VIIKON PAKINA: Yksi lisäsyy äänestää

22.05.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 20 / 22.5.2009

Matti Rossi on kirjoittanut, että "kun fasismi lyötiin, yksi bunkkeri jäi valtaamatta; kun fasismi tuomittiin, yksi syyllinen jäi haastamatta; kun fasisteja hirtettiin, yksi köysi jäi käyttämättä", "sillä hirttämättä Järjestelmä jäi".



* * *



Suositun myytin mukaan nykyisin Euroopan unionina tunnettu integraatiorakenne synnytettiin reaktiona Adolf Hitlerin Natsi-Saksan tuhoisalle politiikalle ja pysyvän rauhan turvaamiseksi Euroopassa.



Ei se ihan niin mennyt. Sillä vaikka paneurooppalaisia ajatuksia oli ollut olemassa jo antiikista lähtien, idean Euroopan integraatiosta kehittivät natsit.



Jo vuonna 1942 Saksan natsipuolueen virkailijat ja teollisuusmiehet järjestivät Berliinissä konferenssiin otsikolla "Euroopan talousyhteisö". Ja 10.8.1944 Saksan jo ollessa häviön partaalla johtavat natsit pitivät Strasbourgissa salaisen kokouksen, jossa suunniteltiin Euroopan yhteismarkkinoihin perustuvan "neljännen valtakunnan" luomista.



Tästä kerrotaan journalisti Adam LeBorin löytämässä ja paljastamassa USA:n sotilastiedustelun raportissa EW-Pa 128, joka tunnetaan myös Red House -raporttina.



Eikä kyse ollut vain kokoustamisesta, vaan määrätietoisesta toiminnasta uuden yhdentymistavoitteen puolesta.



Monet natsien käyttämät termitkin tuntuvat tutuilta: "Euroopan talousyhteisö", "Euroopan valuuttajärjestelmä", "Eurobank", "Euroopan alueperiaate", "yhteinen työvoimapolitiikka", "teollisuuden ja maatalouden eurooppalaistaminen".


Euroopan yhteisön luomiseksi toimivat aktiivisesti muun muassa natsilaiset teollisuuspomot Alfred Krupp ja Friedrich Flick sekä pankkiiri Hermann Abs. Muista johtavista natseista asian puolesta esiintyivät muun muassa Joachim von Ribbentrop, norjalainen Vidkun Quisling ja Arthur Seyss-Inquart, joka puhui asiasta näin kauniisti:


"Uusi solidaarisuuden ja kaikkien sen kansojen yhteistyön Eurooppa tulee löytämään nopeasti lisääntyvän vaurauden, kunhan kansalliset taloudelliset rajat poistetaan."



Eikä pidä unohtaa Joseph Goebbelsiä, jonka mukaan "50 vuoden päästä kukaan ei enää ajattele kansallisvaltioita".



Perustat nykyiselle EU:lle ja yhtenäisvaluutta eurolle muotoili muuten vuonna 1955 salainen Bilderberg-ryhmä, jonka perustajiin kuului entinen SS-upseeri, Hollannin prinssi Bernhard.



* * *



Halutaanko tässä nyt vetää yhtäläisyysmerkit natsien kaavailujen ja nykyisen EU:n välille. Ei tietenkään.



Mutta kun suurpääoman valtaan perustuva kapitalistinen järjestelmä "jäi hirttämättä", myös nykyinen EU kantaa yli puolen vuosisadan takaa tuttua perimää, kuten totalitaarisuus, vallan keskitys eliitille, epädemokraattisuus, markkinoiden vapaus, kaiken alistaminen pääomalle, suunta kohti liittovaltiota ja militarismi.



EU:n mustan esihistorian kertautuminen on yksi lisäsyy äänestää eurovaaleissa EU:ta vastaan toisenlaisen Euroopan puolesta, siis äänestää SKP:tä.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli