Koko Tampere vihaa natseja!

20.10.2017 - 11:00

Natsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike (PVL) on ilmoittanut järjestävänsä mielenosoituksen Tampereella lauantaina 21. lookakuuta. Järjestö on aikaisemmin järjestänyt Tampereella ennaltailmoittamattomia mielenosoituksia, joiden yhteydessä ohikulkijoita on pahoinpidelty. Tämä mielenosoitus poikkeaa kuitenkin aikaisemmista, sillä järjestö pyrkii näyttämään voimaansa Tampereella tuomalla kaupunkiin natseja koko Suomen ja Pohjoismaiden alueelta. 

Lukuisia väkivaltaisia iskuja ympäri Pohjoismaita tehnyt PVL on syyllistynyt Suomessa muun muassa Pride-marssia vastaan suunnattuun kaasuhyökkäykseen, Jyväskylän natsimellakkaan ja Jimi Karttusen kuolemaan johtaneeseen pahoinpitelyyn. Ruotsissa väkivalta on ollut vielä mittavampaa. Natsiväkivallan lisääntyminen ei ole kuitenkaan tapahtunut ilman vastareaktiota, ja vuosi sitten järjestöä vastustanut Peli Poikki -mielenosoitus keräsi Helsingissä 20000 ihmistä. Samoin itsenäisyyspäivänä PVL:n marssia vastusti yli 3000 ihmisen joukko. 

Vastamielenosoitus!

Tamperelaiset eivät halua luovuttaa kaupungin kaduille. Suunnitelmassa on Keskustorille klo 11 kokoontuva vastamielenosoitus.

Koko Tampere vihaa natseja -tapahtuman järjestäjät haluavat kutsua kaikki fasismia vastustavat paikalle ilmaisemaan, mitä mieltä natseista ja heidän marsseistaan ollaan.

Koko Tampere vihaa natseja -tapahtuman taustalla on yhteenliittymä tamperelaisia yksityishenkilöitä, järjestöväkeä ja muita toimijoita. Tapahtuma on luonteeltaan rauhanomainen.

Facebook-tapahtuma >>>


 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.