Unelmana Lada-farmi

05.08.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: LUE LISÄÄ TIEDONANTAJASTA 31/2005!

Etelähämäläisessä Janakkalan kunnassa sijaitsevan Tervakosken Puuhamaan tuntee lähes jokainen suomalainen. Muutaman kilometrin päässä siitä, Leppäkosken kylässä on ainakin vielä toistaiseksi hieman tuntemattomampi nähtävyys. Jussi Kulosen Lada-farmi, joka ainakin omaperäisyydessään hakkaa monet puuhamaat mennen tullen.




Ruohoa ei tarvitse leikata



Kulosella on ollut Lada-farminsa reilun vuoden ajan. Silloin unelma muutosta maalle omaan taloon konkretisoitui. Kerrostaloasunto vaihtui punaiseen tupaan ja pitkäaikainen haave alkoi muuttua todeksi. Kulonen perusti Lada-farmin. Hän alkoi kerätä näitä suunnitelmatalouden ihmeitä itselleen.


Tavoitteekseen Jussi kertoo, että pihalla pitäisi olla autoja sen verran ettei tarvitse ruohoa leikata. Hänen luonaan käy enemmän tai vähemmän säännöllisesti myös muita Lada harrastajia. Puheenaiheista ei siinä porukassa ole pulaa. Keskustelu vanhojen "ladanraatojen" ostamisesta ja niiden käytöstä tai käyttämättömyydestä saa välillä sellaisia filosofisia ulottuvuuksia, että asiaan vihkiytymätön on pihalla kuin... kuin kymmenkunta Ladaa! .....



MARKKU TULANDER

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli