SKP:n edustajakokous teki päätöksiä

17.05.2010 - 10:11
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Uuden keskuskomitean jäsenistä kolmasosa on uusia kasvoja. / Veikko Koivusalo |

Suomen kommunistisen puolueen edustajakokous valitsi sunnuntaina seuraavaksi kolmeksi vuodeksi puolueelle uuden keskuskomitean. Sen jäsenistä noin kolmasosa on uusia. Nuorten ja naisten osuus johdossa kasvoi.

Puheenjohtajana jatkaa Yrjö Hakanen, helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu. Uudeksi pääsihteeriksi valittiin Juha-Pekka Väisänen, helsinkiläinen käsitetaiteilija ja rauhanliikkeen aktiivi. Varapuheenjohtajaksi valittiin toistamiseen Lena Huldén, tutkija Vantaalta.

Poliittiseen toimikuntaan valittiin myös Jarkko Silen Turusta, Riitta Suokas Tampereelta, Arjo Suonperä Espoosta, Erkki Susi ja Emmi Tuomi Helsingistä.

Edustajakokous hyväksyi laajan asiakirjan tiestä ulos kapitalismin kriiseistä, jossa vaaditaan puuttumista pörssi- ja valuuttakeinotteluun alistamalla rahoitusmarkkinoiden kaltaiset tärkeät alat yhteiskunnalliseen omistukseen ja demokraattiseen ohjaukseen. SKP vastustaa EU:n vallan kasvattamista ja vaatii demokratian ulottamista sinne, missä nyt hallitsee raha.

Muut kokouksessa hyväksytyt julkilausumat käsittelevät maahanmuuttopolitiikkaa, eduskunnan korruptiota sekä perusturvan parantamista. SKP vaatii myös Suomea hylkäämään USA:n sotakumppanuuden, Nato-jäsenyysoption sekä vetämään suomalaisjoukot pois Afganistanista.

Edustajakokouksesta lisää SKP:n kotisivuilla

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (6 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.