Vain Tynjä vaati Kettusen erorahaa takaisin

20.11.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 43/20.11.2009

Jyväskylän kaupunginvaltuusto päätti maanantaina, että kaupunginjohtaja Pekka Kettuselle laittomasti maksettua 200000 euron erorahaa ei peritä takaisin. Asia jouduttiin käsittelemään uudelleen, koska Korkein hallinto-oikeus katsoi, että valtuustolla ei ollut laillisia perusteita aiemmalle päätökselle olla perimättä erorahaa. Jo tätä ennen oikeus oli kumonnut kaupunginhallituksen päätöksen erorahan maksamisesta.


Valtuustossa erorahan perimistä takaisin esitti vain Riitta Tynjä (skp), joka aikoinaan vei asian oikeuteen. Perussuomalaiset esittivät asian palauttamista, mutta eivät halunneet vaatia takaisin perimistä ja hyväksyivät pääosin kaupunginhallituksen esityksen.


Kaupunginhallitus, joka oli itse kieltäytynyt perimistä Hyvä veli –sopimuksella Kettuselle maksettua erorahaa takaisin, vetosi nyt asian vanhentumiseen. Tynjän mielestä vanhentumislain kolmen vuoden säännön sijasta Kettusen tapausta koskee 10 vuoden vanhentumissääntö.


– Tuskin lainsäätäjä on tarkoittanut, että koko kunnallinen muutoksenhakumenettely ja valitusprosessi voidaan syrjäyttää kolmen vuoden vanhenemisaikasäännöksellä.


– Kaupungin johdon velvollisuus on ainakin yrittää saada laittomasti maksetut rahat takaisin.


Tynjän mielestä poliitikot, jotka ovat maksaneet Kettuselle "kultaisen kädenpuristuksen", kieltäytyneet laittomasti maksettujen rahojen takaisinperinnästä ja aiheuttaneet kaupungille satojen tuhansien taloudelliset tappiot, tulee saattaa vastuuseen. Siksi hän esitti, että valtuusto asettaa tilapäisen valiokunnan selvittämään asiaa.


Kun asiassa ei ryhdytty toimiin, Tynjä ilmoitti palaavansa siihen, kun käsitellään vastuuvapauden myöntämistä tältä vuodelta.


Valtuuston kokouksessa päätettiin myös kunnallisveron sekä yleisen ja asuinrakennusten kiinteistöveron korottamisesta. Ainoastaan Tynjä vastusti kaikkia näitä raskaimmin pienituloisiin kohdistuvia veronkorotuksia. (TA-Jyväskylä)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli