuin talvisodassa joskaan emme kyllin hyvin. Suomen hyökkäystoimethan vain saattoivat joukkomme helpommin puolustettaville linjoille, samasta syystä kuin NL halusi Hankoa ja Baltiaa tukikohtiaan varten. Jos se oli sallittua NL:lle niin miksi emme olisi saaneet toimia samoin??? En ole nähnyt teidän moittivan NL Baltian miehityksestä!

Se missä teimme virheen oli laiminlyönti molempien kannasten linnoituksessa ja tykistön kehityksen lopettaminen. Jos olisimme olleet valmiit vastaamaan komujen hyökkäykseen vastaavalla tykkitulella mitä se sai aikaan ja olisimme todella linnoittaneet noita kannaksia (Laatokan etelä ja pohjoispuolella) niin loppuratkaisu olisi voinut olla meidän kannaltamme vielä parempi. Taloudelliset resurssit taisivat olla ainakin osin esteenä.

Pulassa olevalle kansalle oli tietysti ilon aihe saada niinkin vahva seuralainen kuin Saksan silloin ympäri maailman kuviteltiin olevan. Suomen ystävänä sinäkin olisit siinä tilanteessa ollut iloinen saamastamme tuesta, se antoi meille toivoa paremmasta tulevasta jota NL ei yksin pystyisi sanelemaan.

Työläinen 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 29.12.2010


"Työläinen se taas unohtaa 1939 tapahtumat ja siirtyy suoraan niiden seurauksiin. Se mitä ennen Tarton rauhaa puhuttiin.."

Ennen Tarton rauhaa toteutettiin mm. "Aunuksen retkikunta", joten puheiden asteelle ei jääty.

Aketeeminen Karjala-Seura ja muut "heimoaatteen" elintilaa idästä hinkuneet järjestöt vaikuttivat hyvin voimakkaasti Suomen yhteiskunnan sisällä; yliopistoissa, koululaitoksessa, tiedoitusvälineissä, politiikassa ja muussa toiminnassa.

"Mistä muualta me siinä tilanteessa olisimme apua saaneet kuin Saksalta? Tätä olen kysynyt monesti eikä yksikään komu ole siihen kyennyt vastaamaan.."

Joko et lue annettuja vastauksia, tai sitten oletat, että vastaaja automaattisesti asennoituu "jatkosotaan" kuten sinä, siis vain ja ainoastaan puolustussotana.

Oli vain niin. että Saksalta haettiin ja saatiin apua nimenomaan hyökkäyssotaan, alueiden valtaukseen ja siten Suur-Suomen luomiseen.

"Siitäkään en olisi mitenkään varma olisiko Saksan provinssina ollut sen huonompaa kuin Neuvostoliiton"

Saksan provinssiutta piti erinomaisena myös kokoomuksen radikaalisiipi IKL.
Jos lukuihmisiä lienee saitilla. niin IAN KERSHAW, HITLER- historiaan kannattaa ehdottomasti paneutua.
Tämä seikkaperäinen kehdosta-hautaan tutkimus paljastaa myös Hitlerin perimmäiset suunnitelmat Uuden Euroopan luomiseksi.

Työeläkeläistä sykädyttänee erikoisesti suunnitelmat slaavien orjuuttamiseksi saksalaisen herrakansan johtajuudella.

30 miljoonaa slaavia, juutalaiset, romanit ja muut epä-ihmiset oli tarkoitus juuria pois maisemaa pilaamasta ja luoda maanviljelijä-sotilaiden armeijat tasaisin väliajoin toteutettaviin kurinpalautus operaatioihin epä-ihmisten kapinoidessa.

Työläinen 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 29.12.2010

"Jatkosota oli puolustussota siinä kuin talvisotakin."

Ohto Manninen käsittelee aihetta Suur-Suomen ääriviivat-historiassaan hyvin seikkaperäisesti jatkosodan päämääriä ja Suomi-Saksa yhteistyötä.

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli ulkovaltojen mm. USA:n ja Iso-Britannian kysellessä syksyllä 1941 sodan lopullisia päämääriä Suomen osalta vastauksena annettiin "niiden riippuvan Saksan päämääristä".

Virallinen Suomi kävi siis erillissotaa, mutta päämäärät riippuivat Saksasta.

sähkömies 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 29.12.2010

Ihme jankuttaja tuo ”Työeläkeläinen” ja näyttää tekevän oikein päivätyötä kirjoituspöydän äärellä.
Talvisotaa ennen se oli juuri NL, joka halusi neuvotella ja suomalaiset jopa suostuivat, mutta eivät ymmärtäneet suostua edulliseen maa-alueiden vaihtoon.
Jatkosota oli kyllä suomalaisten puolelta typerää hyökkäyssotaa Natsi-Saksan apuna.
Katsoitteko muuten tiistaina TV:stä ”The Pacific: Tyynenmeren taistelutoverit” (Steven Spielbergin/Tom Hanks). Sen alussa näytettiin maailmankarttaa ja näimme kuinka Suomen alue oli hakaristimaiden joukossa.

PSillanpää 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 30.12.2010

sähkömies, tiesithän Molotov-Ribbentrop sopimuksen ja lisäpöytäkirjan? Baltithan olivat niin "viisaita" kun pistooli ohimolla suostuteltiin tukikohtasopimuksiin -39, niin suostuivat ja loppuhan on hístoriaa. Suomalaiset eivät vastaavassa tilanteessa suostuneet ja loppuhan on myös historiaa.
Muistithan, että Suomi oli sodassa -42 Neuvostoliittoa vastaan ja Jenkit Länsi-liittoutuneita, joten kartta on aivan oikea. Ei sitä tarvitse hurskastella.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 30.12.2010

Vai on sähkärillä minusta huoli! Aivan turhaan moisista huolehdit kun omatkin käsityksesi tuntuvat olevan pehvasta.

Oliko Suomella oikeasti neuvottelumahdollisuuksia Moskovassa 1939? Tuskin, joukot olivat jo rajalla neukunpuolella ja onneksi meillä laitettiin YH pystyyn jotta olimme edes hieman valmiimpia ottamaan tulevan hyökkäyksen vastaan.

Meillehän esitettiin neuvotteluja vain nimellisesti, minimiehdot olivat valmiina ja niistä ei tingitty vaikka yritimme. NL raja oli päätetty siirtää Tornionjokeen ja sen piti olla valmis Stalinin synttäreiksi 18.12.39 jolloin piti pitää paraati Helsingissä ja Oulussa. Komut eivät uskoneet Suomen todelliseen vastarintaan, meidän komumme ja loikkarimme (esim. Kusinen) olivat antaneet aivan väärän kuvan tilanteestamme. Oli parempi sanoa Josifille kytevästä epätoivosta kapitalistien riistäessä kansaa kuin nousevasta ja hyvinvoivasta maasta ilman kommunisteja.

Alkuteoriahan oli suomalaisten työläisten ryntäys puna-armeijan riveihin heti mahdollisuuden saatuaan. Noita kuitenkin taisi olla korkeintaan yksityistapauksia, mitään joukko-osastoja sinne ei ainakaan muodostunut loikkareista.

Suomi taisteli Neuvostoliittoa vastaan ei länsiliittoutuneita kuten varmaan tiedät. NL:n kuuluminen noihin liittoutuneihin voidaan myös asettaa kyseenalaiseksi paremmin kuin sen sopimus Hitlerin kanssa talvisodan päivinä. Joku komuhan väitti sen olleen pelkkää taktiikkaa. Taktiikkaa oli ainakin yhteistyö lännen kanssa ja heti tilaisuuden tullen 1945 se sanottiin irti ja alkoi kylmä sota.

Suomi taas tarvitsi apua NL:n aggressioita vastaan. Kerro mikä oli ainoa NL rajanaapuri jota se lännen puolella ei miehittänyt? Onkohan muita kuin Suomi? Sehän olisi ollut myös Suomen kohtalo ilman talvi- ja jatkosotia. Kalliiksi tuli vaan kannatti kun saimme komut pysymään kurissa alueellamme. Vähän ne yrittivät sodan jälkeen mutta kansa näki niiden läpi ja kannatus on häipynyt tyystin.

PSillanpää 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 30.12.2010

sähkömies, sitä tarkoitin sanomisilla kartan väreistä, jos ne olisivat ollet toisin, niin mehän olisimme olleet miehitettyjä Neuvostoliittolaisten toimesta!! Se miehitys olisi päättynyt vasta -91, nyt päästiin paljon vähemmällä, mutta suurin uhrauksin!

Työeläkeläinen 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 30.12.2010

Jos edes 1991 PSillanpää, neukut ja virolaiset kun eivät olisi nähneet Väiskin lihatiskiä joka oli yksi NL kaatajista Urhon ETYK:in rinnalla. Ilman noitahan Neuvostoliitto saattaisi edelleen kitua ja kiduttaa kansaansa pelottelemalla miten kurjaa täällä oikeastaan on.

PSillanpää 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 30.12.2010

Työeläkeläinen, muistatko ohjelman TV1, jossa kerrottiin Viron kommunistien huolesta Suomen television näkymisestä Virossa uuden Espoon tv-maston vaikutuksesta? Lisälaitteiden kaupasta/ rakentamisesta myös äänen kuulumaan saamiseksi. Olihan se myös lopun alkua, kun sallittin matkustaminen Helsingin ja Tallinan välillä lähes vapaasti! Viru-Hotellin ja sen olemattomasta kerroksesta ei oikein edes kannata mainita. Mitenkähän se kerros perusteltiin Mikko Revon rakennusmiehille rakennusvaiheen aikana silloin?
Yksi suunnitelmahan oli myös rakentaa teräsverkkoaita Naissaaren kohdalle estämään kavalia radioaaltoja tunkeutumasta Tallinaan! Se oli Viron KP;n puheenjohtajan virallinen esitys Moskovassa Keskuskomitealle!
Minusta tästä K-kaupan Väiskistä Juha Watt Vainio kertoo osuneesti laulussaan "Aleks ja Jaan", jos ei ole tuttu kannattaa etsiä ja kuunnella ajatuksella, niinkuin muitakin Vainion töitä!

sähkömies 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 30.12.2010

Johan nyt. Olisimme saaneet Ilomantisin takaa ison alueen ja luopua olisi pitänyt Terijoesta Koivistoon ja muutamasta saaresta. Se on selvästi pienempi alue. Ja kaiken huipuksi olisi voinut pysyä puolueettomana ja välttää sodan kauhut, alueden menetyksen ja miestappiot. Tämä siis sopimalla. Ja olisihan siinä muutama venäläinenkin säilynyt hengissä.
Ja samallahan olisi tullut vältettyä jälimmäinen raskas, pitkä sota ja sen tappiot yms.
En väitä, että me olisimme suorastaan päässeet rikastumaan kuten ruotsalaiset, mutta kuitenkin.
Hankkikaa tekin ensi töiksenne vuonna 1940 Suomen valtion piirtämät kartat maavaihtoehdotuksista.

Työläinen 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 31.12.2010

"Suomi taisteli Neuvostoliittoa vastaan ei länsiliittoutuneita kuten varmaan tiedät."

6.12.1941 Iso-Britannia julisti sodan Suomelle ja siihen yhtyivät myös Australia, Kanada ja Uusi-Seelanti, joten sotatila oli todellakin voimassa myös osaa liitoutuneita kohtaan.

"Suomi taas tarvitsi apua NL:n aggressioita vastaan."

Saksa taas tarvitsi apua Operaatio Barbarossan pohjoisen siiven hyökkäysoperaatioon ja Suomi, Risto Rytin johdolla, siihen lupautui ja sitä myös antoi, samalla tosin toteuttaen omaan päämääräänsä, Suur-Suomeen, tähtäävää sotimistaan.
Mannerheimhan alisti jo 15.6 suomalaisen III Armeijakunnan Saksan Norjan armeijan komentajan kenraalieversti Nikolaus von Falkenhorstin alaiseksi, ja hyökkäysuunta oli luonnollissti itä.

Jo alkukesästä 1941 presidentti Risto Ryti antoi professori Jalmari Jaakkolalle tehtäväksi laatia perustelut Suomen elintilan oikeutukselle itälaajentamisen kautta.

Rytin hyväksymässä selonteossa Die Ostfrage Finnlands, Suomen idänkysymys käsiteltiin laajentumistarpeen rajoja myös taloudellisessa katsannossa mm. puutavara ja kaivosmineraalien osalta.

Jaakkolan selvitys luki tulevan Suur-Suomen selkeäksi osaksi Itä-Karjalan, Äänisjärven itäpuolitse, ja koko Kuolan alueen.

Myöhemmissä hyökkäysvaiheen aikaisissa neuvotteluissa, Kuolan aluetta koskien, Adolf Hitler lupasi sen liitettävän Suomeen koska presidentti Ryti aivan erityisesti korosti liitämisen tarvetta.

"Jatkosota oli puolustussota siinä kuin talvisotakin."

Tasavallan presidentti Risto Ryti näyttää olleen tulloin eri mieltä kuin kommentoija. Keskustelussaan Saksan Suomen suurlähettilään Wipert von Blucherin kanssa 11.9.-41, jossa Ryti vastasi Blucherin kysymykseen Suomen jatkosuunnitelmista, hyökkäystä jatkettavan Saksan sodanjohdon kanssa tehtyjen sopimusten mukaisesti.


Osa-aikaproletaari 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 02.01.2011

Työeläkeläinen!

Ei tänäkään päivänä, tässä maassa, läheskään kaikki näe sitä K-kaupan Väiskin lihatiskiä. Osa näkee lähinnä sen näkkileivän ja hernerokan. Tai makaronin jne.

Miksi toisten pitää saada kaviaaria hanhenmaksapalleroita ja toiset eivät saa? Vaikka otantana olisi työssä käyvät ihmiset pelkästään. Eihän tässä maassa enää työn MÄÄRÄN tai sen FYYSISEN tai HENKISEN rasittavuuden mukaan palkkaa makseta. Ei ole maksettu aikoihin. Mikä logiikka siinä mielestäsi on, että pitkää päivää painava ja/tai vuorotyötä tekevä, vaikkapa siivooja, varastomies, puistotyöntekijä, lastenhoitaja, poliisi, baarimikko, vartija jne. ja varsinkin pk-seudulla asuva - saa käteen jotain 1000-2000 eur välillä per/kk ja joku paperinpyörittäjä toimistotuolissaan vaikkapa 5000-10000 e/kk + kokouspalkkiot + optiot + autoetu + etc...

Niin, toki sitä isoa palkkaa voidaan perustella vaikka vastuulla jne. Millä vastuulla? Vastuu on ainoastaan tulosvastuu - tuloksen tekeminen, uusliberalistisen lahtarin märkä uni.

Eihän tulosvastuu ole verrattavissakaan todelliseen vastuuseen, jota on esim. poliisilla joissain tilanteissa, meri- tai lentokapteeneilla ihmishengistä jne.

Jo se vastuu henkilöstöstäkin on nähty niin moneen kertaan, ei kyynel vieri pitkin lahtarin poskea kun paperitehtaat vietiin kaukomaille. Kun on se kova vastuu: tulosvastuu. Ainoastaan omien optioiden pelon menetys voi hiukan suupieliä mutristaa.

Minkä takia tämä kansa on niin tyhmää. Juuri eilen kuulin radiosta surullisen uutisen: Kokoomus on tilastojen mukaan edelleen suurin puolue. Minkä takia...todellinen syy äänestää kokoomusta olisi ehkä max. 5% suomalaisista.

Toivon seuraavilta eduskuntavaaleilta paljon.

Työeläkeläiselle ja muillekin kaikesta huolimatta parempaa uutta vuotta 11.

sähkömies2 4 vuotta, 8 kuukautta sitten 02.01.2011

Mitähän johtopäätöksiä tulevaisuutta varten Sillanpää ja Työeläkeläinen voivat vetää Sotahistoriasta.
Paasikiven/Kekkosen johtopäätös oli, että kannattaa pysyä puolueettomana.
Sitten haluan kysyä oletteko tulleet ajatelleeksi, mitkä seikat Napoleonin jälkeisessä maailmassa vaikuttivat siihen, että seuraavat maat olivat kykeneviä käymään suursotaa: Britannia, Saksa, USA, Japani ja SNTL? Miksi Italia, Turkki olivat heikompia?
Sotahistoriasta voi kai oppia senkin, että sota ei kannata. Tyypillinen sotaintoilija on esim. sitä mieltä, että sodan aikana tekniikka kehittyy hyvin ja sodan vahingot korvataan nopeasti. Jotkut sotaintoilijat ovat jopa sitä mieltä, että sota lue kysyntää ja taloudellinen toimeliaisuus lisääntyy. Kun oikeasti sota tulisi nähdä tavattomana haaskauksena inhimillisten kärsimysten lisäksi. Sitä paitsi sotaintoilija antaa hyökkääjälle helposti anteeksi, jos hyökkääjä sattuu voittamaan (USA/Irak).

PSillanpää 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 03.01.2011

sähkömies, sanohan nyt ihan aikuisten oikeasti olisiko Talvisota vältetty aluevaihdoksilla? Uskotko myös siihen!? Silloin kun neuvotteluja käytiin Moskovassa oli Puola jo jaettu! Saksa hyökkäsi 1.9.39 ja Venäjä 17.9.39. Baltit oli alistettu (suostuteltu) pistooli ohimolla tukikohtasopimuksiin. Ja vielä kun oli olemassa se lisäpöytäkirja, joka myös Molotov-Ribbentrop paktina tunnetaan, niin mikä meidän kohtalo olisi ollut? Maanvaihtojen kanssa tai ilman? Oikea vastaus, Balttien ja Puolan kohtalo, eikä tarvitse olla edes ennustaja. Et muistanut mainita, että myös Hankoniemen vuokraus tukikohdaksi oli yhtenä ehtona ja se lopullisesti esti suomalaisten myöntymisen. Venäläiset olisivat tulleet "tykin kantaman" päähän Suomen pääkaupungista. Kun lukee "Suomen Kansanarmeijan Julistusta 1.12.1939", voi helposti tulla samaan tulokseen!

sähkömies 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 03.01.2011

Aikuisten oikeasti uskon, että Suomi olisi voinut jäädä puolueettomaksi, koska olemme niin syrjässä.
Mitä tulee teidän toistamaan lisäpöytäkirjaan, niin minusta maailma on täynnä sopimuksia. Meilläkin oli voimassa Tarton rauhansopimus ja sopimus Wilhelmin saksan kanssa, joka onneksi lakkasi olemasta voimassa. Eli kai papereiden perusteella voi päätellä, että sodat ovat välttämättömiä.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 03.01.2011

Nuo aikoinaan tehdyt suunnitelmat Suomen TV:n varalle komujen toimesta ovat tuttuja. Taisi Virossa siihen aikaan olla antennitarkkailijoitakin jotka katsoivat mitähän se Jaan ja Aleks katselevat.

Ei olisi sähkäri mitään auttanut nuo aluevaihdot paitsi puna-armeijaa joka olisi ilmaiseksi päässyt osittain Mannerheim-linjaksi myöhemmin kutsutun puolustusrakennelman taakse. Nythän tuo linja osin pelasti meidät sosialismin ikeeltä kun Hesan valloitus ei ollutkaan läpijuoksuhommia.

Viron kohtalo olisi ollut meidänkin kohtalomme jos emme olisi olleet vastahakoisia ja tuhonneet varsin kunnioitettavasti suuren ja mahtavan miehiä ja kalustoa. Näin pääsimme neuvottelemaan asioista ja rauhasta, talvisodassahan aika hyvin pelattiin länsivaltakortilla vaikka sillä avulla joka sieltä ehkä olisi ollut saatavilla ei olisi ollut kuin ehkä propagandavaikutus.

Suomi ei julkistanut sotaa muille kuin ryssälle ja heillekin vasta kun he olivat jo tositoimessa. Joten väite meidän sodastamme länttä vastaan on komupropagandaa. Pakollinen yhteistyö lännen kanssa ei tehnyt venäläisistä länsimaalaisia joka saatiin karvaasti kokea II maailmansodan jälkeen kun Neuvostoliitto vetäytyi omiin bunkkereihinsa ja alkoi maailman sosialisoinnin maanalaisella toiminnalla. Komut kun eivät koskaan ole avoimin kortein voittaneet mitään muuta kuin kurjuutta.

Moskovan rauhan jälkeen 1940 NL ei pysynyt lestissään Suomen suhteen vaan jatkoi meidän ahdisteluamme pyytäen jopa Saksalta lupaa saattaa päätökseen se mitä oli jo aloitettu. Sitä lupaa ei onneksemme annettu mutta siitä näette sen yhteistyön tiiviyden johon NL oli sotkeutunut Saksan ja Hitlerin kanssa.

Käyn K kaupassa pari joskus kolmekin kertaa viikossa ja siellä se tiski on vaikka Väiski on muuttanut muotoaan nuorempaan suuntaan. Joskus jopa käytän sen palveluja mutta useimmin valmiiksi pakattu liha saa kelvata. Kalan suhteen kuitenkin teen poikkeuksen ja tiski toimii.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 03.01.2011

Tuloeroja osa-aikaproletaari on aina ollut ja tulee aina olemaan. Suurimmat erot ovat olleet sosialistisissa valtioissa jossa armoitetuille oli jopa omat myymälät, meillä sentään jokainen saa edes mennä vaikka Stokkalle katsomaan tavaroita.

Nuorena meillä on jokaisella mahdollisuus jatkaa koulutuksella niin pitkälle kuin kyvyt riittävät ja se osin määrää tulotasoa, toinen määräävä tekijä on tuottavuus ja tulee aina olemaan. Tuottelias insinööri on painonsa arvoinen kullassa koska hän pystyy suunnittelemaan ja johtamaan töitä monelle muutoin tumput suorana seisojalle. En usko kenenkään 10'000€/kk tienaavan olevan pelkkä paperinpyörittäjä jos ei ole todella onnekas. Pitkäaikaista tuo ei kuitenkaan liene, nykyinen firmarakenne ei tyhjäntoimittajia suvaitse. Hänen työnsä vaan ei ehkä näy alas asti, hän voi tienata palkkansa moneen kertaan vaikka suunnittelemalla hankintoja tuotannon käyttöön. Ostaminen ja suunnitteleminen ovat avainasemassa yrityksen menestyksessä, työn toteutus tämän jälkeen on pelkkää tekemistä.

Tulosvastuu on vastuu muiden, sinunkin työpaikastasi. Jos tuloksen etumerkki on pitkään väärän lainen on kilometritehdas edessä joten ei se ihan tyhjääkään ole. Sen kantaminen on tärkeintä koska vain positiivinen tulos tuo rahaa yhteisiin rientoihin työntekijöiden lisäksi.

Vuonna 1945 SKDL:n kannatus oli suurempaa kuin kokoomuksen tänään mutta missä se piilee? Munasiko kommunistiporukka mahdollisuutensa kääntämällä selkänsä kansalle ja kumartamalla liian syvään Moskovan toiveille joka sitä silloin rahoitti? Mieti miksi kansa ei luota komuihin?

Toisen sähkärin kanssa olen samaa mieltä, sota ei kannata ja olisikin Neuvostoliitolle ollut edullisempaa Suomenkin suhteen noudattaa naapuriystävyyden politiikkaa kuten Baltian maidenkin suhteen. Se kuitenkin valitsi voimapolitiikan ja siitä johtuvan lopullisen romahduksen.

Meille sodat toivat ensin tappiota mutta mahdollistivat vapaan talouden ja nousun sen mukana.

PSillanpää 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 03.01.2011

sähkömies, minua on joskus ihmetyttänyt, että Neuvostoliitto katsoo "suuren isänmaallisen sodan" alkaneen vasta -41. No, eilen se selvisi kun katsoi Donnerin tekemää ohjelmaa Mannerheimin vaiheista! Kun sota alkoi vasta -41, niin ei tarvitse muistella Puolaan hyökkäystä, ei Talvisotaa eikä Baltian miehitystä! sinänsä mielenkiintoinen dokumentti, jonka jatko-osia odotan mielenkiinnolla, vaikka paljon on jo tuttua asiaa.

sähkömies 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 03.01.2011

Katsoin myös Donnerin koosteen. Mutta mitä me voisimme siis oppia sotahistoriasta?

Työläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 03.01.2011

"Suomi ei julkistanut sotaa muille kuin ryssälle ja heillekin vasta kun he olivat jo tositoimessa."

Poliittiset ja sotilaalliset sopimukset Saksan ja Suomen kesken viimeisteltiin toukokuun lopussa Sazburgissa ja Berliinissä, ja kesäkuun alussa Helsingissä (1941).

Tositoimet, pommitukset Neuvostoliiton maaperälle alkoivat jo ennen Operaatio Barbarossan määrättyä aloittamishetkeä (22.6.1941), myös Suomen ilmatilan kautta ja suomalaisiin lentokenttiin tukeutuen.
Jo aiemmin Suomen ilmavalvonnalle/ilmatorjunnalle oli annettu omakonetunnukset, myös saksalaiskoneiden osalta.

Salamasotaan ja hyökkäyksen tuomaan nopeaan voittoon uskottiin niin Suomessa kuin Saksassakin. Sota venyi kuitenkin vuosien mittaiseksi ja sen jälkeen Eurooppa olikin pirstaleina.

PSillanpää 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 03.01.2011

Työläinen, onneksi Eurooppa on yhdistynyt jälleen ja ne maat, jotka ovat halunneet itsenäisyyttä muiden ikeiden alta ovat sen saavuttaneet!

Työeläkeläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 03.01.2011

Entä jos neukut eivät olisikaan hyökänneet tänne 1939 marraskuun viimeisenä vaan pyrkineet pitämään ystävälliset suhteet ilman painostusta?

Oltaisiinko oltu siinä tilanteessa sakujen kanssa NL:a vastaan? Vai olisimmeko olleet sodassa Saksan kanssa? Pohjoisesta ainakin sakut olisivat yrittäneet Muurmanskiin?? Tosin nyt tiedämme miten huonoja sakut olivat Lapin alueella missä maasto ei suosinut tankkeja, nehän eivät päässeet edes Murmanskin radalle vaikka halusivat sen katkaista.

Venäläiset tekivät suuren virheen alkaessaan levittää uskontoaan tänne Suomeen. Loputkin suomalaiset olivat heitä vastaan talvisodan vuoksi.

Kun Stalin 19.8.1939 piti puheen josta seuraava lainaus:

"Viimeisimpien 20 vuoden kokemukset ovat näyttäneet, että kommunistisella liikkeellä ei nykyisenä rauhan aikana ole tarpeeksi mahdollisuuksia kasvaa riittävän vahvaksi vallan haltuunottoon. Puolueemme diktatuuri on mahdollinen vain suuren sodan lopputuloksena. Meidän täytyy tehdä oma valintamme. Meidän on hyväksyttävä saksalainen ehdotus ja kohteliaasti kieltäydyttävä englantilais-ranskalaisesta vaatimuksesta. Ensimmäinen etu, jonka saamme jo tällaisesta ratkaisusta, on Puolan alueet Varsovan porteille ja Ukrainan Galitsia. "

Niin kovin vaikeaa on kuvitella heidän muuta halunneen kuin koko Suomen lopulta. Vai kuvitteletko tuon sovittelevan ja rauhantahtoisen kommunistin puheeksi?

Jos joku väittää, ettei koko Eurooppa ollut Stalinin kohteena niin luepas samasta puheesta:

"Saksan tappio johtaa ilman muuta sen sovjetisointiin ja kommunistihallinnon perustamiseen. Emme saa unohtaa, että sovjetisoitu Saksa on suuressa vaarassa, jos Saksa häviää nopeasti. Englanti ja Ranska yrittävät saada haltuunsa Berliinin ja estää Neuvosto-Saksan syntymisen. Tällöin meillä ei ole tilaisuutta tulla berliiniläisten toveriemme avuksi."

Stalin oli siis valmis hyökkäämään Eurooppaan ja sovjetisoimaan sitä niin pitkälti kuin mahdollista.

PSillanpää 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 04.01.2011

sähkömies, kun sanot, että maailma on täynnä toteutumattomia sopimuksia on kyllä totta. Molotov-Ribbentrop- somimuksessa on vain se ero, että molemmat sopijapuolet alkoivat tarmokkaasti sitä toteuttamaan! Muut sopimuksen asiat totettiin, mutta kiitos suomalaisten sitä ei saatu toteutettua, että Suomesta olisi tullut "Suomen sosialistinen neuvostotasavalta", Pärnylaista rouvaa lainaten "Jumalan kiitos"!
Olihan meillä myös hyökkäämättömyys-sopimus Neuvostoliiton kanssa ennen Talvisotaa! Suomiko sen purki ja petti?

Punahilkka 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 04.01.2011

PSillanpää on tapansa mukaan johdonmukainen: Eurooppaa yhdistyy ja maat itsenäistyy. Kumpikohan sitten on totta vaiko jopa molemmat? Nythän EU-komissio, Euroopan keskuspankki ja finanssilaitokset ovat pistämässä maita sellaiseen pakkokuriin, että mitä itsenäisyydestä jää jäljelle?

Työeläkeläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 04.01.2011

Talouskriisi ei ole kiinni EU:sta eikä keskuspankista vaan kunkin maan päättäjistä. Päättäjät ovat hutiloineet ja päästäneet talouden pilaantumaan liian suurella velkataakalla. On hyvä kaikkien kannalta jotta nuo maat saadaan kestävän talouden pariin vaikka hieman pakottamallakin. Mikään ei toimi jos syödään pitkään enemmän kuin tienataan, luulisi sen olevan jo komuillekin selvää.

Jos haluaa määräillä täysin omista asioistaan on ensimmäinen asia pitää taloutensa ylijäämäisenä, silloin kukaan ei puutu. Ylimäärän voi sijoittaa vaikka säästöpossuun ja käyttää jos tulee äkillisiä menoja. EU:lla ei varsinaisesti ole ollut sosiaalitoimistoa josta maat voisivat hakea toimeentuloturvaa mutta sellainen lienee nyt perustettu joskin lainaperiaatteella.

En tiedä miten Punahilkka talouttaan tasapainottaa mutta minä teen sitä pyrkimällä rajoittamaan menoja korkeintaan tulojen määrään. Se opn jokaisella sama juttu oli kyseessä yksilö, perhe, pieni tai iso firma, valtio tai valtioiden liitto kuten EU, menojen on oltava tuloja pienemmät.

Alpo-Topias 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 04.01.2011

Heippa!

Te Herra Työeläkeläinen ja Te Herra PSillanpää korostatte korostamasta päästyännekin sitä, että neukut hyökkäsivät Suomeen marraskuun viimeisenä päivänä vuonna 1939, mutta mihin ovat unohtuneet todisteet Teidän väitteenne tueksi? Olettehan Tekin lukeneet erään henkilön tarinan siitä, että mitä hän näki silloin, kun hän oli suorittamassa omaa varusmiespalveluaan RAUK:ssa.

Niin eräs henkilö näki yhdessä toisen RAUK-oppilaan kanssa varuskuntakirjaston ikkunasyvennyksellä Suomen Talvisodan Sotataktiset kartat. Me molemmat olemme käyneet lukion ja vähän laajemminkin sekä RAUK:n lisäksi jotain muutakin sotilaskoulutusta, joten me uskomme tietävämme aika paljon siitä, että mitä upseeri tekee tai jättää tekemättä varsinkin sotatilanteen aikana. Niin sotilaskomentajan pitää pystyä ainakin tarvittaessa sanomaan sen, että miten hän on kussakin sotatilanteessa toiminut varsinkin silloin, jos hyökkäystoimet eivät ole menneet siten kuin olisi pitänyt.

Nyt sitten Te ehkä mietitte sitä, että mistä ihmeestä eräs henkilö voisi tietää jotain Sotastrategia ja Sotataktiikka rp:stä, sillä RAUK:ssa ei opeteta mitään muuta kuin sitä, mitä uskotaan ryhmänjohtajan tarvitsevan. Voin sanoa sen, että RUK:ssa opetetaan ja vielä laajemmin, jos on valinnut itselleen upseeriuran, siis on käynyt Kadettikoulun kuten myös Sotakorkeakoulun eli on oikeutettu kenraaliylennyksiin. Joten kysyn vielä kerran sitä, että miksi Te SINIMUSTAT ette halua tuoda Suomen Talvisodan Sotataktisia Karttoja meidän katunarrien ja kulkurien tutkittavaksi Suomen Kansallisarkiston kotisivulle. Niin miksi Te ette halua tuoda?

PSillanpää 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 04.01.2011

Punahilkka, siloin kun jokaisen maan talous on siinä kunnossa kuin Nato-Norjan, ei tarvitse kumarrella kovin moneen suuntaan. Silloin kun käyttäytyy kuin se "Huittisten hullu mies" on seurauksena loppujen lopuksi konkurssi kuten Neuvostoliitossa tai muiden "ohjattavaksi" joutuminen ja apu kuten esim Kreikassa ja Irlannissa kävi! Äläkä sano, että Nato-Norjalla on öljyä, millä mällätä! Mitähän ja kuinka paljon luonnonrikkauksia on ja oli Neuvostoliitolla vain järki varojen hyödyntämisestä puuttui.
Kuten aijemmin sanoin on täällä lännessä politiikoilla sisään rakennettu rakennevika, myös suomalaisilla. Jottei kaikki menisi poliitikkojen syyksi on meidän kansalaistenkin mukava ostaa isompi talo, auto tai matkustaa maailman ääriin lomalle helposti saatavan lainarahan turvin.

PSillanpää 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 04.01.2011

Alpo-Topias, tämä on pelkästään kirjoitettu sinulle! Eihän siinä ole mitään todistamista kun ja jos kuunteli Moskovan radion julistusta; Suomi on provokatiivisesti ampunut Mainilan kylässä rajajoukkoja ja siksi me riennämme (hyökkäämme) nyt Suomen riistetyjen työläisten avuksi!
Toinen kysymys, mikä olikaan Alpo-Topiaksen reservin sotilasarvo, sillä epäilen, että noin vahvaa poliittista julistusta ei edes armeija sulata kantahenkilökunnaltaan.

PSillanpää 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 05.01.2011

Puhahilkka, siinä nykyisessä yhdistymisessä itsenäistymisessä on aikaisempaan se ero, että nyt jokainen valtio saa ITSE valita vapaasti vaaleissa valtiomuotonsa ja johtajansa! Minusta on hyvä, että valtioiden taloutta valvotaan, sillä näyttää siltä etteivät kaikki pysty sitä itse tekemään. Politiikoilla on sisäinen halu miellyttää äänestäjiä ajattelmatta tulevaisuutta.

Työläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 05.01.2011

"Oltaisiinko oltu siinä tilanteessa sakujen kanssa NL:a vastaan?"

Mitä todennäköisemmin Suomen laajentamista ajaneet ja ryssävihaa elämäntyönään pitäneet tahot olisivat tuossakin tilanteessa kytkeneet maan Saksan rinnalle, mikäli se suinkin olisi ollut sotilaallisesti ja poliittisesti mahdollista.

On pidettävä mielessä se, että Suomessa todellakin oli koko itsenäisyyden ajan ollut hyvin vahvoja ja vaikutusvaltaisia piirejä, niin sotilaissa kuin siviilipuolellakin, joille Suur-Suomi oli elämäntehtävä ja suhteet Saksaan kaikin tavoin tiiviit, myös fasismin osalta.

"Tosin nyt tiedämme miten huonoja sakut olivat Lapin alueella.. nehän eivät päässeet edes Murmanskin radalle vaikka halusivat sen katkaista."

Sinnehän sitä saksalaisten ohella pyrki Hjalmar Siilasvuon III Armeijakuntakin, kahden divisioonan voimin

PSillanpää:
"Olihan meillä myös hyökkäämättömyys-sopimus Neuvostoliiton kanssa ennen Talvisotaa! Suomiko sen purki ja petti?"

Oli toki, ja Moskovan rauhansopimus oli voimassa Suomen tarjotessa Saksalle hyökkäysalustan, ja tarpeellisen provokaation, sillä sovittu oli ettei Suomen armeija missään tapauksessa saisi avoimesti leimautua aloittajaksi.
No olihan niissä ensimmäisissä koneissa tosin suomalainen suunnistaja mukana.

kullervojoensuu 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 05.01.2011

Alpo-Topias on oikeassa..miksi puhua valetta,kun ei ole näyttään toteen...esim. Kalle Lehmus päämajan kansliapäällikkö..tuhosi ja poltti papereita ja asiakirjoja..1000 kiloa vielä ennen kuolemaansa Helsingissä ... Paperit olisi kertonut totuuden...siksi täyty polttaa.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 05.01.2011

Eikös ne komut tänne nelirissä marssineet kohta aamusaikan jälkeen mainitsemanasi päivänä. Kannakselta alkaen lähes koko rajan pituudelta nuo ryökäleethän tänne tulivat meitä vapauttamaan vaikka emme mitään vapautusta edes olleet ainakaan virallisesti pyytäneet.

Kun pyssyt kädessä tullaan kutsumattonina niin kyllä sitä varsin hyvin voi mielestäni Alpo hyökkäykseksi kutsua. Siitä toimenpiteestä ei liene suurtakaan erimielisyyttä yleisesti ottaen mutta jos sinun RAUK ystävälläsi on muuta dokua niin pistä levitykseen noin yllättävä tieto vielä vuosikymmeniä piilossa olleena. Saatat räjäyttää pankin kun koko historia pitää kirjoittaa uudelleen.

Tai jos löydät tiedon joka voidaan varmistaa jossa Suomen ehta hallitus (ei siis Kusisen) on heidät tänne tilannut, sekin lievittää tuota tekosta johon puna-armeija syyllistyi. Eikö sinulle jo vähitellen selkiä millaisen kepposen ne herkkäuskoiselle siellä RAUK:ssa tekivät ja sinä menit lankaan aika pahasti. Olet sielläkin tainnut olla todellinen tapaus näine kummine juttuinesi.

Alpo-Topias 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 11.01.2011

Heippa!

Uskotteko TE Herra Työeläkeläinen siihen, että jos olet oppilaana RAUK:ssa ja RUK:ssa ja sitten vielä Kadettikoulussaa sekä Sotakorkeakoulussa, että uskaltaa edes sitä sanoa, että on pikkusen kallellaan vasemmalle. Voin sanoa sen, että jos olet reservin upseeri kuten eräs henkilö, niin saat olla myös siitä asiasta varma, että on jo oman ja myös ympäristön etu yksi yhteen se, että jos et voi olla Kokkarien TOIVO- ja KORVA-remmi rp:n tukija, niin on parasta myös pitää turpansa kiinni siitä, että olet vasemmiston kannattaja. Niin nyt on Hyvä Kysymys se, että mikä on suomalaisen reservin upseerin sananvapaustaso HYVÄ LÄNSI ja erityisesti maassa nimeltä SUOMI.

Niin nyt haluaisin kysyä Teiltä SINIMUSTAT sitä asiaa, että oletteko Te katsoneet TV:stä ohjelmaa nimeltä Kuoleman Prikaatit eli EINSATZKOMMANDOS. Mitähän mieltä Te olette näiden teloitusosastojen toiminnasta, kun ne tekivät selvää komuista, jutkuista ja romaaniheimon jäsenistä? Niin onkohan olemassa sellaista pyhimysheimoa todella kuin Arjalainen Herrakansa? Miksiköhän Te Hyvä Länsi rp:n tukijat haluatte unohtaa sen, että miten kävi suomalaisille ja saksalaisille vapaussotureille Toisen Maailmansodan aikana?

Minua vieläkin ihmetyttää se, että miksi Teille SINIMUSTAT on niin tavattoman vaikeaa toteuttaa meidän katunarrien ja kulkurien pyyntö. Niin miksi Te ette halua tuoda meidän katunarrien ja kulkurien tutkittavaksi Talvisodan Sotataktisia karttoja? Te niin kuin me muutkin tiedätte sen, että jo oman virkaetunsa vuoksi Suomen Armeijan Mikkelin päämaja on varmasti tehnyt jokaikisestä talvisodan sotapäivästä sotatapahtumakartan topografisella pohjalla. Onhan näillä sotatapahtumakartoilla myös olemassa opetuksellinen puolensa sillä, kun tutkitaan sitä, että miten kukin sotilasosasto prikaati tai rykmentti on toiminut, niin voidaan ottaa niistä toimista oppia, jossa on ollut menestystä ja taas karttaa niitä operaatioita, joissa ei olla onnistuttu kovin hyvin.

Työläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 11.01.2011

"Saatat räjäyttää pankin kun koko historia pitää kirjoittaa uudelleen."

Kommentoijalla näyttää olevan vastaavia tavoitteita jatkosodan osalta mm. puhumalla Suomen osuuden siinä olleen vain puolustussotaa.

"Kun pyssyt kädessä tullaan kutsumattonina niin kyllä sitä varsin hyvin voi mielestäni Alpo hyökkäykseksi kutsua."

Kun pyssyt kädessä mennään, tulee sitä kutsua hyökkäykseksi.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 15.01.2011

Alpo, Aatun EINSATZKOMMANDOS olivat samaa luokkaa kuin Josifin NKVD ja KGB. Niillä oli sama tehtävä, toinen hoiteli rodun ja toinen aatteen puhtautta. Tulos oli sama, suunnaton määrä turhia hautoja.

Siitäkin näkee miten kommunistit ja natsit olivat vain saman kolikon eri puolet.

PS. tässä iässä tuskin kukaan käy RAUK:a, RUK:ia tai muutakaan sotakoulua. Kuvittelen sinulle jo selvinneen niiden karttojen olevan ainakin minulta ja parilta muulta hukassa joten ne voit jo unohtaa näissä yhteyksissä.

Työläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 17.01.2011

"Melkein ensimmäinen vastaan tullut asiakirja oli pikkuinen, viaton kuitti. Siinä kerrottiin, että suomalaistulkki on luovuttanut Puolustusvoimille sen omaisuutta lopetettuaan palveluksensa yksikössä nimeltään Einsatzkommando der Sicherheitspolizei"

Oula Silvennoinen kuvaa Salaiset aseveljet. Suomen ja Saksan turvallisuuspoliisiyhteistyö 1933-1944.-teoksessaan suunnitelmia myös suomalaisten osallistumisesta varmana pidettyihin Leningradin ja Murmanskin valtauksen jälkeisiin puhdistusoperaatioihin.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 21.01.2011

Totta kai valtauksen jälkeen on suoritettava puhdistusoperaatio, niinhän puna-armeija ja perässä tullut NKVD:kin teki joka paikassa! Miksi se olisi vain kommunistien luvallista toimintaa? Eikö jokainen armeija tee samoin kun valtaa alueita, sieltä poistetaan vaarallinen ja äksyilevä väki. Kyse on vain siitä miten se tehdään. Ammutaanko heti vai annetaanko mahdollisuus.

Aikamoinen puhdistus se olisi alkanut Suomessakin jos komut olisivat päässeet valtaan, nehän jo aloittelivat sitä saatuaan otteen silloisesta supo:sta 1940 luvun lopulla. Onneksi ne menettivät varsin nopeasti valtansa ja yhteiskunta pääsi paremmille raiteille, raiteille jotka ovat luoneet nykyisen hyvinvoinnin sen katastrofin sijaan joka noita komumaita kohtasi 1990 luvun alussa.

Tänään taas oli jonkun englantilaisen tutkimuslaitoksen (Legatum institute) tulosraportin kommentissa (TS) meitä kehuva uutinen, Suomi katsottiin maailman kolmanneksi parhaaksi maaksi asua. Ekana oli Norja ja toisena Tanska, vanha kilpailijamme Ruotsi oli kuudes. Meillä arvostettiin erityisesti, kansantaloutta, koulutusta, terveyspalveluita, taloudellista vakautta (hallituksen esimerkillinen politiikka), hyvä hallintoa ja kansalaisvapauksia. Siinä on kaikille sosialisteille ja sosialistisille maille jotain mitä ottaa tähtäimeen asukkaiden tyytyväisyyden lisäämiseksi.

Alpo-Topias 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 21.01.2011

HEI!

Nyt sitten Herra Työeläkeläinen on hyvä miettiä sitäkin asiaa, että mitä loppujen lopuksi venäläiset ja varsinkin Venäjän Turvallisuuspalvelu meistä suomalaisista ajattelee.

Kun Te SINIMUSTAT haluatte korostaa sitä, että NL ja Josif Stalin ja Kumppanit tekivät ihan samanlaisia hirmutekoja kuten Saksan Natsit ja Suomen Äärioikeisto, niin nyt haluaisin tiedustella sitä, että missä viipyy ensikäden lähdeaineisto Teidän Väitteidenne tueksi.

Onhan mahdollista esittää kaikenlaista todistusaineistoa ns viidennellä tasolla, mutta kuten Tekin hyvin ehkä tiedätte sen, että hatusta vedettyjä väitteitä on helppo esittää, mutta jos me haluamme toimia kansainvälisellä tasolla, niin on hyvä huomata se, että valheella on lyhyet jäljet.

Teillä SINIMUSTAT on yksi mahdollisuus onnistua pyrkimyksissänne ja tämä on se, että Te voitatte Venäjän vastaisen sodan ja vieläpä siten, että Venäjä ei onnistu käyttää vastaiskussaan Ydintaisteluaseita.

Niin yleensähän voittaja määrää sen asian ainakin ensialkuun, että mikä on totuus Sotahistoriakuvioissa. Mikähän se totuus on loppujen lopuksi?

TOMMY HÄYRYNEN 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 21.01.2011

Kyllähän nytkin on suomessa puhdistusoperaatio,minulle tulee mieleen SAKn mainos missä PORVARI TYÖNANTAJA syö
hyvin kun kansa näkee nälkää,olisi ollut hyvä mainos suomen herroille.

Työläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 22.01.2011

"Totta kai valtauksen jälkeen on suoritettava puhdistusoperaatio.."
"Eikö jokainen armeija tee samoin kun valtaa alueita, sieltä poistetaan vaarallinen ja äksyilevä väki. Kyse on vain siitä miten se tehdään. Ammutaanko heti vai annetaanko mahdollisuus."

Juuri noin, kuten Työeläkeläinen toteaakin, oli Saksan ja Suomen yheistyössä tapahtuvat suunnitelmatkin myös Pietarin ja Murmanskin osalta.

Juutalaiset, kommunistit, mustalaiset, vastarintaväki ja muuten tulevaan arjalaisihanteeseen sopimattomat osat oli tarkoitus hävittää, kuten etelämmässä osaa Saksan itärintamalla toteutettiinkin. Käytäntönä oli ampua heti kun se oli mahdollista.

Jälleen kerran yksi todiste siitä, kuinka huteralla pohjalla Suomen virallisesti, ja myös joidenkin tämän palstan kommentoijien, luoma myytti erillissodasta ja pelkästään puolustuksellisesta sodankäynnistä on.

Samalla nousee esiin senkin väitteen perättömyys, ettei Mannerheim halunnut käskeä joukkojaan Leningradia vastaan.
Kyllä halusi ja suunnitelmat olivat selvät, kuten Silvennoisen kirjakin esiin tuo.

kullervojoensuu 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 27.01.2011

työläiselle...kyllähän ne hyökkäsiki laatokkaa pitkin suomalaiset,alla oli 13 uutta torbero-venettä,jotka oli tehty italiassa (ostin ne sodan jälkeen jotka ei uponnut) Venäläiset pommitti niin rajusti
että niitten piti palata takaisin.
Oli saksankuusesta tehty tasa-saumainen,pumpulilanka välissä.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 27.01.2011

Voi voi työläinen, jokainen armeija tekee nuo puhdistukset jo turvallisuudenkin vuoksi. Mahdollisesti piiloutuneet viholliset ja niiden kätyrit (viides kolonna) on karsittava väestöstä sen oman turvallisuuden vuoksi, niin ainakin puna-armeija ja sen perässä tullut NKVD tekivät, miksi meidän olisi pitänyt olla huonompia?

Sinä puhuit noista kansanryhmistä nimeltä, mahdoinko edes mainita muita kuin komujen vainoamat tavalliset kansalaiset jotka vastustivat kommunistien diktatuuria. Ne saakin poistaa jos eivät itse älyä häipyä, onhan meillä niistä niin huonoja kokemuksia jotta pysyköön kaukana.

Ei olleet sakut ja natsit ainoita juutalaisten vainoajia vaan samaan syyllistyi Neuvostoliittokin Stalinin johdolla aikoinaan. ”Stalinin vainojen uhreiksi kelpasivat niin ukrainalaiset, juutalaiset, aristokraatit, tataarit, kulakit, vanhat bolshevikit, Volgan saksalaiset, Itä-Karjalan suomalaiset, ingushit, tavalliset talonpojat, valtion virkailijat, puoluevirkailijat, puolueen jäsenet, akateemiset ja monet, monet muut”, lainatakseni dosentti Kuparisen tutkimusta.

Suomi ei alunperin ollut mikään uhka Neuvostoliitolle (hiiri ja kissa vertaus on varsin sopiva kokoluokka vertaus) vaan he itse muodostivat uhkan meille ja toteuttivat sen alkamalla talvisodan vaikka edullisempaa olisi ollut alkaa hieroa ystävällisiä välejä ilman taka-ajatuksia poliittisin perustein eli vallankumousta meidän piikkiimme.

Ei antanut Marski edes tulittaa Pietarin aluetta Kannaksella jatkosodan aikana, tietosi ovat siltä osin komupropagandan vääristämiä.

Alpo-Topias 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 27.01.2011

Hei!

Niin miksi Te Herra Työeläkeläinen jankutatte aina sitä, että NL aloitti Talvisodan, mutta suututte heti silloin, kun eräs henkilö kysyy lähdeaineistotodisteita väitteenne tueksi? Missähän viipyy ns Talvisodan Sotataktiset Kartat?

Kun Te Herra Työeläkeläinen haluatte aina korostaa sitä, että SUOMI ei ollut NL:lle minkäänlainen uhkatekijä, niin nyt Te olette unohtaneet ns Heimosoturiretket ja vastaavat. Niin mitähän sakkia ovat ne henkilöt Nykyvenäjällä, jotka väittävät olevansa Natsihemmoja? Ovatkohan nämä venäläiset natsit todellisuudessa HYVÄ LÄNSI rp:n lähettäviä sissisotureita?

Niin MIKSI Te Herra Työeläkeläinen ja Kumppanit korostatte sitä, että Venäläisistä ei ole mihinkään? Jos Te SINIMUSTAT valloitatte Nykyvenäjällä esimerkiksi Karjalan alueen, niin Miksi Te haluatte karkoittaa valloittamanne alueen koko venäläisväestön? Niin mitä Te SINIMUSTAT teette, jos Te pystytte sotainnossanne tuhoamaan koko Venäjän valtion siten, että valloitatte sen kokonaan aina Siperiaa myöten? Onkohan nyt venäläisillä edessään Veneorjatyöleirit vai mitkä?

Niin täytyy sanoa se asia, että varmasti Venäjän Turvallisuuspalvelu seuraa Teidän SINIMUSTAT kirjoitteluamme erittäin kovalla mielenkiinnolla. Kun me vielä tiedämme sen, että sekä HYVÄ LÄNSI että PAHA ITÄ ovat molemmat erittäin vainoharhaisia kaikkeen siihen liittyen, jonka uskotaan kuuluvan kansallisen turvallisuuden piiriin, niin onko enää ihmettelemistä siinä, että myös NL:n perillinen VENÄJÄ suhtautuu erittäin vainoharhaisesti kaikkeen siihen keskusteluun, joka kumpuaa Kokkarien TOIVO- ja KORVA-remmi rp:stä? Jos Te SINIMUSTAT haluatte Hyvät ja Rakentavat suhteen Venäjään, niin olisiko hyvä ensin katsoa peiliin ja muistella sitäkin asiaa, että kuka tai ketkä pystyivät tuhoamaan sekä Suomen että Saksan Armeijat Toisen Maailmansodan aikana?

Työläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 27.01.2011

"Suomi ei alunperin ollut mikään uhka Neuvostoliitolle (hiiri ja kissa vertaus on varsin sopiva kokoluokka vertaus) vaan he itse muodostivat uhkan meille"

Kommentoija jatkaa samaaa jatkosodan puolustuksellista näkökantaa kuin aiemminkin, nyt vain eri kulmasta.
On muistettava, että Suomi paitsi liittoutui Saksan kanssa sotilaallisesti tavoitteena Suur-Suomen luominen myös tarjosi Saksalle hyökkäysalustan Suomen maaperältä, sekä alisti Saksan sodanjohdon alaiseksi ja siten suoraan Adolf Hitlerin käskyjä täyttämään yhden armeijakunnan.
Hitlerin käskyt sodankäynnin suhteen eivät sinänsä liene epäselviä kenellekään.

Lokakuussa 1941 suoraan Karjalan Armeijan, ja siten Mannerheimin, käskyvallan alla oleva saksalainen 163. divisioona ryhmitettiin Syvärin alajuoksulle aivan Laatokan rantaan ylimenoa varten hyökkäykseen, ja Tihvinän suunnasta vastaan tulevia Armeijaryhmä Nordin saksalaisten joukkojen kohtaamiseksi.
163. divisioonan vasemmalle puolen ryhmitettiin suomalainen 11. divisioona sekä suomalaista tykistöä tukemaan.
Hyökkäyksen H-hetki riippui Armeijaryhmä Nordin joukkojen suuniteltujen sotatoimien epäonnistuminen keskeytti myös 163. divisioonan hyökkäykseen lähdön.

Onnistuessaan, kuten suunniteltiin ja toivottiin Suomen johdossakin, suomalaisten ja saksalaisten joukkojen kohtaaminen olisi sulkenut lopullisesti Leningradin saarron renkaan.

Syksyllä 1941 Adolf Hitler antoi määräyksen ettei itärintamalla tule missään tapauksessa hyväksyä kaupunkien antautumispyyntöjä.
Tämä käsky olisi tiennyt totaalista tuhoa mm. Lenigradin väestölle.
Olisiko käskyn toteuttaminen johtanut siihen, että kaupungista ulos purkautuvia siviilit olisi ammuttava, keskusteltiin komentavien upseerien joukoissa.
Mannerheim myös painosti aktiivisesti Hitleriä valtaamaan "Pietarin", kuten hän hän kaupunkia kutsui. Valtaus oli Mannerheimin mielestä ensiarvoisen tärkeä, jotta näin vapautuneita suomalaisia joukkoja voitaisiin siirtää uusiin operaatiohin mm. Sorokan valtaamiseksi.

lakkolainen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 28.01.2011

Suomalaiset kommunistit ja osa vasemmistoliittolaisista ovat myöntäneet jo monta vuosikymmentä sitten Suomen hyökänneen Neuvostoliittoon 1939 ja näin aloittaneen talvisodan.Em.asia on näin ollen tullut ratkaistuksi.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 28.01.2011

Mitähän Alpo tapahtui 30.11.1939 Suomen itärajalla? Siinä on riittävä selvitys talvisodan aloittajasta. Kun vielä mietit tykistön, panssareiden ja sotalentokoneiden suhdetta Suomi – NL niin lopullinen vahvistus on jo lähellä ilman sotataktisia karttojakin.

Tilanne 1939 ja 1920 olivat varsin erilaisia ja mielestäni karjalaisten olisi ollut saatava itse valita minne haluavat kuulua ilman venäläisten painostusta. Myös raja ja tilanne siellä oli jo vakiintunut 1939 eikä se ollut sekava kuten 1920 tienoilla. Suomi noudatti rajasopimuksia ja hyökkäämättömyyssopimusta mutta NL ei. Syyllinen on helppoa päätellä.

Suomi ei ollut NL:lle mikään uhka vai menetkö sinä aina naapurin parivuotiasta karkuun lipputankoon tai kuuseen? Suhdehan lienee aika lähellä, siis koossa ja voimassa kun vertaa silloin Suomea ja NL:a.

Maailma ei olisi kärsinyt sanottavasti vaikka NL olisi kupsahtanut jo aiemmin vaikka 1930 luvulla, moni olisi säästänyt henkensä ja usealle kansalle se olisi ollut onnen potku jos miettii miten niiden kävi jotka NL ”vapautti” ikeensä alle.

Ilman lännen apua ei venäläisistä olisi ollut tuhoamaan Saksan armeijaa joten sen hehkutus on syytä lopettaa jos puhutaan tosiasioista.

Jos työläinen Pietarin valtaus olisi ollut siellä siviilien loppu niin Suomen valtaus olisi ollut sitä samaa Suomen kansalle joka olisi orjuutettu ja osin murhattu kuten muutkin ”vapautetut” maat. Pietarihan on Pietari sitä haukkumanimeä jonka komut sille antoivat ei kannata muistella.

Länsi lopetti sodan liian lyhyeen, myös kommunistinen hirmuvalta olisi pitänyt sortaa ja pelastaa ihmiset vapaaseen maailmaan. Nyt saatiin aivan turha 50 vuoden kärsimyskausi kymmenille miljoonille.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 30.01.2011

Onkos tämä lakkolainen asettanut sen nuppiinsa? Jos nyt oikein ymmärsin niin hän väittää kommunistien ja muutaman vasurin päättäneen jotta Suomi hyökkäsi Neuvostoliittoon 1939 marraskuun viimeisenä?

Miten ne sen voivat päättää Stalinin puolesta joka halusi kunnian hyökätä vapauttamaan Suomea harvainvallan kynsistä ja riistäjistä. Hyi miten tuhmaa viedä toisen suurtyö naapurin auttamiseksi noin vain ja ottaa kunnia itselleen! HYI!

Tosiasiassahan venäläisetkin ovat myöntäneet olevansa syyllisiä tuohon ryntäilyyn Hesa päämääränä ja Oulu sekä Ruotsin raja pohjoisessa. On siis turhaa kinata koko asiasta koska pääsyyllinenkin on jo tunnustanut sen tehneensä ihan omasta syystään.

Alpo-Topias 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 31.01.2011


Niin mitähän todella tapahtui Suomen itärajalla vuonna 1939 marraskuun viimeisenä päivänä (31.11.1939)? Nyt olisi hyvä saada tarkasteluun Talvisodan sotataktiset kartat.

RAUK:ssa oppilaan ollessani niin sain tutkia ainakin eräät Talvisodan sotataktiset kartat. Kun tutkimme oppilaskaverini kanssa näitä Talvisodan sotataktisia karttoja, niin ihmeeksemme huomasimme sen näissä sotataktisissa kartoissa, että hyökkäysnuolet heti talvisodan alusta lähtien, osoittivat Suomesta Venäjän Karjalaan päin, vaikka jos se tieto, että NL olisi aloittanut Talvisodan, niin hyökkäysnuolten olisi pitänyt osoittaa NL:stä Suomeen päin. Onkohan tämä mainitsemani tieto syynä siihen, että Te SINIMUSTAT ette halua tuoda näitä sotataktisia karttoja meidän kulkurien ja katunarrien tutkittavaksi?

Olen myös ihmetellyt sitä, että miksi Te olette olleet hiljaa ns Ylimääräisistä sotaharjoituksista, ja jotka alkoivat jo elokuussa vuonna 1939. Niin silloin kun olin RAUK:n oppilaana, niin meillä oli myös sellainen kurssi kuin Suomen Historia, ja jossa kahden oppitunnin ajan käsiteltiin Suomen Talvisotaa ja kaksi oppituntia taas Jatkosotaa. Ainakin meikäläisen huomiota kiinnitti ne tiedot, jotka meille antoi kurssimme opettaja, sillä hänen mukaansa elokuussa vuonna 1939 näihin ylimääräisiin sotaharjoituksiin otti osaa 600-700 tuhatta sotilasta ja loppujen noin 200-300 tuhatta sotilasta piti ilmoittautua liikekannallepanojoukko-osastoihinsa marraskuun toisella tai kolmannella viikolla vuonna 1939. Talvisota alkoi vasta marraskuun viimeisenä päivänä vuonna 1939.

Te Kokkarien TOIVO- ja KORVA-remmi olette tähän asti kiistäneet täysin antamani tiedon Talvisotamme tapahtumista. Jos olen nyt väärän tiedon vallassa, niin olisin kiitollinen, että Te SINIMUSTAT toisitte käsittelyyn sellaiset ensikäden historiatietteelliset lähdeaineistot, jotka osoittavat sitovasti sen, että NL aloitti Talvisodan, siis ei pelkkiä kuulopuheita.

PSillanpää 4 vuotta, 7 kuukautta sitten 31.01.2011

En oikein tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa noita Alpo-Topiaksen ajatusten kehitelmiä Talvisodasta ja syistä.
-39 harjoitukset olivat "ylimääräiset kertausharjoitukset" ja joiden tarkoituksena oli kenttälinnotteiden rakentaminen Kannakselle.(varmaan mielestäsi "Työeläkeläistä" lainaten olisimme "linnoitteet selässä rynnänneet kohti Leningrad;ia".) Onhan Alpo- Topias sinullakin niiden karttojen lisäksi muistissasi Stalinin vaatimukset balteille, Molotov-Tribbenrop pakti ja myös vaatimukset Suomelle rajansiirrosta kannaksella ja Hankoniemen vuokraamisesta tukikohdaksi. Syyskuussa aseveljien suorittama Puolan jako ja baltian "miehitys" käytännössä. Olisihan se ollut hulluuden huippu, jos suomalaiset olisivat pysyneet kotikonnuilla askareissaan eivätkä olisi olleet jo rajalla odottamassa Stalinin-joukkojen "syysmarssia" Helsinkiin ja Ouluun.
Omasta puolestani tämä aihe on käsitelty loppuun en enää jaksa vääntää rautalankaa mutkalle.

Työläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 02.02.2011

Tsaarin valkoisen kenraalin ja hovin hevoskauppiaan kiukuttelu Leningradin nimestä olisi hyvinkin saattanut loppua Hitlerin lupaukseen tasoittaa koko kaupunki paraatikentäksi.
Muutama miljoona kaupunkilaista siinä olisi tietysti samantien täytteenä mennyt, mikäli Suomen ja Saksan yhteiset suunnitelmat ja toimet olisivat toteutuneet.

"Ilman lännen apua ei venäläisistä olisi ollut tuhoamaan Saksan armeijaa joten sen hehkutus on syytä lopettaa jos puhutaan tosiasioista."

-Puna-armeija oli se joka repi suolet Natsi-Saksan sotakoneistolta- kuten Britannian pääministei Winston Chrurchill taistelujen päätyttyä osuvasti totesi.

Tuohan on tietysti aivan selvää sille, joka on asiaan hiemankaan perehtynyt.

Operaatio Barbarossan suunnitelmien mukaisen hyökkäyksen Neuvostoliittoon tarkoitus oli vallata lisää elintilaa idästä, ja saattaa vallatut alueet ja niiden väestö palvelemaan tulevan Suur-Saksan tarpeita. Sama tehtävä olisi tullut Adolf Hitlerin kaavaileman "Uuden Euroopan" miehitettyjen maiden osalle.
Vaikka Suomen porvaristo kutsui Saksan vapaaehtoisesti maahan olisi voittoisan sodan jälkeinen Saksan imu varmasti temmannut Suomenkin samalle tielle.

Juha Ruokola 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 02.02.2011

Liittoutuneilla oli jokatapauksessa merkittävä osa Saksan voittamisessa, Normandian maihinnousu on tästä varmasti se suurin esimerkki.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 05.02.2011

Eikä pidä Juha unohtaa sitä varsin avokätistä apua jonka länsi antoi Neuvostoliitolle silloin kun sillä kaikki meni päin pyllyä. Sinne vietiin lännestä tuhansia lentokoneita, tankkeja ja muuta aseistusta sekä jeeppejä että kuorma-autoja. Niitä apuja käytettiin myös Suomea vastaan joten miten olisi käynyt jos apua ei olisikaan annettu.

Avusta oltiin Venäjällä kuten Neuvostoliitossakin varsin hiljaa, olihan USA todellinen paholainen Stalinin silmissä heti Saksan kaaduttua. USA:lla kun oli pommi ja Stalinilla ei. USA oli lisäksi suurin este tai ainoa este sodan jälkeen kommunismin evankeliumin levittämiseen väkivalloin koko Eurooppaan.

Se miten olisi käynyt jos Saksa ei olisikaan kaatunut vaan Moskova olisi Länsi-Saksassa on pelkkää spekulaatiota josta jokainen voi olla mieltään.

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 07.02.2011

HEI!

Niin minulle tuli vain mieleen se, että jos Herra Paavo Lipponen olisi keskustellut valtiollisista asioistamme USA:n Suurlähettilään sijasta Venäjän Suurlähettilään kanssa, niin mitä olisi tapahtunut? Olisiko Herra P. Lipponen saanut Valtakunnan korkeimmalta johtajistolta Isänmaallisen kunniamaininnan vai olisiko sittenkin Suojelupoliisi aloittanut Valtiopetostutkinnan ja myös Maanpetosselvityksen? Mitähän ihmettelyyni haluavat sanoa Herrat PSillanpää ja Työeläkeläinen kuten myös SINIMUSTAT ja Kumppanit?

Ainakin minusta myös ns KOTI, USKONTO ja ISÄNMAA on tällä hetkellä saanut hyvin epämääräisen ja myös Epäkokkaritulkinnan. Niin minusta on Kokkarien TOIVO- ja KORVA-remmi rp:llä ilmeisesti ryhdistäytymisen paikka. Mitähän nyt voisi tarkoittaa myös tämä ns Vaalirahakohu? Onkohan tilanne se, että kansallinen raha on syrjäytynyt Pallotusrahan tieltä? Niin aioin sanoa siten, että kansainvälinen raha syrtäyttänyt Sinimustan rahan, mutta tulin ihme ja kumma siihen tulokseen, että kansainvälinen ja kommunismi kuten myös sosialismi voisivat tarkoittaa samaa asiaa.

Niin kun eräs henkilö on tutkinut Politologia rp:tä, niin on tullut hänen havaintokuvioonsa jotain sellaista kuin AVOIN RENGAS, PUOLIAVOIN RENGAS ja SULJETTU RENGAS. On pakko korostaa myös sitä, että hallintomallina ei voi kehiin tulla Avoin Rengas, sillä tämä Avoin Rengas edellyttää myös sitä, että Klassikkomalli rp:n oletukset ovat reaalisina olemassa ja joista keskeinen erituisesti eli Identtisyysoletus C:n ja Q:n suhteen. On Politologia-kuvioissa myös olemassa Puoliavoin Rengas ja Suljettu Rengas.

Niin me voimme sanoa siten, että Puoluemafia voi hallita jo Puoliavoin Rengas rp:ssä, mutta tällöin ei ole mafiosot vielä valinneet keskuudestaan Pomojen Pomoa, mutta kun me siirrymme Suljettu Rengas rp:hen, niin tällöin on jo olemassa Pomokummisetä. Nyt on vain jäljellä se Hyvä Kysymys, että vallitseeko Suomi rp:ssä Avoin Rengas, Puoliavoin Rengas vai jo varsinainen SULJETTU RENGAS.

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 07.02.2011

Eihän tuossa paljon ihmettelemistä ole. Ennenaikaa Moskovassa tiedettiin Suomen ja Suomessa vierailleiden puheet paremmin kuin moni meidän poliitikko. Epäilen, että kommunistit tiedottivat suoraan ja muilla ns. tärkeillä poliitikoilla oli tämmöinen "kotiryssäksi" kutsuttu välikäsi tietotoimistona. Kyllähän se tuntui olevan suurikin meriitti tulla kutsutuksi Tehtaankadulle saunomaan. Samoiten Stasi oli värvännyt suomalaisia omiksi tietolähteiksi. Samoiten länsi-maat seurasivat Suomen poliittista ilmastoa. Supo hoiti vain tökeröimmät ilmitulleet vakoilutapaukset oikeuteen tai kotiryssälle annettiin vähin äänin paluulippu Moskovaan.

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 08.02.2011


Kun Herrat Työeläkeläinen ja Antipunikki väittivät sellaista, että NL:n Armeijan menestys Toisen maailmansodan aikana perustui täysin siihen sotilasapuun, jonka antoivat länsiliittoutuneet, niin nyt voimme kysyä sitä, että pitääkö heidän väitteensä paikkansa. Ensinnäkin kulkuri ihmettelee sitä, että miten ihmeessä Länsiliittoutuneet olisivat pystyneet harhauttamaan WEHRMACHT, GESTAPO ja WAFFEN-SS rp:n niin hyvin, että sotatarviketoiminukset olisivat onnistuneet ilman kovia Natsi-Saksan vastaiskuja.

Natsi-Saksa oli Toisen Maailmansodan alkumetreillä aina vuoden 1944 alkuun asti, niin voimakas sotilasmahti, että pitää sanoa siten, että parhaimmillaankin länsiliittoutuneiden aseavusta NL:ään olisi voinut mennä läpi ehkä yksi kymmenes osa. Me voimme täten sanoa siten, että NL:n armeijan sotatarvikevarustelu oli varmasti täysin NL:n alueen omaehtoista toimintaa.

Mikä järki oli Länsiliittoutuneiden sotilasjohtajien ajattelun takana, kun He päättivät nousta maihin Normandian rannikolla, siis Marsalkka Rommelin Rannikkotykistöpatterien edessä? Olen käynyt RAUK:n ja RUK:n rannikkotykistöyhteisössä ja muistan kuin eilisen päivän sen, kun meidän eräs sotilaskouluttaja sanoi siten, että maihinnousujoukkojen sotilaat suorittaessaan maihinnousua, ovat kaikkein haavoittuneimmillaan silloin, kun he ovat rantavesissä vähän ennen sitä hetkeä, kun he ensimmäisen kerran tuntevat jalkojensa alla kiinteän maaperän.

Normandia oli siis sellainen, että Marsalkka Rommelin sotilaiden ei tarvinnut kuin ampua sarjatulta Konekiväreillään ja käyttää voimalla rannikkotykistön erilaisia asejärjestelmiä. Kun me muistamme edellä tarinoidun, niin siitä saamme olla varmoja, että Normandian rannikolla on täytynyt olla röykkiöittäin länsiliittoutudeiden Maihinnousujoukkojen sotilaita ruumiina. Niin nyt ei voi kuin kummastella sitä, että miten ihmeessä Normandian maihinnousu kuitenkin onnistui ja että pystyttiin vielä tuhoamaan Natsi-Saksan asevoimat.

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 08.02.2011

Alpo-Topias, kun olet käynyt rannikkotykistöyhteisössä, niin minä olen käynyt itse maihinnousurannikolla koko matkalla ja myös amerikkalaisten sotilaiden haudalla ja muistokappelissa! Se rannikko vain sattui olemaan lähes ainoa mahdollisuus massiivisen maihinnousun suorittamiseen vajaan päivämatkan päässä Englannista! Eli se vain oli ainoa paikka, vaikka kuinka itsemurhatehtävä.
Olethan varmaan nähnyt paljon ko tapahtumasta tehtyjä dokumenttejä ja myös elokuvia rannan tapahtumista.
Kun myös ihmettelet amerikkalaisten materiaaliapua Neuvostoliitolle niin suuri osa sitä tuli Siberian kautta Kauko-Idästä, johon saksalaisilla ei ollut mahdollisuutta vaikuttaa.
Kuten olen ennenkin todennut, niin se maihinnousu pelasti myös Suomen kun Stalinille tuli kiire Berliiniin osille.

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 08.02.2011

Hei!

Niin Siperiassa tehtiin juuri ne NL:n armeijan tarvitsemat sotatarvikkeet, joita Te väitätte länsiliittoutudeiden aseavuksi. Kun Te kerroitte myös siten, että länsiliittoutuneiden antamat sotatarvikkeet tulivat idästä Siperian kautta, niin nyt Te olette unohtaneet Japanin. Olivathan USA ja Japani sodassa keskenään ainakin sen jäljeen, kun Japani oli iskenyt Pearl Harbour -tukikohtaan.

Nyt me voimme vain todeta siten, että ei länsiliittouneiden olisi ollut pakko lähteä suorittamaan maihinnousua Normandian rannikolle Ranskassa, vaan on ollut tällöinkin olemassa monta vaihtoehtoa. Kun Te sanoitte siten, että Normandian ranikko oli lähin mahdollinen paikka Iso-Britannia rp:stä katsoen, niin Hyvä Kysymys on se, että miksi pitää aina nousta maihin lähimmässä mahdollisessa paikassa. Me voimme vielä sanoa, että niistä sotilaista, jotka kaatuivat Normandian maihinnousussa, ei ollut enää käyttöä myöhemmissä sotatoimissa, jos vähän karkeasti sanotaan.

Ilmeisesti HYVÄ LÄNSI ei halua sotatoimissaan välittää yhtään mitään sotilaista; hehän ovat vain niin kuin sanotaan Elävää Materiaalia, eivät mitään muuta. Niin olisihan ollut mahdollista Maihinnousutoimenpiteiden sijasta aloittaa massiivinen pommitus ja alkaa täten tuhota vihollisen eli Natsi-Saksan sotavoimaa. Vaikka sanotaan siten, että ei ole olemassa kuin YKSI vaihtoehto, niin on kuitenkin hyvä huomata se, että vaihtoehdottomuus on kaikkialla tuhon ensimmäinen airut. Niin Herrat PSillanpaa ja Työeläkeläinen on hyvä huomata se, että ei ainakaan ns Mustavalkoinen ajattelu tuo TOTUUS-kuvioita esiin, vaan vain ja ainoastaan uskon asioita.

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 08.02.2011

Alpo-Topias, tehtiinkö siellä myös AirCobrat, joita myös Suomea vastaan käytettiin ja joista yksi alasammuttu on Keski-Suomen Ilmailumuseossa entisöitynä? Kannattaa todella tutustua Amerikan aseavun määrään ja laatuun Neuvostoliitolle ilman punaisia laseja.
En ole unohtanut Japania, joka ampui omaan jalkaansa hyökätessään Hawajille ja vetäen Amerikan mukaan II-maailmansotaan ja jonka materian määrä kukisti Saksan ja Japanin! Enkä halua unohtaa niitä amerikkalaisia sotilaita, jotka antoivat henkensä Euroopan puolesta ilman omaa etua!
Olihan Amerikan sotilaat pelastaneet Euroopan jo I-maailmansodassa ilman omaa etua!
Mitä sitten kun haikailet massiivisia pommituksia, niin niitähän liittoutuneet nimenomaan tekivät Saksaan (Berliini, Rhurhin-alue,Hampuri,Dresden jne. Ne pommitukset alkoivat tuottaa tulosta vasta sitten, kun liittoutuneet saivat saattohävittäjiksi Mustang 51 hävittäjät, jotka pystyivät saattamaan/suojaamaan pommikoneita koko matkan, eikä pommikonetappiot olleet sitä luokkaa jo alkumatkalla kuin ne olivat! Muista myös, että ei ollut atomipommia millä sota olisi voitu lopettaa kerralla, kuten kävi Japania kohtaan myöhemmin, kun ei ymmärretä antautua vaikka lopputulos on jo nähtävissä!

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 08.02.2011

Alpo-Topias, ihan pieni muistutus sotilaan hengen arvosta, eikö neuvostosotilaita esim jo Talvisodassa ajettu suoraan suomalaisten torjuntatuleen välittämättä lainkaan kuolleista ja saavutetusta lopputuloksesta? Eikä 44-kesähyökkäyksessä Kannaksella näyttänyt paljon enemmän olevan neuvostosotilaan hengellä arvoa sillä puolella, meillehän "kuollut neuvostosotilas paras sotilas". Muistathan kuolleiden määrän (arvion) sodan molemmilla puolilla?
Voit myös kysyä "merenkulkija" kullervojoensuulta kuinka paljon on käyttöä maihinnousussa sellaisella sotilaalla, joka on muutaman vuorokauden kärsinyt merisairaudesta maihinnousualuksella! Siksi mahdollisimman lyhyt merimatka on paras matka.

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 08.02.2011

Tuolla edellä kun neuvoin Tyynenmeren sodan lopputuloksesta, niin USA olisi todennäköisesti lyönyt kyllä Japanin, mutta menettäen ainakin satatuhatta omaa sotilasta ennen loppua! Mitä Alpo-Topias olisi tehnyt Jenkkikenraalina; uhrannut omat sotilaansa vai käyttänyt atomipommia saadakseen sodan loppumaan, eritoden kun Japani hyökkäsi USA;ta kohtaan Hawajilla? Nyt on helppo hurskastella ja poltella kynttilöitä elokuussa.

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 08.02.2011

HEI!

Niin Arvoisa Herra PSillanpää!
Kyllähän näitä AirCobrat-koneita ja vastaavia tehtiin Siberiassa lupakirjatyönä. Niin olisin kiitollinen siitä asiasta, että Tekin myöntäisitte sen, että myös HYVÄ LÄNSI rp:ssä oli käytäntönä Kaksoisajattelu kuten myös periaate VALE, EMÄVALE ja SOTAHISTORIA. Meidän pitäisi myöntää myös se, että eiväthän ne PAHA ITÄ rp:n yksilöt ja NL:n Armeijan Insinööriupseerit olleet ainakaan kaikilta osin ammattitaidottomia Kunniamestarit- yhteisöön kuuluneita sekopaitä kuten Suomessa vastaavat AKS:n, IKL:n ja Lapuan Liike rp:n toimijat.

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 08.02.2011

HEI!

Niin haluan sanoa arvoisa Herra PSillanpää sen, että minun tietojeni mukaan myös HYVÄ LÄNSI ja SUOMI rp:ssäkin oli olemassa sellaisia Itsetuhoyksiköitä, jotka kerättiin vankilatuomion saaneista rangaistusvangeista. Jostain kummasta syystä erityisesti näissä Suomen itsetuhojoukoissa oli voimallisesti edustettuna ns PUNIKKIPASKA eli Komut.

Nyt voimme vielä kysyä sitä, että mistä ihmeestä USA ja KKK eli Kolme Koota meidät pelasti. Onkohan se Teräsmieshallinto yhtään mitään muuta kuin jokin osa-alue Valtiososialismi rp:ssä?

Niin Valtiososialismi koostuu kolmesta osa-alueesta nimittäin Kansallissosialismi eli Natsisossut, Kansalliskommunismi eli Natsikomut ja Kansallisdemokratismi eli Natsidemarit. Kansallissosialismi on silloin saksalaista kansallissosialismia, kun mukana on myös uskontona SATANISMUS eli Pirun palvonta. Kansalliskommunismi tarkoittaa jotain sellaista, kun sanotaan siten, että Sosialismi voidaan toteuttaa yhdessä maassa. Kun taas me Vapaa Sosialismi rp:n kannattajat olemme sitä mieltä, että Sosialismi ja Kommunismi voidaan toteuttaa vain koko TELLUS-planeetan mittakaavassa.

Kansallisdemokratismi on sellainen Valtiososialismi rp:n muoto, josta me käytämme nimeä YÖVARTIJAVALTIOAATE, ja joka tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki julkisvallan kuten kunnat ja valtio omistuksessa olleet kiinteistöt ja tuotanto-omaisuus pitää yksityistää. Niin ja valtiovallan täytyy vielä estää AY-toiminta rivtyöväestön keskuudessa. Niin Valtiososialismi rp:stä on moneen junaan.

Oletteko Te SINIMUSTAT ja erityisesti Herra PSillanpää ja Herra Työeläkeläinen sitä mieltä, että USA ja KKK pelastivat meidät Roskalaatikkokuvioista? Niin onko totta vain se, että Kokkarien TOIVO- ja KORVA-remmi alkoi pelätä meitä komuja niin paljon, että haluttiin aloittaa SOSIAALIPOLITIIKKA ja Sosiaalipolittisten Rahastojen kehitystyö kuten saattaa voimaan HUOLTOTURVAVAKUUTUS meidän katunarrien ja kulkurien sekä Pieneläjien turvaksi?

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 09.02.2011

Alpo-Topias, tässä vähän tilastoa sinulle "lupakirjakoneista". AirCobra, kokonaisrakennusmäärä 9584 ja joista 3291kpl lähetettiin Neukuille Lend-Lease sopimuksella! Neukut kyllä rakensivat ilman lupaa DC-3 kopioita sodan jälkeen, mutta se on toinen asia. Kannattaisi ottaa ne punalasit silmiltä ja katsella kylmää maailmaa ja historiaa ilman TOIVO- ja KORVA-remmin pelkoa!

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 09.02.2011

Alpo-Topias, ihan vain uteliaisuuttani kysyn, kun luin tuota sinun jälkimmäistä kirjoitustasi, niin; poltatko pilveä tai käytätkö jotain muuta hallusinaatioainetta, että saat noin lennokkaita ja vainoharhaisia ajatuksia? Anteeksi, että sinuttelen, mutta teitittely tuntuisi tässä yhteydessä vähän typerältä.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 09.02.2011

Valavasti todella näyttää siltä PSillanpää jotta Alpo-Topiaksen eli entisen PUUTARHAMESTARIN nuppi alkaa jotenkin lahota. Teoriat ja selitykset aina vaan hurjenevat. Saas nähdä mihin joudutaan?

Kyllä se Alpo oli NL aika kusessa sakujen kolkutellessa Moskovan ja entisen ja nykyisen Pietarin portteja. Kyllä L&L apu oli sille silloin perin tärkeää jos ei välttämätöntä. Itse he sen halusivat unohtaa kun pettivät entiset liittolaisensa ja avustajansa heti tilaisuuden tullen komumaailman kiilto silmissään.

Hukkaan meni koko rypistely, olisi suuret mahdollisuudet jatkuvaan olemassaoloon jos NL olisi elänyt sopuisasti lännen kanssa kuten sodankin aikana. Vapauttahan se olisi tarkoittanut ja järjestelmän uudelleen arviointia mutta silloin tehty ratkaisu ei nyt enää näytä kovin hyvältä sekään.

Vapaa Itä-Eurooppa olisi kuitenkin taannut suurelle ihmisjoukolle paremmat olosuhteet ja elämän yleensä. Tosin oikea demokratia NL:ssa olisi aika pian saattanut silloisen linjan unholaan.

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 09.02.2011

HEI!

Niin haluaisin tietää Herra PSillanpää sen, että miten ihmeessä länsiliittoutuneet pystyivät viemään Toisen Maailmansodan aikana AirCobra -koneita NL:n armeijan käyttöön, sillä kuten olen kertonut, niin NL:n armeija oli rengastettu eli eristetty tällöin yhtä perusteellisesti kuin nyt 2000-luvulla vastaavasti Venäjän Armeija. Voin sanoa sen, että eivät olleet WEHRMACHT, WAFFEN-SS ja GESTAPO sellaisia yhteisöjä, jotka noin vain olisivat antaneet USA ja Kumppanit rp:tä aseistaa vihollismaataan kuten NL. Niin ihan samaa voimme sanoa Japani ja Kumppanit rp:stä, sillä Japani oli pitkälle kehittynyt teollisuusmaa jo 1900-luvun alkuhetkillä ja vieläpä sellainen, jolla oli käytössään tehokas armeija ja myös kovatasoinen sotilastiedustelu.

Nyt kun Te korostatte sitä, että eräs henkilö on Komujen TOIVO- ja KORVA-remmi rp:n vallassa, niin ihan hyvin voisin sanoa, että Teilläkin Hyvät SINIMUSTAT on peiliin katsomisen paikka ikävä kyllä. Niin onhan olemassa sellaisiakin komuja, jotka kannattavat Marxilainen Revisionismi ja Vapaa Sosialismi rp:tä, joten eivät ainakaan kaikki ole sellaisia, jotka tukevat Valtiososialismi rp:ssä kansalliskommunismi rp:tä.

Nyt on olemassa Hyvä Kysymys, ja joka on sellainen, että tuetteko Te Kansallisdemokratismi eli Natsidemarit rp:tä yhdessä Herrojen Työeläkeläinen ja Antipunikki rp:n kanssa. Niin onhan hyvä huomata se asia, että on ikävä kyllä olemassa meidän Historian Harrastajat rp:n harmiksi sanonta VALE, EMÄVALE ja SOTAHISTORIA, joten yrittäkäämme tutkia kaikkea sotahistoriaan ja POLITOLOGIA rp:hen liittyvää avoimin silmin ilman ennakkoluuloja.

Työläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 09.02.2011

"Se miten olisi käynyt jos Saksa ei olisikaan kaatunut vaan Moskova olisi Länsi-Saksassa on pelkkää spekulaatiota josta jokainen voi olla mieltään."

Spekulointia Saksan mahdollisesta häviöstä ei Suomen sotaan vieneiden keskuudessa alettu käydä ennen syksyä ja talvea 1941, jolloin hyökkäykset idässä pysähtyivät, sekä Leningradin että Moskovan edustalla.
Sotaan lähdettäessä puhuttiin vain viikkojen tai muutaman kuukauden voitokkaasta sotaretkestä.
Suur-Suomen tulevien uusien rajojen paaluttaminen alkoi välittömästi hyökkäyksen edetessä, ja tämäkin kertoo jo osaltaan vankkumattomasta luottamuksesta Saksan sotilaalliseen voimaan ja kykyyn taata uudet rajat.
Kaikki pantiin peliin, ja hävittiin.

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 09.02.2011

HEI!

Arvoisa Herra PSillanpää!

Niin en ikävä kyllä käytä minkäänlaisia koviin huumeisiin kuuluvia piristeitä; ehkä joskus otan muutaman tuopin olutta, en mitään muuta.

Työläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 09.02.2011

"Mitä sitten kun haikailet massiivisia pommituksia, niin niitähän liittoutuneet nimenomaan tekivät Saksaan (Berliini, Rhurhin-alue,Hampuri,Dresden jne. Ne pommitukset alkoivat tuottaa tulosta vasta sitten, kun liittoutuneet saivat saattohävittäjiksi Mustang 51 hävittäjät.."

Liittoutuneiden pommitukset Saksassa kohdistuivat alkuvaiheessa nimenomaan kaupunkeihin ja siten siviilikohteisiin.
Pommitusten pääasiallinen tarkoitus olikin tehdä tavallisten kansalaisten elämä sietämättömäksi, ja viedä näin pohja pois Hitlerin kannatukselta. Markku Jokisipilän mukaan vielä keväällä 1944 Saksa kykeni yllättävän nopeasti palauttamaan pommitusten aiheuttamat tuhot sota-materiaalien osalta.

"Muista myös, että ei ollut atomipommia millä sota olisi voitu lopettaa kerralla.."

Saksa oli lujaa vauhtia kehittämässä atomipommia ja rakettiteknologiassa johtava maa.
Pommien pudotukset Hiroshimaan ja Nagasakiin olivat sodan kehityksen tai rauhan tekemisen kannalta täysin tarpeettomia ihmiskokeita, ja näin tehtiinkin vain pohjustuksena tulevan suurvallan hegemonialle.

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 10.02.2011

Alpo-Topias, kirjoita Googleen sanapari Lend-Lease, niin sieltä saat napin tarkkudella Wikipediasta Jenkkien avun liittoutuneille II-maailmansodan aikana ja myös toimitustavat ja reitit. Että sellaisia Antipunikkeja.

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 10.02.2011

Työläinen, jos luit kokonaan sen mitä kirjotin atomipommin käytöstä niin siellä se selvisi ja jonka syyt moni muukin on hyväksynyt. Kunnon kommunistilla on vain vaikea myöntää mitään mikä liittyy jenkkeihin. Oliko japanilaiset antautumassa ennen atomipommien käyttöä?

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 10.02.2011

HEI!

Niin luotatteko Te Herra PSillanpää WIKIPEDIA-tietosanakirjaan? Minä en luota, sillä tämä ATK-tietosanakirja käyttää ns Pastori- eli Paimenvalvontaa. Kyllähän Pastorivalvontakin käy ainakin silloin, jos pastorit tietävät jotain siitä asiasta, jota valvovat. Niin esimerkiksi Marxilainen Taloustiede -osiota valvoivat sellaiset pastorit, jotka tästä mainitsemastani osiosta tiesivät korkeintaan nimen. Nyt en pidä hyvänä Wikipedia-tietosanakirja rp:n uskottavuuden kannalta arvoiden sitä, että Marxilainen Taloustiede rp:hen kirjoittavien pätevyyttä ja tiedon tasoa arvio sellainen pastori, jonka varsinainen kiinnostuksen ja asiantuntemuksen kohde olivat sillat ja vastaavat.

Kun Te PSillanpää kerrotte jotain sellaista, että Teidän tietonne koskien Lend-Lease-sopimusta perustuvat Wikipedia rp:n, niin toivon ainakin sitä, että ei vain ja ainostaan vaan Teillä on muitakin Historiatieteellisesti päteviä lähdeaineistoja. Kysyn sitä, että mistä olette saaneet seuraavat luvut koskien AirCobra-koneita. Niin Teidän antaman tiedon mukaan länsiliittoutuneet lähettivät NL:ään Toisen Maailmansodan aikana näitä AirCobra-koneita 9584 kpl, ja joista NL:n armeijalle 3291 kpl.

Nyt ihmettelen sitä, että olivatko AirCobra-tapauksessa kyseessä kokonaiset koneet vai vain konepiirustukset ja vastaavat, sillä ymmärtääkseni NL oli Toisen Maailmansodan alussa aina vuoteen 1944 asti tiukasti eristetty eli rengastettu. Jos Teidän mielestänne länsiliittoutneet lähettivät kokonaisia laitteita, niin kysyisin vielä sitä Teiltä, että kuinka paljon Natsi-Saksa ja Japani pystyivät tuhoamaan näitä laiva- tai ilmalähetyksiä. Niin mikä oli näissä Logistiikkakuvioissa tappioprosentti? Oliko jopa 80-90 prosenttia vai mikä?

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 10.02.2011

Alpo-Topias, ei niitä Wikipedian tietoja L&L-lukuja venäläisetkään epäile tai kumoa väärinä! Jos ymmärsit konemääriä, niin eka lukuni oli valmistettuja kappaleita ja toka 3291kpl neukuille lähetettyjä. Huomaa myös, että sinne lähetettiin suuri määrä muitakin lentokoneita, joista suuri osa lennettiin Kanadan ja Alaskan kautta Siberiaan ja sitä tietä länteen. Jos nyt uskoisit sen verran Wikipediaa, niin siellä on myös mainittu kauttakulkusatamat ,sekä tavaramäärät ja lajit. Matkalle "uupuneiden" lukuja ei minulla ole, mutta tuskin sinunkaan lukusi ovat oikeita.

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 10.02.2011

Alpo-Topias, jo ennenkuin tietokone oli keksitty kerrottiin niistä massiivisista tavaramääristä mitä Neuvostoliitto sai apua Lännestä II-maailmansodan aikana. Kylmän sodan aikaan neukut vain tahtoivat "unohtaa" koko asian ja avun, sillä muuten ei olisi saatu aikaan myyttiä neukkujen tuhoamasta Saksasta!

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 11.02.2011

HEI!

Miksi Te ette halua todistaa mitään? Miksi Te vain ja ainoastaan väitätte kaikenlaista todistamatta?

Onhan Teillekin selvää se asia, että ei Natsi-Saksa halunnut antaa minkäänlaista mahdollisuutta sille, että NL:n armeijalla olisi ollut riittävän hyvä aseistus. Niin onhan se ainakin minusta täysin ymmärettävää, että ei vihollista kannata tukea millään tavalla.

Niin satun vain tietämämään sen asian tasan tarkkaan, etä ne Teidänkin mainitsemat länsiliittoutunieden asetukitiedot ovat ympyräistä puppua. Se, että miksi tiedän, niin on kai sivuasia, mutta kuitenkin. Nyt haluan sanoa sen, että NL:n armeijan asetuotanto oli lähes täysin kotimaista ja vielä sellaista, jota harjoitettiin pääsääntöisesti Siperiassa olevissa asetehtaissa ja konepajoissa.

Olen jo monta kertaa ihmetellyt sitä, että miksi Te SINIMUSTAT haluatte joka käänteessä halveksia ja parjata vihollistanne NL:ää ja Venäjää. Onko Teille tullut koskaan mieleen se, että täydellisen tuhoutumisen ensimmäinen ja tärkein ehto sotakuvioissa on se, kun alkaa halveksia vihollista ja että alkaa myös pitää itseään kaikkien alojen erikoisneroina, kuten teki Natsi-Saksa ja myös eräs pohjoinen maa AKS:n, IKL:n ja Lapuan Liike rp:n voimin.

Jos Teidän Herra PSillanpää ja Teidän Herra Työeläkeläinen kirjoitteluanne lukee, niin tulee siihen tulokseen, että kommunismi, sosialismi sekä erityisesti NL eli Venäjä valtiona on isästä perkeleestä terrori- ja hylkiövaltiona. Niin onkohan HYVÄ LÄNSI sekä SUOMI taas täydellisiä kaikessa mahdollisessa? Niin onkohan jo Paratiisi keksitty HYVÄ LÄNSI rp:n muodossa?

Työläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 11.02.2011

"..eritoden kun Japani hyökkäsi USA;ta kohtaan Hawajilla? Nyt on helppo hurskastella ja poltella kynttilöitä elokuussa."

USA:n presidentti Franklin D. Rooseveltilla oli syksyllä 1941 vakava ongelma. Japani uhmasi hänen johtamansa maan kapitalistien etuja Tyynenmeren ja Aasian alueella, ja tällaisen haastajan toimintaa ei mitenkään voinut sallia.
Jo lokakuussa Neuvostoliiton Tokion vakoilija Richard Sorge varoitti Rooseveltia Japanin tulevasta hyökkäyksestä Pearl Harboriin, 60 päivän kuluessa.
USA armeijan radiotiedustelu oli jo aiemmin purkanut Japanin sotilaalliset salakieli-koodit, ja oli näin ajanmukaisesti perillä sen suunnitelmista, myös Pearl Harboria koskien.

Rooseveltin ja häntä tukevan sotilaallis-taloudellisen sektorin suurin ongelma oli kuitenkin kansalaisten vähäinen kiinnostus sotaan lähtöön.
Juuri tässä astui mukaan tarkoituksenmukainen peittely: Hyökkäys Pearl Harboriin oli tulossa ja jopa päivämäärä tiedettiin. Uusimmat lentotukialukset Lexington ja Enterprise vedettiin pois alueelta, ja vain vanhempaa kalustoa jätettiin tulen alle. 7.12.1941 Japani hyökkäsi, Roosevelt piti puheensa ja kansa vedettiin mukaan - puolustussotaan.

Työläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 11.02.2011

"Työläinen, jos luit kokonaan sen mitä kirjotin atomipommin käytöstä niin siellä se selvisi ja jonka syyt moni muukin on hyväksynyt."

On syytä muistaa, että Hiroshima ja Nagasaki olivat siviilikaupunkeja, eivät sotilaallisia tukikohtia, ja niiden tuhoaminen voidaan aivan hyvin rinnastaa nykyään paljon puhetta herättäneisiin kunniamurhiin.
USA vaati Japanilta ehdotonta alistumista ja sinetöi vaateensa atomipommien täysin tarpeettomalla käytöllä.
Hiroshiman ja Nagasakin pommituksesta päättäneitä voidaankin hyvin verrata Natsi-lääkäri Joseph Mengeleen, ja hänen ihmiskokeisiinsa.

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 12.02.2011

Alpo-Topias, kerran vielä L&L- sopimuksesta! Ei sitä vain Wikipedian tiedoilla tarvitse todistella, se on todistettu monessa muussakin tutkimuksessa ja dokumentissa. Ilmeisesti kaikki muut ovat kuuulleet L&L-avusta paisi sinä ja tämä salainen tietolähteesi. Sitä minä ihmettelen mikset itse tuon tietämiäsi lähteitä julkisuuteen, joka kumoaisi minun väittämäni? Olen kyllä valmis pyytämään "valheitani" anteeksi jos syytä on! Eilen (11.2.) tuli Teemalta viides osa sarjasta "Maailmansodan kurimuksessa", jossa myös puhuttiin ja näytettiin kyseisen sopimuksen tavaroita. Myös näytettiin Neukkujen tehtaita Uralin takana, jossa naiset tekivät sotilasmateriaalia epäinhimilissä oloissa! Kannattaa katsoa YLE Areenasta, vaikka uteliaisuuttaan, vaikka tietäisikin oikean "totuuden". Olet myös siinä väärässä, että parjaisin Venäjää, ei suinkaan, vaan siellä viime vuosisadalla käytössä ollutta poliittista järjestelmää, jolla ei ollut mitään tekemistä demokratian ja ihmisoikeuksien kannalta.

Työläinen, se oli varsin yleinen tapa siihen aikaan pommituskohteiden valinnassa, että "ammuttiin" kaikea mikä oli vihollisen alueella! Turha sitä aavikoita on pommittaa! Muistathan Lontoon-, Berliinin-,Dersdenin-,Helsingin-,Tampereen-pommitukset jne. Ei pidä ihan mitä tahansa kirjoittaa kapitalistivastaisuudessa, kun yritetään peitellä neukkujen tekemisiä. Jos neukuilla olisi ollut pommi, niin en yhtään epäile etteikö he olisi olleet myös valmiita käyttämään sitä sotatoimissa.(arvaus, johtuen heidän moraalistaan ja ihmishenkien arvostuksesta,jopa omien kansalaisten)

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 12.02.2011

Sama koskee myös Hitleriä, jos vain olisi saanut pommin valmiiksi! Pärnylaista rouvaa vapaasti lainaten; "Jumalan kiitos, onneksi jenkit ehtivät ensin!"

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 12.02.2011

HEI!

Niin sanoihan eräs henkilö tietävänsä sen, että missä NL:n armeijan tarvitsema sotamateriaali tehtiin Toisen Maailmansodan aikana. Onhan se yhdentekevää, että mistä syystä eräs henkilö tietää tai sitten ei, sillä ymmärtääkseni pääasia on se, että mikä TOTUUS ja että mikä taas ei.

Nyt haluan vielä kerran korostaa sitä, että syystä tai toisesta sekä Natsi-Saksa että JAPANI omasivat niin tehokkaat Tiedustelupalvelut ja että joiden avulla pystyivät Saksan Natsit ja Japanin sotilasjohtajat saamaan selville sen asian, että missä liikkuivat länsiliittoutuneiden laivat. Niin ehkä ainoa järkevä keino ylittää Natsi-Saksan ja Japanin Turvallisuuspalvelun toimet, olivat Ilmakuljetukset.

Nyt on hyvä huomata se, että lentokoneessa ei varmasti voinut Toisen Maailmansodan aikana kuljettaa muuta kuin ehkä pelkästään osina tankkeja, tykkejä ja vastaavia, joten kovin massiivinen länsiliittoutuneiden avaustustoiminta oli korkeintaan mahdollista vasta joskus vuonna 1944 tai 1945. Niin kyllähän länsiliittoutuneet ovat varmasti lähettäneet NL:n tehtaisiin ja konepajoille konepiirustuksia ja toimintaselostuksia.

Nyt pitää vielä huomata näissä läntisissä sotahistoriatiedotteissa KYLÄ SOTA ja kaikki tähän liittyvä. Niin onhan vihollinen aina hyvä leimata terrori- ja kidutusyhteisöksi, jotta HYVÄ LÄNSI toimiessaan sotatanterilla on aina vapauttaja, ei siis sortaja.

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 14.02.2011

Alpo-Topias, aivan tulee mieleeni kun pikku-poikana ongin kaloja minun kissalleni ja pujotin matoa koukkuun, miten voikaan kiemurrella ilman, että tunnustaa totuutta! Mielestäni sinunkin tulee lukea historiankirjoja ilman punalaseja ja ennakkoluuloja.
Ei siellä lentokoneissa pelkkiä piirustuksia ja telaketjun paloja ollut vaan todella paljon sotamateriaaalia.

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 15.02.2011

Heippa!

Voin sanoa sen Teille Herra PSillanpää ja Teille Herra Työeläkeläinen, että en ainakaan omasta mielestänä tutki ja tulkitse sotahistoriallisia tapahtumia sen paremmin Punaisten kuin ei myöskään Sinimustien silmälasien läpi vaan yritän toimia siten kuin Yksityisetsivän ja Tutkijan kuuluukin eli totuuteen pyrkien. Onhan nytkin hyvä muistaa se, että on olemassa sanonta VALE, EMÄVALE ja SOTAHISTORIA, ja joka ilmeisesti ehkä tarkoittaa sitä, että kaikkein suurin mahdollinen valehtelu rehottaa sotahistorian piirissä.

Jos Te SINIMUSTAT haluatte väittää, että NL:n Armeijan sotamenestys oli vain ja ainoastaan Länsiliittoutuneiden Sotilas- ja Aseavun varassa, niin pyytäisin nyt sitä, että Te Kokkarien TOIVO- ja KORVA-remmi toisitte kehiin historiatieteellisesti päteviä lähdeaineistoja väitteenne tueksi. Ei siis niitä paljon puhuttuja neljännen tai viidennen tason toisen käden lähdeaineistoja, ja jotka aina yleensä leimataan täysin keksityiksi ja hatusta vedetyiksi.

Nyt on sanottava siten, että HISTORIA, FILOSOFIA ja SOSIOLOGIA ovat hienoja ja yleviä tieteitä, mutta kuten Kommunistinen Puolue rp:nkin periaatteita voidaan käyttää väärin, niin on myös mahdollista tehdä poliittisesti soveltavaa tutkimusta eli valehdella siten, että silmät päässä seisoo, tosin vähän harittaen. Kun nyt on keskusteltu siitä, että oliko NL:n armeijan sotamenestys täysin USA:n ja HYVÄ LÄNSI rp:n varassa, niin nyt voin sanoa sen tiedon pohjalta, joka eräällä henkilöllä on, että kyllä HYVÄ LÄNSI ja USA on täytynyt sotilasapuasiassa kyetä suorastaan yliluonnollisiin mestarisuoristuksiin, sillä NL oli erittäin pahasti rengastettu Natsi-Saksan ja Japanin toimesta.

Nyt voin sanoa sen, että jos HYVÄ LÄNSI ja USA lähetti sota-apua NL:n, niin ehkä yksi kymmenes osa tästä avusta olisi voinut päästä läpi Atlantilla ja Japanin edustalla. Kun on myös sanottu siten, että venäläiset ovat ali-ihmisiä, niin selittääköhän tämä Teidän SINIMUSTAT-yhteisön mielipiteet?

Työeläkeläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 15.02.2011

Onko tuo todistamista kun sanot ”Se, että miksi tiedän, niin on kai sivuasia, mutta kuitenkin.” Kyllä L & L sopimuksen mukainen toimitus olisi ainakin Suomen aseistuksen nostanut tasolle jossa se ei koskaan ole ollut.

Tuen kokonaismäärät:

määrä tuote
375 833 kuorma-autoa
51 503 jeeppiä
35 170 moottoripyörää
8 075 traktoria
7 053 panssarivaunua
14 795 lentokonetta
1 900 höyryveturia
66 dieselveturia
9 920 rautatievaunua
1000 tasovaunua
120 tankinkuljetusvaunua
4 478 116 tn ruokatarvikkeita
2 670 371 tn öljytuotteita
185 000 kenttäpuhelinta
1 100 000 km kaapelia
2 300 000 tn terästä
229 000 tn alumiinia

Jos nuo määrät eivät vaikuttaneet pahimmassa pulassaan ollutta Neuvostoliittoa niin väärään kohtaan ne lähetettiin (väärähän se oli joka tapauksessa). Suomi noita olisi tarvinnut jotta olisi kommunismi saatu lykättyä sinne minne se olisi kuulunutkin eli tunkioon.

Jos olet sitä mieltä, että tuossa on virhe niin osoita se muutoinkin kuin yllä olevalla lauseella.

Olihan NL:akin asetuotantoa mutta kuten tässä TV:ssa nähtiin niin naiset kokosivat tykistön ammuksia Siperiassa katottomissa halleissa ja ainakin lämmittämättömissä. Ei se kaksista ollut.

Löytyy niitä englannin kielisiäkin listoja mutta ne ovat varsin samansuuntaisia joten kokonaisuutta lienee turhaa epäillä vaikka pieniä erojakin olisi. Eräässäkin sanotaan vain 32 000 moottoripyörää mutta taas 13 000 höyry- ja dieselveturia sekä edeltä puuttuvat 400 000 metallin työstökonetta ja 300 000 tonnia räjähteitä ym. Eroja löytyy mutta joka tapauksessa määrät ovat olleet tähtitieteellisiä Suomen olosuhteisiin verrattuna.

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 15.02.2011

HEI!

Nyt Herra Työeläkeläinen on ainakin se Hyvä Kysymys, että miten ihmeessä Teidän mainitsemanne sotilasapu saatiin sen saartorenkaan läpi, jonka muodostivat WEHRMACHT, GESTAPO ja WAFFEN-SS sekä Japanin armeija ja sotilastiedustelu. Olisiko Hyvät SINIMUSTAT se asia liikaa pyydetty, että Te yrittäisitte tutkia sitä, että MIKÄ ehkä voisi olla mahdollista missäkin tilanteessa ja että mikä taas ei?

Nyt voin sanoa, että eräs henkilö ei luota koskaan WIKIPEDIA rp:hen, sillä minusta, jos jotain esittää varmana totena, niin pitäisi olla myös jonkinlainen asiantuntemus antamansa väiteryppään katteena. Marxilainen Taloustiede rp:nkin tapauksessa asiantuntijana eli Pastorina toimi sellainen henkilä, joka korkeintaan tiesi Marxilainen Taloustiede rp:stä sen nimen, mutta ei mitään muuta. Kun nyt yritti korjata WIKIPEDIA-kirjoituksessa olleen virheellisen tiedon siis sen kirjoituksen kohdalla, jossa tarinoitiin sellaisesta oppiaineesta kuin Marxilainen Taloustiede, niin lopputulos nyt oli se, että joutui Pastoriremmin kovien valvonta- ja eristämisiskujen kohteeksi

Kun nyt miettii ja tutkii yllä tarinoitua, niin minusta kaikesta siitä, mitä Te SINIMUSTAT L&L-kuviosta kirjoitatte, niin henkii ainakin se, että NL:n alueella ei Toisen Maailmansodan aikana tehty yhtään mitään, vaan loisittiin HYVÄ LÄNSI ja USA rp:n varassa ja siivellä. Niin mikähän on loppujen lopuksi TOTUUS ja mikä taas ei?

Työeläkeläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 16.02.2011

Nämä reitit olivat kovassa käytössä Armas:

"Toimitukset tapahtuivat ensin kolmea pääreittiä pitkin:

* Murmanski ja Arkangeli
* Persian käytävä eli Basra
* Venäjän Kauko-itä eli Vladivostoki

Ja myöhemmin

* Venäjän arktinen reitti (Alaska)
* Mustanmeren reitti sen jälkeen kun Välimeri oli avattu.

Murmanskin satama oli ympärivuoden käytössä, mutta Arkangeli talvikauden jäässä".

Onhan noista ollut telkussakin kertomuksia, ainakin tuon Alaskan reitin rakentamisesta oli aikoinaan pitkä juttu.

Jokainen suomalainen tietää tuon Muurmanskin reitin jos hieman viitsii miettiä, tosin yksi saattue ainakin lähes tuhottiin kun suomalainen radiotiedustelu paljasti sen sakuilla. Paljon pääsi kuitenkin perillekin.

Tiedän, komuilla olevan vaikeuksia hyväksyä totuuksia siitä mihin marxilaisuus johtaa, muille se on helppoa kunhan viitsii vain muistella viimeisiä vuosikymmeniä.

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 16.02.2011

HEI!

Olihan niitä reittejä, mutta ne kaikki olivat sellaisia, jotka olivat GESTAPO ja WAFFEN-SS rp:n tiedossa, joten nämä Natsi-Saksan Erilaiset turvallisuuspalvelut pystyivät helposti tuhoamaan nämä länsikuljetukset ainakin suuremmalta osaltaan. Nyt kannattaa muistaa myös se, että Natsi-Saksa oli tosi kovissa asevoimissa heti silloin, kun Toinen Maailmansota alkoi eli vuodesta 1940 aina vuoteen 1944, joten korkeintaan vuoden 1944 jälkeen länsiliittoutuneet olisivat pystyneet hoitamaan NL:n Armeijan tarvitseman ase- ja varusteluhuollon. Niin kuinka suuri oli niiden HYVÄ LÄNSI rp:n suorittamien laivakuljetusten tappiotaso silloin, kun länsilaivat kulkivat esimerkiksi Muurmanskiin ennen vuotta 1944? Niin kuinkahan suuri se oli todella?

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 18.02.2011

Alpo-Topias, kun olet tuolta sotahistorista opetellut tarkkaan saksalaisten joukkojen nimet ja organisaatiot, niin olisit opiskellut samalla hartaudella myös lännen avun määrät ja reitit neukuille! Olethan nähnyt vanhoja Tk-kuvaajien ottamia filmejä Atlantilta, niin paljon sakut upottivat esim Englantiin meneviä laivoja, mutta paljon tuli myös perille, kuten myös Neukuille!Ja paljon enemmän vielä kun saattueet saatiin kunnollisen suojauksen alle. Millähän ne sadattuhannet jenkki-sotilaatkin saatiin kuljetettua Eurooppaan lännen avuksi? Uimalla yön pimeydessä!

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 19.02.2011

HEI!

Miksi Teillä Herra PSillanpää on niin tavattoman vaikeata hyväksyä se tosiasia, että Natsi-Saksa kuten myös Japani olivat Toisen Maailmansodan alussa aina vuoteen 1944 asti erittäin vahvoja sotavoimia? Kun Te mainitsitte Normandian maihinnousun, niin on hyvä huomata se, että USA:n Armeija pystyi vasta joskus vuoden 1943 lopulla harjoittamaan tarpeeksi tehokasta laivaliikennettä Atlantilla.

Nyt voimme vielä miettiä sitä, että mikä järki oli loppujen lopuksi Normandian maihinnousussa. Niin Miksi Länsiliittoutuneet kuten USA nousivat maihin sellaisella Ranskan rannikkoseudulla, jossa olivat olemassa erittäin tehokkaat Rommelin Rannikkotykistöyksiköt? Niin Miksi HYVÄ LÄNSI oli valmis tapattamaan röykkiöittäin omia sotilaitaan? Nyt jotkut ovat väittäneet jotain sellaista ihmeellistä, että HYVÄ LÄNSI antoi tasoitusta Natsi-Saksa rp:lle. Niin tiedä häntä, että mikä on totuus ja mikä on valetta.

Niin Sotahistoria on se Historiatieteen osa-alue yhdessä Poliittinen Historia rp:n kanssa, jossa tapahtuu kaikkein eniten kaikenlaisia kotiinpäinvetoja. Nyt on vain hyvä huomata se, että vaikka eräs henkilö on korostanut sitä, että jonkinlaisen totuusvarmuuden aikaansaamiseksi me Historian Harrastajat vaadimme todistusaineistoksi aina ns ensikäden lähdeaineistoja, niin on kuitenkin pakko sanoa se, että nämä ensikäden lähteetkin kirjallisessa muodossa ovat aina joidenkin henkilöiden kirjoittamia, eivät siis Jumalan. Niin voimme kai sanoa vielä sen, että olivat historialähteet miten hyviä ja päteviä tahansa, niin kaikki on aina asianomaisen kirjoittajan omaa tulkintaa jostakin jotenkin, siis eivät mitään Jumaluutta. Niin mitä me voimme nyt Hyvät SINIMUSTAT sanoa ns Viidennen Tason Lähteistä? Onko Hyvä KYSYMYS?

Työläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 20.02.2011

On aivan luonnollista, että akselivaltojen vastainen liittouma avusti toisiaan toisessa maailmansodassa, ja olihan Suomen apu Saksan sotateollisuuden tarpeisiin mm. molybdeenin, kuparin ja nikkelin toimitusten osalta varsin huomattava; mahdollistaen näin Saksan täysipainoisen sodankäynnin sekä itä-että länsirintamalla.
Suomen liittoutuminen Saksan kanssa sekä Luftwaffen joukkojen ja siihen liittyvien materiaalikuljetusten salliminen syksystä -40 alkaen Norjan pohjoisosiin, josta käsin Saksan ilmavoimat kävivät sotaa Britannian laivastoa vastaan, olivat tuon annetun avun lähtölaukaus.
Reaalisesti ottaen Suomi oli jo tuolloin täydessä yhteistyössä Saksan Britanniaa vastaan käymässä sodassa.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 21.02.2011

Kun Alpo jatkuvasti uhoaa historian tutkimuksellaan niin olematta ihan siihen kovasti lätkässä löysin vaikka tällaisenkin tiedon wikistä Muurmanskin reitin kuljetuksista:

”Ensimmäisen sotavuoden aikana liittoutuneiden aineellinen Arkangelin ja Murmanskin satamien kautta toimitettu apu sisälsi yhdeksässä eri laivasaattuessa tuotuna 3 052 lentokonetta, 4 048 panssarivaunua ja 520 000 moottoriajoneuvoa. Saksa lähti hyökkäämään Neuvostoliittoa vastaan 22. kesäkuuta 1941 1 830 lentokoneella, 3 580 panssarivaunulla ja 520 000 moottoriajoneuvolla. ”

Tosin tuo moottoriajoneuvojen määrä arveluttaa!

Toinen lähde: ”Convoy PQ-1 was the second of the Arctic Convoys of World War II by which the Western Allies supplied material aid to the Soviet Union in its fight with Nazi Germany. The Convoy sailed from Hvalfiord Iceland on 29 September 1941 and arrived at Archangelsk on 11 October 1941.
Ships
This Convoy consisted of 11 merchant ships loaded with raw materials, 20 tanks and 193 crated Hawker Hurricane fighter planes. Escorted by the cruiser HMS Suffolk, destroyers HMS Antelope and HMS Anthony, 4 minesweepers and 3 anti-submarine trawlers. All ships arrived safely.
- - - - - -
Convoy PQ-6 was the seventh of the Arctic convoys of World War II by which the Western Allies supplied material material aid to the Soviet Union in its fight with Nazi Germany. The convoy sailed from Hvalfjörður, Iceland, on 8 December 1941 and arrived at Murmansk on 20 December 1941.
Ships
The convoy consisted of eight transport ships (1 Russian, 5 British and 2 Panamanian). The escort included the cruiser HMS Edinburgh, destroyers Echo and Escapade, two minesweepers and two armed trawlers. All ships arrived safely.

Ainakin 6 saattuetta pääsi 1941 Arkangeliin ja Muurmanskiin sotatarvikelastissa joten kyllä niitä meni ja ainoat mainitut vauriot olivat jään aiheuttamia.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 21.02.2011

Varmaan vaikeaa käsittää Työläinen mutta meidän ongelmamme II maailmansodan aikana ei ollut Englanti, Ranska, Puola, USA tai mikään muukaan länsiliittoutunut vaan yksinomaan ja ainoastaan Neuvostoliitto joka hamuili meitä suureen neuvostokansojen yhteiseen kotiin. Jonne sitten monet sodan jälkeen ja osa jo ennenkin joutui omaksi vahingokseen.

Me emme siis varsinaisesti olleet Englantia vastaan vaan Neuvostoliittoa ja sen auttamista. Saattaa olla komukalle vaikeasti ymmärrettävä asia!

Työläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 21.02.2011

"Varmaan vaikeaa käsittää Työläinen mutta meidän ongelmamme II maailmansodan aikana ei ollut Englanti, Ranska, Puola, USA.."

Suomi oli luonnollisesti kesästä jo 1940 lähtien osana Saksan hyökkäystä Britanniaa vastaan, kuten osoitin (Jokipii), ja samalla liittymässä jo tulevaan Opearaatio Barbarossaan (Jokipii, Seppälä jne.)

Operaatio Barbarossan yksi tavoite Suomen osalta oli laajentaa maa-alueitaan itään, (Manninen, Jokipii, Seppälä jne.), ja toteuttaa Mannerheimin, AKS:n ja muiden Suur-Suomen luomisesta jo kauan ääntä pitäneiden haaveet.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Akateeminen_K...

Liittoutumalla Saksan kanssa Suomen poliittinen ja sotilaallinen johto ajautui väistämättä konfliktiin myös muiden liittoutuneiden kanssa ja paineet tähän kasvoivat syksyllä 1941 niin koviksi, että mm. Britannia julisti Suomelle sodan.
Jo ennen tätä Suomen valtijohtoa kohtaan kohdistetut paineet liittoutuneiden osalta alkoivat vaikuttaa Suomen osallistumiseen täysipainoisesti Saksan rinnalla.
Tämä painostus alkoikin sitten rajoittaa Suomen sotilaallista aktiviteettia mm. Muurmannin rataa ja Leningradin kaupunkia kohtaan. Järki alkoi niinsanotusti tulla ensihuuman euforiasta takaisin realismiin, varsinkin kun alettiin nähdä Saksan sotakoneiston hyytyminen niin Leningradin kuin Moskovankin edustoille, ja tälloin jo valmiiksi kirjoitetut voitonpuheet laskostettiin takaisin piirongin laatikkoon.

Paljon puhuttu ja myytiksi muodostettu Mannerheimin hyvätahtoisuus Leningradin kaupungin säästämiseksi voidaan lukea jälkikäteisen historianselitykseksi, jossa väistämättömän epäonnistumisen tuloksesta tehtiin hyve kun jo Tammikuussa -41 Saksassa tehty Suomen ja Saksan sotilaallisten edustajien kesken ja Saksan sotilasjohdon toiveiden mukainen suunnitelma kädenlyönnistä Syvärillä ja siitä suunnitelmien mukaisesti seurannut Leningarin totaalinen piiritys meni mynkään.

Työläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 21.02.2011

Auttamalla Saksan sotilaallista varustautumista Suomi käytännössä kävi siis sotaa myös länsiliittoutuneita vastaan.
Oliko tämä sitten Suomen etujen tai toiveiden mukaista on kokonaan toinen asia.
Kun Saksan kanssa liittouduttiin otettiin kylkiäisenä tämäkin tosiasia, eikä liene syytä kuvitella etteikö Suomen poliittisen ja sotilaalisen johdon tavoitteena ollut sodan voittaminen em, päämäärien saavuttamiseksi.
Niiden saavuttamisen perusehtona oli luonnollisest
i Saksan täydellinen voitto, ja sen mukanaan
tuoma Saksan johtama Uusi Eurooppa.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 21.02.2011

Kuitenkin Työläinen, mikä olisi ollut todennäköistä ilman Neukkulan uhkaa? Veikkaan jotta muut olisivat saaneet sotia sotansa rauhassa meidän osaltamme.

Ilman Neukkulan jatkuvaa puuttumista asioihimme ja hyökkäämistä kimppuumme täällä tuskin olisi ollut mitään sodittavaa.

Talvisodankin aikanahan Englantia ja Ranskaa pidettiin vähän kuin samalla puolella olevina kanssamme. Se vaan noiden jaskojen sosialistien keskinäinen kisa sai meidätkin sotkettua touhuihinsa.

Työläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 21.02.2011

"Kuitenkin Työläinen, mikä olisi ollut todennäköistä ilman Neukkulan uhkaa? Veikkaan jotta muut olisivat saaneet sotia sotansa rauhassa meidän osaltamme."

Viittaan vastauksena jo aiempaan kommenttiini samasta aiheesta Suur-Suomen luomisen tarpeeseen ja vaikkapa Mannerheimin päiväkäskyyn 11.7.1941, jossa nämä pyrkimykset tuotiin esiin sotilaallisina tavoitteena Saksan rinnalla käynnissä olevalle hyökkäyssodalle.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suur-Suomi-aate

Samainen päiväkäsky huomioitiin voimakkaasti myös länsiliittoutuneiden piirissä ja kysyttiin aiheellisesti sodan päämääriä Suomen osalta.
Kuten aiemmin olen tuonut esille:
"Mielenkiintoinen yksityiskohta oli ulkovaltojen mm. USA:n ja Iso-Britannian kysellessä syksyllä 1941 sodan lopullisia päämääriä Suomen osalta vastauksena annettiin "niiden riippuvan Saksan päämääristä"."

Saksan sodanpäämäärät ovat tietysti selvästi dokumentoitua aineistoa ja löytyvät pienellä vaivalla vaikkapa aiheen historia-teoksista.

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 21.02.2011


Voin Teille Herra Työeläkeläinen sanoa sen, että Toisen Maailmansodan alussa Atlantilla oli Natsi-Saksalla niin suuri sukellusvenelaivasto, että oli täysi IHME se, että jokin länsiliittoutuneen laivasaattue olisi voinut päästä läpi ja saapua Muurmanskiin. Minäkin olen nähnyt kaikenlaisia kertomuksia siitä, että kuinka paljon HYVÄ LÄNSI, USA ja Länsiliittoutuneet avustivat NL:n Armeijaa, mutta nyt me voimme esittää Hyvä Kysymys rp:n ja kysyä, että missä on ensikäden historiatieteellinen lähdeaineisto omien väitteidenne tueksi. Onhan olemassa pimein pilvin niitä ns Viidennen tason lähdeaineistoja joka junaan.

Haluan sanoa sen, että kyllä HYVÄ LÄNSI hallitsee täysin kaikenlaiset probagandakeinot varsinkin, kun halutaan nolata NL:n Armeijaa. Onhan hyvä huomata se asia, että jos HYVÄ LÄNSI toimitti NL:ään kokeiltuja ja tutkittuja konepiirustuksia sekä vastaavia erilaisista aseratkaisuista, niin olihan tämäkin toimintatapa erittäin hyvä lisä NL:n asevarustelukuvioissa, sillä ymmärtääkseni uuden teknisen aseratkaisun kehitystyö ei ole kahden viikon kirjekurssilla mahdollinen, vaan vaatii varmasti paljon pitemmän ajan.

En halveksi HYVÄ LÄNSI rp:n aseavun merkitystä, mutta uskoakseni se oli parhaimmillaankin marginaalista, sillä NL:n armeijan asevarustelutuotanto oli jo heti Toisen Maailmansodan alusta lähtien siirretty Siperiassa oleviin konepajoihin ja tehtaisiin. Jos NL:n armeijan asevarustelu olisi ollut vain Länsiavun ja USA:n varassa, niin siitä olisimme saaneet olla varmoja, että koko NL:n Euroopan puoleisen osan olisi NL:n Armeija joutunut antamaan Natsi-Saksan hallintaan miehitettynä.

PS Niin Kylmä Sota sekä Sosialismin ja HYVÄ LÄNSI rp:n välinen olemassaolon taistelu tuntuu teettävän kaikenlaista kuten Herrojen Työeläkeläinen, Antipunikki ja PSillanpää sekä Kokkarien TOIVO- ja KORVA-remmi rp:n kova Kommunismi- ja Venäjä-vihakirjoittelu osoittaa. Kannattaakohan se, että alkaa halveksia viholliseksi kokemaansa valtiota tai valtioyhtymää?

Työeläkeläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 21.02.2011

Meillä ei Työläinen ollut mahdollisuutta saada apua lännestä ja NL oli mahdoton yhteistyökumppani koska se olisi miehittänyt Suomen ja silti päästänyt sakut vyörymään yli kuten Puolassa osin ja Baltiassa kokonaan.

Ei se NL kokonaan ollut liittoutuneiden avun varassa mutta kriittisillä hetkillään suurelta osin. Minä ainakaan en ole koskaan sanonut sen olleen lännen varassa Alpo.

Kyllä ne vaan nuo saattueet kulkivat Islannista Murmanskiin ja Arkangeliin, ne menivät niin pohjoista reittiä, etteivät sakut huomanneet. Se yksi saattue saatiin osin tuhottua koska Suomen radiotiedustelu sieppasi siitä kertovan viestin kertoen tietonsa sakuille. Muutoin reitti Siperiaan oli niin kaukana reiteistä Englantiin jota harmaat sudet kyttäsivät jotta saivat olla pääosin rauhassa. Vaarallisin osa matkaa taisi olla matka Islantiin Grönlannin sivuitse ja sekin oli varsin kaukana Saksasta ja veneiden tukialueilta. Sinähän kävit ainakin AUK:n vai ihan RUK:n niin pitäisihän sinun hieman tajuta näitä strategisia yksityiskohtia vaikka ne kartat sinulta katosivatkin.

Täytyy vissiin Jyrkille kertoa miten hyvin Toivo ja Korva ovat komuihin uponneet eli jatkoa pitää järjestää!

Meidän ei tarvitse halveksia NL:a koska sitä ei edes ole mutta heidän jälkeläistensä, venäläisten olisi jo aika alkaa arvostamaan läntisiä demokratioita vaikka ne olisivat pienempiäkin.

Työläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 22.02.2011

"Meillä ei Työläinen ollut mahdollisuutta saada apua lännestä..."

Hyökkäyssotaan ja Suur-Suomen luomiseen tarvittava apu saatiin luonnollisesti parhaiten Saksasta, jolla oli vastaavat pyrkimykset ja sama ilmansuunta.

PSillanpää 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 22.02.2011

Alpo-Topias, en enää jaksa vääntää rautalankaa mutkalle L@L-sopimuksista, mutta se, että kirjoittaisin "vihakirjoituksia venäläisistä" on omaa kehitelmääsi! Olen monessa yhteydessä kirjoittanut täällä palstalla, että minulla on monia tuttuja ja todella hyviä ystäviä entisen Neuvostoliiton alueelta/la. Olen kyllä kerran Pietarissa tavannut "mulkun miliisin", joka täysin tekaitun syyn perusteella sakotti autoani 3000 ruplan arvosta! Olin silloin eka kertaa Venäjällä enkä tiennyt tapoja. Muulloin ei ole tarvinnut maksaa lahjuksia virkamiehille. Kommunistisesta/sosialistisestakin järjestelmästä olen kirjoittanut, että teoriassa paperilla toimii hyvin, mutta ihmiset ahneuksissaan ja vallanhimossaan pilaavat käytännön sovellukset missä niitä on kokeiltu.

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 22.02.2011

HEI!

Niin Herra Työeläkeläinen ei ilmeisesti varmaankaan tunne sitä tilannetta, joka Toisen Maailmansosdan alussa vallitsi Atlantilla ja Japanin ympäristössä Tyynellä merellä. Kun on selvillä siitä asiasta, että miten mahtava sukellusvenelaivasto Natsi-Saksalla oli esimerkiksi Atlantilla, niin ei usko koskaan Teidän SINIMUSTAT-yhteisön tietoihin siitä, että HYVÄ LÄNSI ja USA rp:n sotilasapu olisi voinut päästä ainakaan suuremmassa mitassa Murmanskiin.

Niin voin vielä kysyä sitä, että mitä hyötyä kokonaisuuden kannalta olisi ollut Jäämeriavusta silloin, kun NL:n Armeija oli hätää kärsimässä Moskovan seudulla, mutta selvisi kuin ihmeen kaupalla. Täytyy sanoa se kuvio, että WEHRMACHT, WAFFEN-SS ja GESTAPO olivat tosi kovia sotakoneita. Nyt voimme vain ihmetellä sitä, että miksi Natsi-Saksa tuhoutui ja myös Suomen Armeija oli erittäin suurissa vaikeuksissa vuoden 1944 kesäkuussa.

Niin olisi kylläkin Hyvät SINIMUSTAT parasta huomata se, että olen todella halukas saamaan selville sen, että mitä todella on ollut Talvisodan Sotataktisissa kartoissa. Niin miksi Te ette halua julkaista näitä topografisia sotilaskarttoja? Onko Teillä SINIMUSTAT todella jotain salattavaa? Niin miksi Te haluatte korostaa sitä asiaa himon kiilto silmissä, että NL ja NL:n armeija ei olisi ilman HYVÄ LÄNSI ja USA rp:n apua pystynyt yhtään mihinkään sotatanterilla?

Työläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 23.02.2011

""Jumalan kiitos, onneksi jenkit ehtivät ensin!""
Jumalaako lie nicaragualaisten kiittäminen?.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nicaragua_v._...

Entäpä irakilaisten?.

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkoma...

"Kunnon kommunistilla on vain vaikea myöntää mitään mikä liittyy jenkkeihin."

Tässähän näitä jenkkeihin liittyviä asioita myönnetään.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/12/rap...

USA/NATO:n suojatin melskaamista Kosovossa.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 23.02.2011

Voi voi Alpo-Topias, Saksalla oli II maailmansodan alussa 65 sukellusvenettä ja niistä noin 20 merellä valmiina sodan alkaessa. Sijoitapa Pohjois-Atlantille 65 sukellusvenettä niin taitaa olla aika harvassa.

Tärkeintähän sakuille oli estää toimitukset Englantiin joten montakohan U-boattia seilasi jatkuvasti Jäämerellä? En tiedä itse mutta kerro sinä kun olet niin tietäväinen asiasta!

Saattueethan piti ensin havaita joten U-parven piti hajaantua, kun joku huomasi saaliin se lähti perään ja kutsui muutkin juhliin. Tuo lienee ollut strategia joten absoluuttinen läpäisyn esto tuskin toimi.

Löysin myös lukuja joissa kerrotaan 7,5% tappioista saattueiden polaarisilla reiteillä kun ne etelämpänä Atlantilla olivat vain alle prosentin keskimäärin. Kalustoa siis kulki koko ajan. Saattueita oli 41 kpl ja niissä yhteensä noin 800 alusta kun puhutaan noista polaarireiteistä pohjois Atlantilla. Nuo saattueet kuljettivat 4,2 miljoonaa tonnia tarvikkeita Murmanskin ja Arkangelin satamiin.

Varmaan sotataktiset karttasi kertovat nämäkin faktat.

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 23.02.2011

HEI!

Mistä Te Herra Työläkeläinen löysitte tietonne? Niin ymmärtääseni Natsi-Saksalla oli Atlantilla paljon enemmän sukellusveneitä kuin Teidän mainitsemanne 65, sillä on muuten täysin mahdotonta ymmärtää sitä tilannetta, joka Pohjois-Atlantilla vallitsi.

Oli lähes täysin mahdotonta se, että Länsiliittouneet olisivat voineet saada läpi laivasaattueita Murmanskiin, sillä tappioriski oli todella suuri Pohjois-Atlantilla aina vuoteen 1944 asti. Nyt voimme sanoa vielä sen, että myös LUFTWAFFE partioi tosi innokkasti Pohjois-Atlantilla, jos ei muusta syystä niin siitä, että oltaisiin pystytty tekemään Iso-Britannian Armeijan asema mahdollisimman vaikeaksi.

Nämä yllä mainitsemani tiedot on varmasti saatavilla kaikista pätevistä Sotahistoriaa käsittelevistä tietosanakirjoista. Niin olen kyllä törmännyt myös sellaiseen kuvioon, että joskus 1980-luvulla kirjoittelu Toisen Maailmansodan asioista on ollut sellaista kuin yllä kuvasin, mutta kun ollaan tultu 1990-luvulle, niin kirjoittelu on muuttunut sellaiseksi kuin Te Työeläkeläinen yllä tarinoitte.

Niin mikä on TOTUUS ja vielä kerran totuus? Tiedän tasan tarkkaan myös sen, että mitä väite VALE, EMÄVALE ja SOTAHISTORIA voisi tarkoittaa. Onhan hyvä omaa erinomaisuutta korostaa ja nolata viholliseksi leimattua.

Alpo-Topias 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 23.02.2011

HEI!

Te Herra Työeläkeläinen olette ilmeisesti unohtanut sen, että Natsi-Saksa oli Toisen Maailmansodan aikana miehittänyt Tanskan, Norjan, puolittain Ruotsin ja yhteistoimintavaltiona kuvioissa oli mukana myös SUOMI. Kun muistaa edellä tarinoidun, niin kyllä voi ihmetellä sitä, että miten ihmeessä länsiliittoutuneiden laivasaattueet ovat voineen päästä Murmanskiin tuhoutumatta. Nyt kysyisin Teiltä Hyvät SINIMUSTAT sitä, että miten ihmeessä.

salakaataja 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 24.02.2011

"Oli lähes täysin mahdotonta se, että Länsiliittouneet olisivat voineet saada läpi laivasaattueita Murmanskiin, sillä tappioriski oli todella suuri Pohjois-Atlantilla aina vuoteen 1944 asti. Nyt voimme sanoa vielä sen, että myös LUFTWAFFE partioi tosi innokkasti Pohjois-Atlantilla, jos ei muusta syystä niin siitä, että oltaisiin pystytty tekemään Iso-Britannian Armeijan asema mahdollisimman vaikeaksi."

Alpo-Topias kirjoittaa täällä täyttä huuhaata.

Alpo-Topias,seuraako Supo sinua? Voin vastata puolestasi että ei.Ei vaaraa maanpetossyytteestä vaikka haet sotataktiset kartat sotapolitogiatieteellisestä kirjastosta.

Työeläkeläinen 4 vuotta, 6 kuukautta sitten 24.02.2011

Sukellusvenemäärä Alpo löytyy vaikkapa täältä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/U-vene

Lisätietoa:

"Saksa rakensi sodan aikana yhteensä noin 1200 sukellusvenettä kauppasotaansa varten. Vuonna 1943 torjujat saivat kuitenkin yliotteen sukellusveneistä. Vuodesta 1944 lähtien liittoutuneilla oli kaikilla merillä yliote. Sukellusveneet ja muut kauppasodan kävijät tuhosivat sodan aikana kauppalaivoja määrän, joka oli tonnistoltaan yli puolet maailman kauppalaivastosta vuonna 1939. Yhdysvaltain telakkojen rakennuskapasiteetti pystyi kuitenkin korvaamaan tämän tappion, ja sodan päättyessä 1945 Englannin ja Yhdysvaltain tonnisto oli suurempi kuin vuonna 1939."

Osoite:
http://www.mannerheim.fi/10_ylip/s_2mmsot.htm

Lienet siis osin oikeassa ja osin väärässä, suurin osa rakennettiin sodan aikana ei ennen sitä. Tiedän kyllä lähteiden olevan alle arvostelusi mutta minulle ne riittävät.

Ohje

  • Sähköpostiosoite tulee vain tiedonantaja.fi:n toimittajan tietoon.
  • Kommentit mieluiten omalla nimellä.
  • Maksimipituus on 2000 merkkiä.
  • Kommentti tulee näkyviin heti kun toimitus sen vahvistaa.
  • Toimitus pitää roskapostit poissa keskustelusta.
  • Tiedonantaja-lehti ja TA-Tieto Oy eivät vastaa keskusteluissa esitetyistä mielipiteistä.
  • Toimitus voi muokata, siirtää tai hylätä viestejä, jotka poikkeavat keskustelujen aiheesta tai sisältävät kyseenalaista materiaalia.
  • Kommentteja voidaan julkaista lehden sivuilla toimituksen harkinnan mukaan.
Aktiivisia keskusteluja:
kirjoittaja Matti Aalto
aloitti 5 päivää, 2 tuntia sitten. (4)
kirjoittaja Antti Hiekkaharju
aloitti 2 viikkoa, 2 päivää sitten. (15)
kirjoittaja Jonne
aloitti 2 kuukautta, 2 viikkoa sitten. (24)
kirjoittaja alasta tietävä/tunteva
aloitti 1 vuosi, 1 kuukausi sitten. (6)
kirjoittaja silja
aloitti 4 päivää, 10 tuntia sitten. (6)
kirjoittaja Sonja Heinänen
aloitti 1 viikko, 1 päivä sitten. (7)
kirjoittaja Sini Hirvonen
aloitti 1 viikko sitten. (2)
kirjoittaja mauri avelin
aloitti 4 viikkoa, 1 päivä sitten. (43)
kirjoittaja paulus
aloitti 3 kuukautta, 3 viikkoa sitten. (74)
kirjoittaja Markku Huhtala
aloitti 2 kuukautta sitten. (37)
kirjoittaja jyrki laukkanen
aloitti 6 kuukautta, 1 viikko sitten. (118)
kirjoittaja Markku Huhtala
aloitti 2 kuukautta sitten. (49)
kirjoittaja Sonja Heinänen
aloitti 6 päivää, 8 tuntia sitten. (3)
kirjoittaja Pertti Kaven
aloitti 1 viikko, 1 päivä sitten. (2)
kirjoittaja Jonne
aloitti 3 viikkoa, 2 päivää sitten. (6)
kirjoittaja Anneli Koivunen
aloitti 1 kuukausi, 3 viikkoa sitten. (2)
kirjoittaja Sini Hirvonen
aloitti 1 viikko sitten. (1)
kirjoittaja Taina Hollo
aloitti 1 kuukausi sitten. (30)
kirjoittaja AlpoTopias
aloitti 9 kuukautta, 2 viikkoa sitten. (27)
kirjoittaja Antti Hiekkaharju
aloitti 2 kuukautta, 2 viikkoa sitten. (61)