Murskataan fasismi ja natsismi

22.09.2016 - 13:15
(updated: 22.09.2016 - 13:40)

Suomalaisen järjestäytyneen äärioikeiston jo vuosia jatkunut terrori vaati kuolonuhrin, kun helsinkiläinen Jimi Karttunen menehtyi pahoinpitelystä saamiinsa vammoihin. Väkivallan takana oli uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen perustajajäsen, lukuisia aiempia tuomioita saanut ja väkivaltaisuudestaan tunnettu Jesse Torniainen, joka on vangittu epäiltynä teosta.

Suomen Vastarintaliike on tunnustuksellinen uusnatsijärjestö, joka ilmoittaa julkisesti kannattavansa kansallissosialismia ja ihailevansa Hitleriä.

Suomen Vastarintaliike on tunnustuksellinen uusnatsijärjestö, joka ilmoittaa julkisesti kannattavansa kansallissosialismia ja ihailevansa Hitleriä. Liikettä johdetaan Ruotsista. Vastarintaliikkeen tavoitteena on luoda pohjoismaat ja Baltian kattava kansallissosialistinen diktatuuri. Liike ei harjoita parlamentaarista politiikkaa vaan luottaa suoraan toimintaan ja tarvittaessa väkivaltaan poliittisten vastustajiensa eliminoimiseksi.

Vastarintaliikkeen ohella Suomessa toimii lukuisia muita järjestöjä ja ryhmiä, jotka virallisesti irtisanoutuvat kansallissosialismista ja väkivallasta, mutta flirttailevat niiden kanssa eri tavoin ja tukevat monelta osalta Vastarintaliikkeen politiikkaa. Näihin kuuluvat muun muassa Soldiers of Odinin katupartiot, Suomi ensin- ja Rajat kiinni -väki sekä Suomen Sisu. Käyttövoimansa nämä järjestöt saavat uusliberalistisesta leikkauspolitiikasta, jonka syntipukiksi ne löytävät maahanmuuttajat sekä heitä tukevan ”punavihreän vasemmiston”.

Kaikilla näillä äärioikeistolaisilla liikkeillä on linkkejä perussuomalaisiin. Eikä ole sattumaa, että äärioikeistolaisen liikehdinnän kasvu on tapahtunut perussuomalaisten parlamentaarisen nousun aikana ja puolueen näkyvien poliitikkojen tuella.

Myös poliisi on painanut villaisella useimmat äärioikeiston tempaukset, tuhotyöt ja väkivallanteot. Niiden taustalla ei ole haluttu nähdä poliittisia motiiveja, vaan on puhuttu yksittäistapauksista.

Nyt tapahtunut murhenäytelmä on pakottanut poliittisen järjestelmän ja virkavallan ottamaan asiaan kantaa. Valitettavasti äänenpainot ovat puolin ja toisin jääneet torsoiksi. Etenkin perussuomalaiset eivät vieläkään halua tehdä pesäeroa uusnatseihin. Muut puhuvat ”ääriliikkeistä” tai ”äärijärjestöistä” eivätkä suoraan uusnatseista, rasisteista ja fasisteista.

Meillä kommunisteilla on erityinen velvollisuus seistä eturintamassa rasismia, fasismia ja natsismia vastaan. Mussolinin johtama fasistinen Italia pisti ensimmäisenä matalaksi maan kommunistisen liikkeen. Hitlerin järjestelmällisen tuhon kohteeksi joutuivat ensimmäisten joukossa Saksan kommunistit. Espanjan sisällissodassa kommunistit muodostivat Francon fasisteja vastustaneiden tasavaltalaisten ydinjoukon. Neuvostoliiton puna-armeijaa on kiittäminen siitä, että se oli avainasemassa tuhoamassa natsivallan nousun Euroopassa. Toisen maailmansodan jälkeen kommunistit ovat olleet perustamassa lukuisia antifasistisia järjestöjä ja aktiivisesti mukana fasismin vastaisessa toiminnassa eri puolilla Eurooppaa.

Kommunistit eivät ole mikään äärioikeistoa vastaava ”äärivasemmistolainen” ääripää.

Kommunistit eivät kuitenkaan ole mikään äärioikeistoa vastaava ”äärivasemmistolainen” ääripää. Me kommunistit olemme osa sitä valtavaa enemmistöä, joka kunnioittaa demokratiaa, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Kamppailemme kaikkialla näiden perusasioiden laajentamiseksi.

Lattea puhe ”äärijärjestöistä” uhkaa samaistaa natsismin ja fasismin kommunismin kanssa. Tätä retoriikkaa on käytetty kommunististen järjestöjen ja tunnusten kieltämiseksi muun muassa Virossa ja Ukrainassa. Nyt on pidettävä huoli siitä, että näin ei pääse Suomessa tapahtumaan. Meilläkin on poliittisia voimia, jotka mielellään niputtavat ”äärivasemmistolaiset” samaan syssyyn äärioikeiston kanssa.

Eri puolilla Suomea on jo järjestetty rasismin, fasismin ja natsismin vastaisia mielenosoituksia. Helsingissä kokoonnutaan Kansalaistorille lauantaina klo 12. Peli poikki –tapahtuman järjestäjät toivovat, että samalla teemalla järjestettäisiin tapahtumia myös muualla.

Myös esimerkiksi SKP-aktiivi, näyttelijä-laulaja Ritva Sorvali on kokoamassa Huominen ilman pelkoa –solidaarisuuskonserttia Kansallisteatteriin sunnuntaina 20. marraskuuta.

Loppu hiljaisuudelle. Nyt on toiminnan aika. Murskataan fasismi ja natsismi.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.