VIIKON PAKINA: Tulitauko Israelin tapaan

06.02.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 5 / 6.2.2009

"Israel hyökkäsi Gazaan joulukuun lopussa lopettaakseen Hamasin ampuman rakettitulen Israelin puolelle:" (Helsingin Sanomat 28.1.)


"Israelin suurhyökkäyksellä Gazaan haluttiin lopettaa palestiinalaisten äärijärjestöjen rakettituli Israelin puolelle." (Helsingin Sanomat 2.2.)


Näin Suomen suurin sanomalehti iskostaa lukijoiden mieliin Gazan sodan suurinta valhetta. Tulitauon rikkoi Israel, ei Hamas, ja Israelin hyökkäys oli suunniteltu kauan etukäteen. Raketeilla oli vain tekosyyn rooli.


Hesarin kirjoittelu tuo mieleen tavan, jolla lehti viime kesänä kuukausikaupalla selitti lukijoilleen, että Venäjä aloitti Kaukasian sodan hyökkäämällä Georgian kimppuun.



* * *



"Hamas ampui tulitauon ensimmäisen raketin Israeliin", otsikoi Hesari 29.1. Näin luodaan mielikuvaa, jonka mukaan Israel kyllä kunnioittaisi tulitaukoa, mutta Hamas meni ja rikkoi sen.


Todellisuudessa Israelin armeija (IDF) pommitti tulitauon aikana tunneleita Gazan ja Egyptin rajalla.


IDF tappoi gazalaisen maanviljelijän tämän omalla pellolla. IDF haavoitti 17 Gazan ja Länsirannan palestiinalaista, muun muassa neljää lasta ja kahta journalistia. IDF teki Länsirannalla 32 hyökkäysretkeä.


IDF pidätti 64 Länsirannan siviiliä, muun muassa 15 lasta. Jo heti aselevon alettua IDF pidätti Gazassa satoja ihmisiä. IDF tuhosi Jerusalemissa kaksi arabien asuintaloa jättäen 53 siviiliä kodittomiksi. IDF hyökkäsi Zboban kylään, ajoi perheitä pois kodeistaan ja pidätti kahdeksan ihmistä.


IDF teki 27.1. ilmaiskun ja panssarivaunuhyökkäyksen Gazassa ja jatkoi tätä hyökkäystä 29.1. haavoittaen yhdeksää gazalaista, useimmat heistä lapsia. Samana päivänä IDF sieppasi kodeistaan ja pidätti Länsirannalla 14 siviiliä. IDF teki 30.1. ilmaiskuja Gazaan.


Luetteloa voisi jatkaa. Israelin aselevon rikkomiset ovat päivittäisiä. Niistä ei kerrota Hesarissa.



* * *



Israel tekee näitä rikoksia USA:n aseavulla ja luvalla.


Netissä kiertää Israelin hallituksen tiedottajaksi väitetyn Tzipora Menachen lausunto, jonka mukaan hän ei ole huolissaan kielteisistä seurauksista, joita Israelin hyökkäyksellä Gazaan saattaisi olla tapaan millä Barack Obaman hallinto suhtautuu Israeliin.


"Tiedätte varsin hyvin, ja typerät amerikkalaiset tietävät yhtä hyvin, että me kontrolloimme heidän hallitustaan riippumatta siitä, kuka istuu Valkoisessa talossa. Katsokaahan, minä tiedän ja te tiedätte sen, että yksikään Amerikan presidentti ei voi olla siinä asemassa että haastaisi meidät, vaikka teemme käsittämätöntä. Mitä he voivat tehdä meille? Me kontrolloimme kongressia, me kontrolloimme mediaa, me kontrolloimme showbisnestä ja me kontrolloimme kaikkea Amerikassa. Amerikassa voi arvostella Jumalaa, mutta ei voi arvostella Israelia."


Tiedottaja ja voi olla keksitty ja lausunto bluffia. Mutta se ei tee lausuntoa vähemmän osuvaksi.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli