Lindén petti lupauksensa postilaisille

10.03.2011 - 10:54
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Uusi postilaki huonontaa merkittävästi postin yleispalvelua. / TA |

Posti- ja logistiikka-alan unioni ei ole tyytyväinen keskiviikkona eduskunnassa hyväksyttyyn postilakiin. PAU:n näkemyksen mukaan laki on niin heikko, että työ sen muuttamiseksi on aloitettava välittömästi jo seuraavaa hallitusohjelmaa valmisteltaessa.

Ratkaisu tulee taloudellisesti hyödyttämään joitakin etelän taajamissa toimivia suuryrityksiä. Sen sijaan postin kokonaispalvelutaso alenee ja maaseudun toiminnan rahoitus jää tyhjän päälle. Itellan postitoiminnan tulos tulee PAU:n mukaan todennäköisesti painumaan tappiolle jo kuluvan vuoden aikana ilman kilpailun avaamistakin.

Tuhansia työpaikkoja uhattuna

PAU:n Uudenmaan osasto tuomitsee täysin kelvottomana porvarihallituksen ja erityisesti viestintäministeri Suvi Lindénin suoranaisilla valheilla läpi runnoman uuden postilain.

Osaston mielestä kyseessä on keskeneräinen laki, joka huonontaa merkittävästi postin yleispalvelua eikä hyödytä millään tavalla postin asiakkaita, työntekijöitä eikä edes työnantajaa. Laki jättää postipalvelujen rahoituksen auki ja uhkaa tuhansien postityöntekijöiden työpaikkoja ja samalla koko suomalaista postijärjestelmää.

– Me emme hyväksy, että Suomen valtio ajaa tällä tavoin alas kansalaisilleen kuuluvia peruspalveluja. Meille on myös käsittämätöntä se välinpitämättömyys, jolla valtio nyt on suhtautunut oman yhtiönsä oikeutettuihin vetoomuksiin. Viestintäministeri Lindén ei missään vaiheessa kuunnellut työntekijöiden edustajia lain valmistelussa ja petti ammattijärjestölle antaman lupauksensa 1. luokan kirjeen säilymisestä, todetaan PAU:n Uudenmaan osaston kannanotossa.

PAU:n Uudenmaan osasto antaa täyden tukensa poliittisille mielenilmauksille uutta postilakia vastaan, sillä hallitus ei ole antanut työntekijöille muuta mahdollisuutta tulla kuulluksi.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.