Tynjä Kettus-esityksestä: Millaista esimerkkiä kaupunki näyttää asukkailleen?

13.11.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 42/13.11.2009

Kaupunginvaltuutettu Riitta Tynjä (SKP) on syvästi pettynyt ja vihainen kaupunginhallituksen esityksestä, että valtuusto tekisi ensi maanantaina uudelleen päätöksen jättää perimättä ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettuselta hänelle maksettuja erorahoja. Edellinen saman sisältöinen päätös kumottiin Korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Tynjä oli toinen prosessin käynnistäjistä.


Nyt esitettävää uusintapäätöstä perustellaan aiempien perustelujen lisäksi muun muassa sillä, ettei rahojen takaisinperintä onnistu kuitenkaan, koska saatava on auttamattomasti vanhentunut kolme vuotta maksusuorituksen jälkeen, eli jo 2007. Tynjän mielestä vanhentumiskortti ei tullut sattumalta vaan tietoisen viivytystaistelun tuloksena.


–Siis vitkuttelullako mahdollistetaan vääryyksien voimaan jääminen? Millaista esimerkkiä kaupunki näyttää kuntalaisilleen?, kysyy Tynjä Keskisuomalainen-lehdelle antamassaan lausunnossa.


Riitta Tynjä ymmärtää, että kaupunki häviäisi oikeustaistelun Kettusta vastaan. Myöskään sopimuksen laatijoilta ei voi perätä mitään, koska heille on jo kaupunginvaltuusto vastuuvapauden myöntänyt. Vastuuvapauden myöntämistä Tynjän mielestä on syytä selvitellä tarkemmin. Tuolloinhan ei ollut olemassa vielä Korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä. Poliittisesti ajatellen Tynjä ei kuitenkaan voi hyväksyä, että laittomasti maksetusta rahasta ei seuraa mitään kenellekään.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli