Nyt on kansalaisten vuoro!

20.02.2012 - 12:30
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
– Kuntaliitto on omissa tutkimuksissaan todennut kunnan ihanteelliseksi kooksi 20000 asukasta, kertoo Martti Vaskonen. / Hannu Ketoharju |

Markkinavoimat eli kotoisammin pörssikeinottelijat ovat onnistuneet rajoittamaan itsenäisten valtioiden päätösvaltaa Euroopan Unionin avulla. Samalla ne ovat rikastuneet ja kasvattaneet omistustaan.

Tämä rahanhimoinen joukko ei tule koskaan kylläiseksi, vaan käyttää kaikki keinot uusien voittojen kokoamiseksi. Suomessa tällä joukolla on tukenaan hallitus ja etenkin kuntaministeri Henna Virkkunen, tuumii joensuulainen käyttömestari Martti Vaskonen.

Nyt hallitus on päättänyt siirtää kunnallisen palvelutuotannon osaksi pörssikeinottelijoiden temmellyskenttää.

Toimintoja kansainvälisille pörssiyhtiöille

Useat tutkimukset todistavat, että kuntaliitoksilla ei ole saavutettu luvattuja hyötyjä. Asiaa ovat selvittäneet muun muassa Antti Moisio Valtion taloudellisesta tutkimuslaitoksesta, Roope Uusitalo Palkansaajien tutkimuslaitoksesta sekä Kari Leinamo Vaasan yliopistosta.

– Kuntaliitto on omissa tutkimuksissaan todennut kunnan ihanteelliseksi kooksi 20000 asukasta. Silloin palvelut ovat edullisimmat järjestää. Kalleimmat palvelut ovat pienissä saaristokunnissa ja pitkien välimatkojen kunnissa. Yli 70000 asukkaan kunnissa byrokratia ja palveluiden hinta kasvaa.

Vaskonen huomauttaa, että kokoomuksen pöytälaatikosta on löytynyt omaperäinen pörssikerhon tutkimus, jonka mukaan kunnan ihannekoko on 200000 asukasta. Tämä koko on sopiva toimintojen järjestämiseen kansainvälisille pörssiyhtiöille, jotka lyövät rahoiksi suurkunnissa tavalla, josta riittää makeita murusia myös lahjottaville poliitikoille ja virkamiehille.

Passiivinen JHL

Vaskosen mukaan jättikuntien luomisen tekee Suomessa erikoiseksi Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliitto JHL. JHL:n hallitus on torstaina 9. helmikuuta pitänyt kokouksen ja päättänyt, ettei se ryhdy hurskastelua kummempiin toimenpiteisiin. Näin se antautuu täysin Suomen hallituksen ja pörssien apulaiseksi jättämällä 240000 jäsentä oman onnensa nojaan pieniin ammattiosastoihin.

– JHL:n toimintalinja on täysin vastakkainen Saksan julkisen sektorin ammattiliitolle (ver.di), joka ei ole alistunut vaan kamppailee voimakkaasti julkisten palvelujen ja sen työntekijöiden puolesta. Kuntaministeri Henna Virkkusen mukaan operaatio leikkaa 40 tuhatta työpaikkaa ja se ei voi tapahtua heikentämättä palveluja, muistuttaa Vaskonen

– Valoa pimeään nykyaikaan ovat tuoneet kansalaiset, jotka eivät ole halua keinottelijoiden kuritettavaksi, vaan vahvistavat yleistä mielipidettä ja vastarintaa lähipalvelujen puolesta, kehuu Vaskonen.

Julkisten palvelujen puolustajat

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n vaalissa 12.-28. maaliskuuta on mukana Julkisten palvelujen puolustajat –vaaliliitto ja sitoutumattomia ehdokkaita. Heitä on muun muassa Helsingissä, Uudellamaalla, Turussa, Pohjois-Karjalassa, Vaasassa, Oulussa ja Kainuussa.

Julkisten palvelujen puolustajien listat tarjoavat vaihtoehdon JHL:n johdon linjalle, jonka tuloksena alan palkkataso on matala, työntekijöiden työtaakka kasvanut ja kilpailuttaminen lisääntynyt. Julkisten palvelujen puolustajat vaatii liittoa taistelemaan kuntauudistuksessa julkisten palvelujen ja niiden työntekijöiden etujen puolesta.

Julkisten palvelujen puolustajien kotisivu >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.