"Taiteesta energiaa elämän taisteluun"

22.07.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: LEONA KOTILAINEN

Pikku Huopalahden puistoalueella liikkuessaan voi nykyään kokea iloisen yllätyksen. Alueella on esillä runsaasti ihan oikeaa taidetta!


Nähdessään nurmikentällä puunrunkoihin kaiverrettuja olentoja, toteemipaaluja muistuttavia puuveistoksia, aurinkokeinun taikka pronssisen vyötiäisen, saattaa katsoja joutua hieraisemaan silmiään. Kyseessä ei kuitenkaan ole kuumuuden tai väsymyksen aiheuttama näköharha vaan aivan oikea taideteosten sarja.


Taideteokset on tehty Pikku Huopalahden puistoon osana Glitterbird-nimistä EU-hanketta, jonka tarkoitus on tuoda taide keskelle pikkulasten elämää.


– Taidepuisto on tehty siksi, että 0–3-vuotiaat lapset on unohdettu taiteen piiristä, perustelee ensimmäisen pikkulapsille suunnatun taidepuiston Suomeen tuonut Sanna Karlsson-Sutisna. Hän on tehnyt puiston taideteoksista suurimman osan.


Karlsson-Sutisna on sekä tanssi- että kuvataiteilija. Hän on opiskellut Saksassa, Kuubassa sekä Balissa ja hänen näyttelyitään on ollut esillä mm. Perussa ja Indonesiassa. Karlsson-Sutisnan lisäksi puistoon ovat taidetta tehneet Johanna Häiväoja sekä Jan-Erik Andersson & Erkki Pitkäranta.


– Tämän projektin tarkoitus on luoda virikkeitä pienille lapsille. He pystyvät vastaanottamaan virikkeitä – myös taidetta – monipuolisesti. Jos taide on onnistunutta, tuo se pienenkin lapsen elämään sisältöä. Taiteen avulla pystyvät pienetkin lapset työstämään tunteitaan, kiteyttää Karlsson-Sutisna.


Jo toukokuusta lähtien on puistoon ilmestynyt yksittäisiä hahmoja ja teoksia, joita Pikku Huopalahdessa liikkuneet ovat saaneet ihailla. Erityisen paljon ihmetystä on herättänyt pronssinen vyötiäinen, jota ihmiset ovat kiinnostuneina tarkkailleet ja silitelleet.


Elokuun puolessa välissä puistossa oli esillä kuusi taideteosta. Lisää on kuitenkin vielä tulossa – niin veistosten kuin näyttävien kukkaistutusten muodossa. Taidepuisto ja sen teokset eivät kuitenkaan valmistu käden käänteessä. Karlsson-Sutisna veistää ja viimeistelee teoksiaan vielä päiviä ennen näyttelyn avajaisia. Teokset ovat siis varsin tuoreita. Kokonaisuudessaan ne valmistuvat 23. elokuuta mennessä, jolloin vietetään taidepuiston avajaisia.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli