VIIKON PAKINA: Touhulassa tapahtuu

09.10.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja 37/9.10.2009

Touhulassa tapahtuu–tai kuten Jope Ruonansuu toisesta suupielestään mörähtäisi–Hourulassa.


Helsingin Sanomien mukaan eduskunta "tyrmistyi" tiistaina siitä, että eduskunnan urheilukerhon tililtä oli vohkittu vähintään 70000 euroa.


Tyrmistyksen ymmärtää. Kansanedustajathan ovat vaalirahoituksen osalta tottuneet paljon isompiinkin rahasummiin.


Toinen kansanedustajien tyrmistyksen aihe on sen paljastuminen, että eduskunta–siis kansa–joutuu maksamaan pelkkinä oikeudenkäyntikuluina 60000 euroa tullin varastoon juuttuneista eteläafrikkalaisista viineistä, jotka puhemies Paavo Lipponen ja pääsihteeri Seppo Tiitinen vuonna 2007 tilasivat eduskunnan satavuotisjuhlaan.


Tässäkin tyrmistyksen aiheena lienee summan pienuus. Lipponen ja Tiitinen olivat silkkaa saituuttaan halunneet juottaa kansanedustajille ja muille juhlavieraille halpaa viininlitkua. Koko juhla tuli sentään maksamaan 5,3 miljoonaa euroa.


Eduskunta on touhunnut myös tupakkalain kimpussa. Hallitus esittää lakiin huomattavia tiukennuksia. Mutta miksei voitaisi saman tien kieltää tupakointia ylipäänsä autoissa, lapsia kyydissä tai ei, sekä kodeissa ja parvekkeilla? Näin Suomi päihittäisi Adolf Hitlerin Natsi-Saksan tupakointikiellot määrässä ja tiukkuudessa.


Kansanedustajat kyselevät myös tyrmistyneinä, kuka "tunnettu suomalainen" yritti estää Nobelin rauhanpalkinnon myöntämisen Martti Ahtisaarelle.


Jotkut ovat jo verkkokeskustelussa nostaneet tikun nenään Keijo Korhosen, joka tämän lehden ohella lähes ainoana, samoin argumentein ja samoja yhdysvaltalaisarvioita siteeraten, kritisoi Ahtisaaren palkitsemista otsikolla "Ahtisaaren palkinto ei ole rauhan vaan sodan Nobel".



* * *



Touhulassa touhuaa myös prosessori Timo Vihavainen. Hän esiintyy nyt islamin asiantuntijana.


Vihavainen sekoittaa islamin ja islamismin ja julistaa, että "islamin perussanoma on hyvin aggressiivinen". Hän ei sanallakaan mainitse radikaalin islamismin taustalla olevia tekijöitä, kuten imperialismin hyökkäyksiä Afganistaniin, Irakiin, Libanoniin ja muualle, puhumattakaan köyhyydestä ja eriarvoisuudesta.


Vihavainen myös vaikenee siitä, että Jyllands-Posten -lehden syyskuussa 2005 julkaisemilla Muhammed-pilakuvilla ei ollut mitään tekemistä sanan- ja lehdistönvapauden kanssa, vaan niiden tarkoitus oli leimata koko maailman muslimit väkivaltaisiksi terroristeiksi ja näin tukea vastakkainasettelua ja imperialismin sotapolitiikkaa. Provokaatio suunniteltiin yhteistyössä USA:n sionistisen ja uuskonservatiivisen ryhmän keskeisen ideologin Daniel Pipesin kanssa.


Vihavaisen väitteet ovat siis vihaa vainen, ei hitustakaan tietoa.



* * *



Miten Barack Obama puolustautui, kun häntä arvosteltiin siitä, ettei hän ottanut vastaan Washingtonissa vieraillutta Dalai-Lamaa?


–Minähän olen törmännyt presidenttikaudellani lamaan päivittäin.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!