VIIKON PAKINA: Näin naapurissa

23.02.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 8/2007.

Suomen median kiinnostus Venäjän asioihin on ilahduttavasti lisääntynyt viime aikoina. Paras esimerkki tästä ovat Helsingin Sanomien jutut. Lähes kaikkien juttujen sisällön kiteyttää nasevasti George Sorosin haastattelun otsikko 11.11.06: "Nykyinen Venäjä on Neuvostoliittoa suurempi uhka".


Tässä muutamia otsikoita helmikuulta: "Venäjällä tutkitaan vauvojen vaimentamista teipillä lastenkodissa", "Iivana Julman koirat repivät Venäjää", "Valiokunta varoittaa Venäjän liikehdinnästä Itämerellä", "Paha, paha Putin", "Venäjä kasvattaa varusteluaan ja käyttää kovempaa kieltä", "Huoli Venäjästä kasvaa Ruotsissa", "Vaara vaanii, Suomi / Venäjän politiikka voi vaarantaa turvallisuutesi".



* * *



Venäjän jatkuva varustautuminen on Hesariin uskovalle tosiasia Sitähän ei mainita, että Venäjän sotilasmenot ovat vain viisi (5) prosenttia USA:n varustelubudjetista.


Venäjän laajentumispyrkimyksetkin ovat itsestään selvä totuus. Kunhan unohdetaan, että juuri USA ja Nato työntyvät Venäjän rajoille.


Sota ja raakuudet Tshetsheniassa jatkuvat entisellään. Silloin se, että terroristihyökkäykset ovat vähentyneet lähes nollaan, että 7 700 kapinallista on laskenut aseensa ja että suurin osa liki miljoonasta pakolaisesta on palannut, on pelkkää venäläispropagandaa.


Venäjän oikeusjärjestelmä on vain mielivaltaa, lahjontaa ja murhia. Ainakin jos peitetään se, että Vladimir Putinin kaudella tuomioistuinten käyttö epäkohtien korjaamiseksi on seitsenkertaistunut, 71 prosenttia kantajista voittaa oikeusjuttunsa hallitusta vastaan, puolustusasianajajien oikeuksia on laajennettu ja kansalaisten yksityisyyden suojaa lisätty.


Venäjällä tietenkin vainotaan kansalaisjärjestöjä. Jollain salaperäisellä tavalla kansalaisjärjestöjen määrä vain on Putinin kaudella paisunut 100 000:sta 600 000:een. Läntinen rahallinen apu kansalaisjärjestöille ei tätä selitä, koska ulkomaiset lahjoitukset ovat vain 8,4 prosenttia kaikista lahjoituksista. Ehkä se on sitä venäläistä mystiikkaa.


Totta kai media on Putinin hallinnon rautaisessa kontrollissa. Kunhan jätetään kertomatta, että valtion osuus lehtimarkkinoilla on alle kymmenen prosenttia ja sähköisessä mediassa vielä pienempi, että ulkomaiset yhtiöt omistavat yli puolet kaikista venäläisistä yleisradioyhtiöistä ja että yksityisen mediatutkimuslaitoksen Medialogian mukaan selvä enemmistö kansalaisista, myös enemmistö VFKP:n äänestäjistä, katsoo oppositiopuolueiden voivan vapaasti ilmaista mielipiteensä yleiskansallisessa tv:ssä ja sanomalehdissä. Mutta varmaan Putin on aseella uhaten puristanut tällaiset tulokset.



* * *



Venäjällä on paljon epäkohtia. Mutta jokin roti pitäisi olla vihapropagandassa, valehtelussa ja tiedonpimityksessäkin.


Nato-jäsenyyden äänenkannattajaksi julistautunut Hesari käy Venäjä-pelottelun avulla maallemme äärimmäisen vaarallista Nato-kampanjaa ja samalla vaalikampanjaa.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli