Metalliliitto: Tamglassin pääluottamusmiehen työsuhde palautettava

02.09.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja:

Metallin isot ammattiosastot kokoontuivat perjantaina Hyvinkäällä. Kokouksessa käsiteltiin tamperelaisen Tamglass Engineering Oy:n tilannetta. Yhtiön pääluottamusmiehen Asko Aution työsuhde purettiin 19. syyskuuta. Syyksi työnantaja ilmoitti "törkeän työnantajan edun vastaisen toiminnan ja siitä johtuvan täydellisen luottamuspulan".


Kokous oli täysin vakuuttunut siitä, että edellä mainittu työsuhteen purku on laiton ja että työsuhde on palautettava välittömästi. Kyseessä ei ole yksittäinen tapaus, vaan luottamusmiehiä ja ay-aktiiveja painostetaan kaikilla aloilla.


– Luottamusmiesorganisaatio on koko ammatillisen järjestäytymisen kulmakivi, korostavat osastot kannanotossaan. Esille tuotiin myös vaatimus lakimuutoksista, joilla aikaansaataisiin parempi työsuhdeturva kaikille työntekijöille ja luottamusmiehille.




Tukitoimia tulossa



Kokouksessa päätettiin myös mahdollisista tukitoimista, mikäli Metalliliitto ei lokakuun 5. mennessä ole saanut tilanteeseen ratkaisua. Ammattiosastojen tukitoimien on määrä alkaa 7. lokakuuta, mikäli pääluottamusmiehen työsuhdetta ei siihen mennessä ole palautettu.


Pirkanmaalla mielenosoituslakot jatkuivat myös tällä viikolla. Maanantaina marsittiin ulos Sisu-Dieselin tehtaalta ja tiistaina Kalmar Industriesin ja Tamrockin tuotantolaitoksilta. (TA)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli