VIIKON PAKINA: Puolue jolla on korvat

17.11.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 42/2006.

Kokoomus on lähtenyt vaalityöhön Korva-kiertueella ja Puolue jolla on korvat -mainoskampanjalla. "Kokoomus kuuntelee", julistaa Jyrki Katainen mainoksessa.


Jostain syystä kampanjasta juolahti ensimmäisenä mieleen Eino Grönin ikivihreä Seinillä on korvat: "Sua kuunnellaan, sillä seinilläkin korvat on!"


Ilmeisesti kampanja ei kuitenkaan liity kokoomuksen Harri Jaskarille vuokraamasta huoneistosta kuuluneeseen meteliin.


Eikä myöskään kokoomuksen pitkään ja läheiseen suhteeseen ohranaksi kutsutun organisaation kanssa.



* * *



Ja siinä, että kiertue on yksikössä Korva-kiertue, ei liene kyse Vincent van Gogh -ilmiöstä.


Eikä siitä, mitä vanha sananparsi kuvaa näin: "Pane korva kuulemaan, toinen läpi laskemaan". Eli että kuunnellessa sanoma menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.


Tarkoitus on sanoa, että kokoomusta ei vaivaa uimarinkorva eikä sen korva ole paleltunut Korvatunturilla niin kuin entisen tontun, vaan kokoomus kuuntelee korvakuulolta ja herkällä korvalla äänestäjiä.


Korva-kiertueella kokoomuksella on panna likoon paljon tunnettuja kuuntelijoita. Kuten esimerkiksi Ben Zyskowics ja Kimmo Sasi.


Jos vielä empaattisena kuuntelijana maankuulu Sauli Niinistö saadaan kiertueelle mukaan, kuuntelu sujuu niin että korvat heiluvat.



* * *



Kokoomuksella on kosolti ansioita kansalaisten sujuvasta kuuntelemisesta.


Olipa kerran meidän kaikkien yhdessä omistama ja rakastama Postipankki. Sauli Niinistö kuunteli meitä ja järjesti Suvi-Anne Siimeksen avustamana niin, että Postipankista tuli Leonian kautta Sampo, pääomistajanaan Björn Wahlroos. Kohta ei ole pankkitoimintaa harjoittavaa Sampoa ollenkaan. Moista kadottamistemppua kadehtisi itse mestaritaikuri David Copperfieldkin.


Kansalaiset ovat pitäneet tärkeinä yleensäkin valtionyhtiöitä. Kokoomus on kuunnellut meitä hävittämällä – tietysti yhdessä demarien ja kepun kanssa – valtionyhtiön toisensa jälkeen.


Kansalaiset kannattavat laadukkaita julkisia palveluja ja kunnallista demokratiaa. Kokoomus kuuntelee meitä ajamalla julkisten palvelujen markkinoistamista ja yksityistämistä sekä kunnallisen demokratian hävittämistä kuprun avulla.


Kansalaisten enemmistö karsastaa EU:n perustuslakia ja Natoa. Kokoomus kuuntelee meitä ajamalla EU:n perustuslakia ja Nato-jäsenyyttä kuin käärmettä pyssyyn. Tietysti eräiden muiden kunnianarvoisten puolueiden kanssa.


Ja niin edelleen.


"Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto", sanoo sananparsi. Se kuusi, jota kokoomus kuuntelee, ei vain ole kansa. Kokoomuksen asunto on jonkin muun kuusen juurella.



* * *



Minne tahansa kokoomuksen Korva-kiertue ulottuukin, sinne pystytetään kahvila Korva, jossa tarjotaan korvapuusteja.


Varsinaisen korvapuustin kokoomus aikoo antaa äänestäjille vaalien jälkeen.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli