Helsingin Torikokous jatkaa

03.05.2012 - 11:57
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Torikokous-Occupy Helsinki –kansalaisliike on jatkanut jo puoli vuotta rahavallan vastaista mielenosoitusta Helsingin keskustan Kansalaistorilla. / Toivo Koivisto |

Kaupungin rakennusvirasto antoi vapun alla häätökehotuksen Torikokous-Occupy Helsinki –kansalaisliikkeelle, joka on jatkanut jo puoli vuotta rahavallan vastaista mielenosoitusta Helsingin keskustan Kansalaistorilla. Rakennusvirasto vetosi nurmikon kunnostukseen, mutta uhkasi poliiseilla vaikka Torikokous siirtyisi alueella asfaltillekin.

Kansalaisliike päätti siirtyä alueella toiseen paikkaa, nurmikolta lähellä Kiasmaa olevalle laatoitukselle. Samalla se ilmoitti, että ei aio lopettaa mielenosoitusta Kansalaistorilla. Siirtyminen uuteen paikkaan sujui eilen rauhallisesti ja ilman poliiseja.

SKP:n ja Helsinki-listojen kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen oli aiemmin tällä viikolla yhteydessä kaupunginjohtajiin, jotta häätöuhkausta ei toteuteta. Hakasen mielestä kaupungilla ei ole perusteita kieltää mielenosoitusta ja siihen tarvittavia tilapäisiä rakennelmia.

– Mielestäni Helsingin demokratiahanke korostaa sitä, että kaupungin johdon ja virastojen tulee tukea kansalaistoimintaa ja Kansalaistori puolestaan on nimensä mukaisesti sopiva alue kokoontumiselle.

Torilla tavataan 12.5.

Torikokous-Occupy-liikkeen seuraava iso tapahtuma on lauantaina 12. toukokuuta järjestettävä kansainvälinen toimintapäivä. Silloin toiminta alkaa kello 12 Paasikiven aukiolta, jossa on avoin mikrofoni. Kulkue lähtee aukiolta kello 14 ja kello 16 toiminta jatkuu työryhmissä.

torillatavataan.wordpress.com

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (33 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.