Euroopan kommunistit EU:n perustuslakia ja militarisoimista vastaan

29.04.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: LUE LISÄÄ TIEDONANTAJASTA 17/2005!

Viikko sitten Prahassa kokoontuneet Euroopan kommunistiset ja eräät muut vasemmistolaiset puolueet vetoavat Euroopan unionille esitetyn uusliberalistisen perustuslain ja EU:n militarisoimisen torjumiseksi.


Tshekin tasavallan toiseksi suurimman puolueen – Böömin ja Määrin kommunistisen puolueen – ja EU:n parlamentin Yhtyneen vasemmiston ja pohjoismaisen vihreän vasemmiston ryhmän järjestämään konferenssiin osallistuivat 39 puolueen edustajat 33 maasta. Suomesta oli mukana SKP.


EU:n uusliberalistinen, epädemokraattinen ja militaristinen kehitys on yhdistänyt kommunistisia, punavihreitä ja vasemmistososialistisia puolueita. Vielä 90-luvulla niiden mielipiteet EU:sta vaihtelivat paljon enemmän. Nyt kaikki Prahan konferenssiin osallistuneet puolueet olivat ehdottomasti EU:lle valmisteltua perustuslakia ja unionin militarisoimista vastaan.


Samalla konferenssi osoitti, että monista aatteellisista eroista huolimatta puolueet voivat kehittää yhteistyötä ajankohtaisissa poliittisissa kamppailuissa. Euroopan vasemmiston yhteistyöstä sivuun jättäytynyt Vasemmistoliitto on tässä poikkeus.



YRJÖ HAKANEN

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli