Kyllä meidän naisten kelpaa!

06.03.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 9 /6.3.2009

Ei kulu viikkoakaan, ettei uutisissa kerrota jotain erityisesti meille naisille osoitettua huomiota. Kyllä kelpaa elää ja olla kansalainen täällä lottovoittajien maassa. Voitonhan me kaikki olemme jo syntymälahjana saaneet. Puhumattakaan kaikesta siitä muusta huomiosta, jonka kohteena vähän väliä saamme olla.


Aloitetaanpa näin juhlan kunniaksi tarkastelu vaikka viimeisistä sellaisista.



Kiitos Matti Vanhaselle! Kävit hiihtoretkellä ja sivakoidessasi hoksasit lumen sokaisemana nostaa eläkeikää ylemmäs. Näin moni asia korjaantuu.


Me naisethan elämme tunnetusti pidempään kuin miehet. Miesten kuolleisuus vaikuttaa siihen, että pidempi aika olla työelämässä ja eläkevuosien odottelu koituvat erityisesti naisten onneksi. Edelleen totuus on, että koska hallitus ei aio suunnitellakaan taitetun indeksin poistamista, saamme myös oikeuden nauttia siitä miehiä kauemmin! Jos niitä elonpäiviä yhä pienenevällä eläkkeellä riittää.



Kiitos työmarkkinajärjestöille! Erityisesti kiitos PAM, tuo palvelualan pienipalkkaisten järjestö, joka lupasi vauhdittaa hallituksen suunnitelmia naisten ansiotason hyväksi. Näin voisi olettaa tapahtuvan, kun on suunnitteilla kaupan alan aukioloaikojen vapauttaminen ympäri vuoden, ympäri viikon ja ympäri vuorokauden.


Mutta mikä mukavinta, naiset voivat käydä lempipuuhissaan eli shoppailemassa aikansa kuluksi milloin vain. Sitä eivät rajoita aukioloajat eikä työelämä, sillä yhä useammalla on lomautuksen vuoksi aikaa – pätkätyöläisistä ja työttömistä naisista puhumattakaan.



Toinenkin kiitos työmarkkinajärjestöille! Olette puolustaneet naisia erinomaisen historiallisessa sosiaalitupossa. Senhän on suunniteltu nostavan vuosien kuluessa muun muassa osa-aikaeläkkeen ikärajaa 60 ikävuoteen. Ei väliä, että kasvava yötyöläisten määrä kasvaa. Tai hoitoalalla olevien työvuodet lisääntyvät. Ei väliä, vaikka tutkimukset osoittavat, että näissä korkeimmissa ikävuosissa vuorotyö ja varsinkin yövuorot eivät ole enää terveydellisistä eikä fysiologista syistä yli viisikymmenvuotiaille oikein!


Siksi tulevaisuuden yövuorotyöläisen ei tarvitse edes vaivata päätään, kiitos ay-liikkeen! Puolusti taas naisten asiaa ja säästi vaivannäöltä! Vai uskooko naisvoimaan ja naisenergiaan niin julmetusti, että voi sopia naisten puolesta mitä tahtoo?



Kiitos työnantajille! Ei vain heille, jotka ovat vapauttaneet naiset kokonaan työstä, vaan myös heille, jotka ovat järjestäneet työn niin, ettei tarvitse aina olla töissä. Kunhan edes silloin tällöin, muutama viikko tai kuukausi kerrallaan.


Tai vain muutama tunti päivässä – saa sitten lopun päivää pyyhkiä kotona pölyjä ja leipoa. Puhdas koti ja pullantuoksu – siinähän naisella ylpeyden aihetta, on monille sukupolville jo pikkutyttönä opetettu. Ja työnantajien ansiosta ihan vaan sekin nyt toteutuu!



Kiitos medialle! Kaiken kukkuraksi saamme katsoa kotisohvalla TV:stä, miten naisen tulee hoitaa kehoaan. Mikä kilomäärä on sopiva, miten huolehtia ja hoitaa itseään niin, että aina kestää toisten – varsinkin ne miesten – katseet. Tai miten pudottaa painoa ollakseen omalle miehelleen mieliksi – sitä kun tutkitusti yli 80 % puolisoista toivoo.


Että helppoa on tämä naisena olo tämän päivän Suomessa. Joskin niin moni työn loppuun uuvuttamana tai täysin työstään vapautettuna. Mutta kunhan jaksetaan edes siihen, että Vanhasen suunnitelma 65 vuoden eläkeiästä toteutuu.



* * *



Siksi voimme totta vie tänään jo sanoa, ettei vain 8. maaliskuuta ole naisten päivä. Kaikki muutkin päivät ovat naisten – saammehan joka päivä olla yhä pidempään joko riiston kohteena tai sinnitellä olemattomaksi kuihtuvalla taitetun indeksin eläkkeellä tai olemattomalla palkalla tai verojen syömällä päivärahalla!


Onnea siis meille! (KK)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli