.KOM-LIITE: Maailmanparannusta ja opiskelua!

28.08.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantajan nro 31/28.8.2009 .kom-liite

Kommunistisen nuorisoliiton aktiivit ovat kesän aikana tutustuneet ahkerasti kotimaahamme pyrkien tarjoamaan ihmisille sekä teoriaa että käytäntöä. Sosiaalineuvonta- ja Työ tietoyhteiskunnassa -kiertue tarjosivat ja tulevat tarjoamaan tekemistä ja kokemista ympäri Suomea. Elokuun 11.-13. suunnattiin Tampereelle, Lahteen ja Hyvinkäälle. Vuoroaan odottavat vielä ainakin Joensuu, Jyväskylä ja Vaasa.



Nuorisoliitto aloitti kiertueensa kenties maamme perinteikkäimmästä työläiskaupungista, eli Tampereelta. Tarjolla oli sosiaalineuvontaa aamusta alkaen. Keskustorin vilinässä pyrittiin kohtamaan ihmisiä ja auttamaan heitä byrokratian viidakossa. Jalkautuminen kaupungille palveli hyvin myös luokkatietoisuuden herättelemisen tarpeita. Lentolehtisiä jaettiin runsaasti ja menipä muutama Lenin-paitakin kaupaksi.


Uuden opiskelu on meille kommunistinuorille myös tärkeä osa toimintaamme. Tästä syystä tärkeä osa kiertuettamme on myös opintotilaisuuksien järjestäminen eri paikkakunnille.


Tampereella opintotilaisuus järjestettiin Kulttuurikahvila Hertassa aiheena Työ Tietoyhteiskunnassa. Kommunistisen nuorisoliiton varapuheenjohtaja Anna-Mili Tölkkö alusti aiheesta erinomaisesti, jonka jälkeen siirryttiin välillä kiehuvan kuumaksi käyneeseen keskusteluun. Näkemykset sinkoilivat kipinöiden tavoin, kun nuoret kommunistit ja muut aiheesta kiinnostuneet vaihtoivat mielipiteitään. Lopputuloksena oli kuitenkin varsin onnistuneita loppupäätelmiä, jotka terävöittivät varmasti jokaisen osallistujan ajatuksia.



Luokkatietoisten yöunien jälkeen oli seuraavana päivänä luvassa Suomen Chigago eli Lahti. Sateinen sää ei pysäyttänyt kommunistinuoria, jotka pyrkivät parhaansa mukaan nostamaan luokkatietoista tunnelmaa myös tuossa mäkihypyn ihmekaupungissa. Ilmastosta johtunut vähäinen osallistujamäärä ei tovereita lannistanut, vaan vapautti sopivan määrän lisäenergiaa illan opintotilaisuutta varten.


Teatteri Vanhassa Jukossa puhuttiin samoista asioista kuin Tampereen kulttuurikahvilassakin, mutta uusilla naamoilla ja ideoilla varustettuna. Yhdeksi kiertueen herkullisimmista hedelmistä voidaankin mainita juuri se, että erilaiset paikkakunnat Suomessa tarjoavat aivan omanlaisiaan näkemyksiään poliittiseen keskusteluun. Tästä kelpaa vetää myös se johtopäätös, että paikallinen toiminta ja lähidemokratia ovat tavoittelemisen arvoisia asioita. Kiertueella pyrittiinkin herättelemään myös Kommunistisen nuorisoliiton paikallisosastotoimintaa.



Tien päällä kun oltiin, ei aikaa jäänyt erityisen perusteelliseen Lahti-kierrokseen. Juna kohti Hyvinkäätä lähti jo illalla kuljettaen aktiivit seuraavaan kohteeseensa. Vastassa olevat Uudenmaan kommunististen nuorten toimijat ottivat väsyneet matkalaiset vastaan tarjoten sekä hauskanpitoa että lämminhenkistä toverimajoitusta.


Kiertueen viimeinen päivä osoittautuikin kaikkein menestyksellisimmäksi. Hyvinkään torilla puhuttiin asiaa ja välillä jopa asian vierestä. Nuoria, kommunistisesta toiminnasta kiinnostuneita nuoria oli liikkeellä sankoin joukoin. Sosiaalineuvonnan vastaanotto oli muutenkin erittäin positiivista.


Myös viimeinen opintotilaisuus Hyvinkään kirjastolla keräsi hyvin kuulijoita. Kaksi edellistä tilaisuutta olivat hioneet alustajan esiintymisen ja sisällön puhtaaksi timantiksi, joten yleisö sai nauttia ja pohdiskella "koko rahan edestä" (tapahtuma oli maksuton). Keskustelu tyrehtyi vasta kirjaston sulkemisen tuottaman armottoman todellisuuden edessä.


Työ ei kuitenkaan ollut päättynyt edes tuolta päivältä. Kommunistisen nuorisoliiton liittoneuvosto piti vielä lopuksi oman kokouksensa. Kannanottoa seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta syntyi, ja osastot myös arvioivat omaa toimintaansa. Lopputuloksiinkin päädyttiin. Sosiaalineuvonta ja opintokiertueet tulevat saamaan jatkoa menestyksensä johdosta.


Sosiaalineuvonta ja Työ tietoyhteiskunnassa -kiertue jatkuvat vielä syyskuussa. Kannattaa tarkastaa liiton kotisivuilta (www.komnl.fi), saavummeko juuri sinun paikkakunnallesi. Jos ei tänä vuonna, niin ehkä seuraavana, toki uusien aiheiden säestyksellä. Kuka tietää, ehkäpä lukija löytää vielä itsensäkin kiertämässä maata kommunistinuorena.



AARO KARE


KomNL:n puheenjohtaja

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli