Pekingissä keskustellaan edistyksestä, rauhasta ja kehityksestä

29.11.2017 - 14:15
(updated: 29.11.2017 - 14:17)

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP Väisänen tapaa Kiinan presidentin Xi Jinpingin ja vasta valitun Kiinan kommunistisen puolueen johdon kansainvälisessä poliittisten puolueiden kokouksessa Pekingissä marras-joulukuun vaihteessa.

Väisäsen mukaan työläisvastainen, ihmisvihamielinen, rasistinen ja uusliberaali politiikkaa vaarantaa ihmiskunnan edistyksellisen kehityksen, rauhan ja kestävän kehityksen ja samoista syistä myös Pekingin aloite on tärkeä.

Dialogin paikka

Kiinan kommunistinen puolue valitsi syksyllä 19. edustajakokouksessaan uuden keskuskomitean ja kansainvälisen osaston. Puolueen työ alkaa näkyvästi korkean tason kansainvälisellä poliittisten puolueiden tapaamisella Pekingissä 30. marraskuuta – 3. joulukuuta.

Väisäsen ohella Suomesta tapaamiseen osallistuu pääministeripuolue Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska.

Kommunistisen puolueen järjestämässä Pekingin tapaamisessa pyritään dialogiin erilaisten poliittisten puolueiden, asiantuntijoiden ja opiskelijoiden kesken kysymyksistä kuten miten voisimme mahdollistaa jaetumpaa ihmiskunnan tulevaisuuden rakentamista, minkälaista parempaa ja kauniimpaa maailmaa tavoittelemme ja miten saada poliittisia puolueita yhteistyöhön ja kohtaamaan laajemmin koko ihmiskuntaa koskettavat haasteet.

Kansainvälisen luokkataistelun näkökulmaa

JP Väisänen osallistuu Pekingissä poliittiseen keskusteluun ja tuo dialogiin kansainvälisen luokkataistelun näkökulman Pohjois-Euroopasta.

Väisänen kuvaa ajankohtaista tilannetta hälyttäväksi taisteluksi työväen perusoikeuksien, rauhan ja kestävän kehityksen puolesta.

– Työläisvastainen, ihmisvihamielinen, rasistinen ja uusliberaali politiikkaa meillä Suomessa, Euroopassa ja globaalisti vaarantaa ihmiskunnan edistyksen, rauhan ja kestävän kehityksen. Juuri samoista syistä on erittäin tärkeää, että Pekingissä kokoonnutaan ja kyseiset kissat nostetaan siellä pöydälle, sanoo SKP:n puheenjohtaja Väisänen.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.