HS syrjii SKP:n ja Helsinki-listojen pormestariehdokasta

07.04.2017 - 11:45
Helsingin Sanomat julkaisi torstaina gallupin pormestariehdokkaiden kannatuksesta. Jostain syystä kyselystä oli jätetty pois SKP:n ja Helsinki-listojen ehdokas Yrjö Hakanen. Kuva: Toivo Koivisto.

Helsingin Sanomat julkaisi torstaina gallupin pormestariehdokkaiden kannatuksesta. Jostain syystä kyselystä oli jätetty pois SKP:n ja Helsinki-listojen ehdokas Yrjö Hakanen, vaikka kaikki muut ehdokkaat tarjottiin vastaajien valittavaksi.

Hakanen toteaa, että mielipidekyselyn merkityksestä voi olla monta mieltä, koska kuntavaali ei ole henkilövaali pormestarista. Nyt valitaan 85 jäsenen kaupunginvaltuusto, joka valitsee pormestarin ja apulaispormestarit.

– Vaaleja ei ratkaista gallupeilla. Vähintäänkin epäreilua on kuitenkin se, että Helsingin Sanomat jättää pois mielipidekyselystä yhden ehdokkaan. Etenkin kun sama tapahtui aiemmin lehden esitellessä pormestarit vaalikoneensa avauksessa, kirjoittaa Hakanen Helsingin Sanomille suunnatussa vastineessaan.

SKP jätettiin pois esittelyistä

Hakanen huomauttaa, että myös puolueiden esittelyssä HS esitteli laajasti eduskuntapuolueet ja sitten pääkaupunkiseudun valtuustojen ulkopuolella olevat puolueet. Suomen kommunistinen puolue oli jätetty pois kummastakin esittelystä.

– Medialta on syytä edellyttää asiallista ja tasapuolista suhtautumista myös SKP:n ja Helsinki-listojen ehdokkaisiin, jotka tarjoavat vaaleissa vaihtoehdon kuntien palvelujen heikentämiselle, yhtiöittämiselle ja demokratian kaventamiselle, toteaa Hakanen.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.