Pääoman hyökkäys on maailmanlaajuinen

Marko Korvela – 11.03.2010


Yannis Pasoulas toteaa, että kapitalistit pelkäävät työväenluokan solidaarisuutta.
Yannis Pasoulas toteaa, että kapitalistit pelkäävät työväenluokan solidaarisuutta. / Veikko Koivusalo

Kreikassa ovat työläiset kamppailleet jo joulukuusta saakka hallituksen leikkauspolitiikkaa vastaan.

Maan hallitus on talouskriisin vuoksi muun muassa alentamassa palkkoja, nostamassa eläkeikää, korottamassa arvonlisä- ja energiaveroja sekä leikkaamassa sosiaaliturvaa.

Kreikan ammattiliitot ovat vastustaneet hallituksen hyökkäystä mielenosoituksilla ja yleislakoilla, joista viimeisin on tänään torstaina sulkenut julkiset palvelut vuorokauden ajaksi.

Kreikan paikallisen Rakennusliiton puheenjohtaja Yannis Pasoulas kertoo, että hallituksen toimet huonontavat oleellisesti työläisten oloja eikä ay-liike voi sitä sallia.

— Kapitalistit yrittävät talouskriisin keskellä keksiä uusia keinoja voittojen anastamiseksi, sanoo Pasoulas.

Kreikan ay-liike tukee AKT:n kamppailua

Yannis Pasoulas osallistuu viikonloppuna Kansainvälisen rakennusaloja käsittävän liiton UITBB:n sihteeristön kokoukseen Helsingissä.

Hän kertoo lämpimät tukiterveiset Kreikan työväenliikkeeltä AKT:lle. Pasoulasin mukaan Suomen satamatyöläisten lakko on osa samaa maailmanlaajuista työläisten kamppailua.

— Pääoma hyökkää nyt työväenluokan saavutuksia ja etuja vastaan kaikkialla. Sen vuoksi työläisten keskinäinen solidaarisuus on erittäin tärkeää.

Yannis Pasoulas toteaa, että kapitalistit pelkäävät työväenluokan solidaarisuutta.

— Mutta taistelu on meidän velvollisuutemme. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa, muistuttaa Pasoulas.Keskustelua

Ei kannata haukkua väärää puuta 5 vuotta, 7 kuukautta sitten 11.03.2010

Kreikan ongelma on liian korkea valtion velka, joka on syntynyt holtittomasta julkisesta taloudesta. Julkista sektoria myös on hoidettu tehottomasti.

Matti Aalto 5 vuotta, 7 kuukautta sitten 11.03.2010

Kreikan rakennusliiton ohella solidaarisuuden ilmaus AKT:lle löytyy myös Suomen Rakennusliitolta. Etusivun lyhennelmä kuuluu:

"Kuljetusalan lakosta käytävä keskustelu kertoo, että syyllistäminen halutaan ulottaa myös laillisiin työtaisteluihin. Minkälaista yhteiskuntaa manataan esiin, kun aivan ratkaisevaan demokraattisen yhteiskunnan rakennusosaan halutaan kajota? Kuljetusalan väellä on kansalaisoikeudet siinä missä meillä muillakin."
"

Mielestäni RL:ssa voitaisiin harkita myös AKT:n lakkolaisten taloudellista tukemista jos tarve vaatii.

Näytetään EK:lle kaapin paikka jos äärioikeistolaiset puheet eivät muuten hiljene.

Kreikka on elänyt yli varojen 5 vuotta, 7 kuukautta sitten 11.03.2010

Turha syytellä Pääomaa siitä, että valtio on elänyt yli varojen ja velkaantunut korviaan myöten.
Julkinen talous on vaan paisunut liikaa Kreikassa ja sitä on hoidettu holtittomalla velanotolla.

Kaapin paikan näyttää Suomen romahtava talous 5 vuotta, 7 kuukautta sitten 12.03.2010

Matti Aalto, Suomi ui nyt jo syvällä taantumassa. vienti yskii ja kansantuote pienenee. Jo nyt ahtaajien lakko on aiheuttanut 0,1% pienenemisen kasvuun. Jos lakko jatkuu tai laajenee, niin se vähentää entisestään kasvua. Jos pyritää hyvään työllisyyteen, niin se edellyttää kasvua.

Työeläkeläinen 5 vuotta, 7 kuukautta sitten 12.03.2010

Kreikassa on menty liian pitkälle valtion menoissa joista varmasti sosiaalimenot ovat yksi osa. On aivan turhaa lakkoilla kun paskat on housuissa, se ei tuo euroakaan valtion kassaan joka nyt on ainoa pelastus tässä tilanteessa. Se, että joku työläisliiton pj. tekee politiikkaa katastrofilla osoittaa ainoastaan suurta ymmärtämättömyyttä tilanteen vakavuudesta, mutta se lienee yleistä vasemmisto ja varsinkin kommunistipiireissä. Tuohonhan se Neuvostoliittokin kompastui.

Ei kreikkalaisten eikä satamatyöläisten lakkokaan auta yhtään tilanteessa jossa maailman talous on vasta juuri toipumassa syvästä lamasta joka lienee osasyynä moniin taloudellisiin ongelmiin, vaan näyttää meille miten varsinkin äärivasemmisto on koko ajan kampittamassa taloutta kuvitellen saavansa siitä omaa hyötyä. Älkää kuitenkaan uskoko, ihmiset näkevät teidän kiukuttelunne (taistelunne) läpi ja se ainoastaan lisää siirtymistä oikealle eli aivan päinvastaiseen suuntaan kuin on ymmärtääkseni tarkoitus.

Sosialismihan näytti Itä-Euroopassa mihin katastrofiin nk. työväen solidaarisuus johtaa, siihenkö katastrofiin te taas hingutte?

Tietoa 5 vuotta, 7 kuukautta sitten 12.03.2010

Täällähän käyvät keskustelua varsinaiset Kreikka-asiantuntijat ja yhtä kevyillä tiedoilla kuin Suomenkin talouden asioista. Huh hu.

che 5 vuotta, 7 kuukautta sitten 13.03.2010

sitä edesmennytttä sosialismia ei todellakaan tarvita vaan uutta vastavoimaa kapitalismille.kapitalismin kriisiä yritetään maksattaa työläisillä sitä ei kukaan voi kiistää. laman varjolla kuritetaan työmiestä kunnolla. ja todelliset syypäät selviää kuin koira veräjästä.tappiot sosialisoidaan niinhän se menee.auttaako työehtojen heikentäminen jotenkin selviämään lamasta?.duunarin on pakko reagoida jos oikeistopatruunat käy liian härskiksi.vasemmistoaa on turhaa syyttää kun kapitalistilla on paskat housuissa.näiden oikeistolaisten mielestä on aina vasemmiston syy kun taloudessa on jokin huonosti.vaikka itse ovat töppäilleet.ja nykyajan isänmaan pettureita ovat firmat jotka vievät tehtaat pois suomesta.ensiksi yhteiskunta tukee heitä ja sitten he pettävät isänmaan ja häipyvät intokiinaan!

Kerro 5 vuotta, 7 kuukautta sitten 13.03.2010

Tietoa, Tällä palstalla on ihan ytimekkäitä kommetteja. Jos sulla on siihen lisättävää tai korjattavaa, niin, pliis, heitä argumetteja peliin.

Työeläkeläinen 5 vuotta, 7 kuukautta sitten 14.03.2010

Olet harvinaisen oikeassa che, sosialismia ei todella tarvita se on jo näyttänyt mihin se pystyy pitämällä kehitysmaatasolla satojen miljoonien elintason Itä-Euroopassa kokeilun yhteydessä. Kokeilussa jossa piti luoda työläisen paratiisi mutta saatiin aikaan työläisen helvetti.

Ei kriisiä työläisillä yritetä maksattaa, eihän niillä ole edes tarvittavia pääomia siihen. Tuo on vain kommunismin iskulauseita sen alkuajoilta. Laman maksumiehiksi joutuvat kaikki ja kaikkihan, tai ainakin lähes, olemme tavallaan myös sen äitejä vaikkakin jotkin ovat syyllisempiä kuin toiset. Aivan kuten teistäkin useimmat pidän pääsyyllisenä tänä päivänä tähän lamaan joitakin Pohjois-Amerikan pankin johtajia ja heidän "luovia" työläisiään heidän keksiessään lainata suuria summia rahattomille kiinteistökeinottelua varten. Siitähän kaikki alkoi kun lainat jäivät maksamatta eivätkä kiinteistöjen arvot enää olleetkaan nousseet kuten ruutupaperilla oli aikoinaan laskettu.

Isänmaan petturuutta olisi päästää firma konkurssiin, jos firma ei lyö täällä enää leiville on se vietävä sinne jossa se menestyy, kenen vika se sitten on onkin jo toisen keskustelun aihe. Nyt vaan globalisoituneessa maailmassa on pärjättävä myös halvan työvoiman kanssa kilpailussa, kilpailussa joka vuosi vuodelta pahenee ja syö meidän elintapaamme. Se meidän on hyväksyttävä tai kuoltava.

Pekka Järvinen 5 vuotta, 6 kuukautta sitten 17.03.2010

Työeläkeläinen. Et ole tässä vuosien
saatossa ainoa tuomiopäivän julistaja, mutta viimeisimpiä. Toiset kapitalistien juoksupojat uskovat vielä kapitalismiin,
mutta sinä julistat tuomion päivää sanomalla, "Se meidän on hyväksyttävä tai
kuoltava globalsoituneessa mailmassa".
Mistähän me löydettäisiin sinulle edes vähän optimismia siksi aikaa kun kapitalismilla on elinaikaa.Kamppailu oikeudenmukaisemman yhteiskunnan puolesta
antaisi sinulle vähän voimia, mutta voimasi ovat jo ehtyneet edes siihen.

Tuomiopäivän odotusta vain nyt sinulle.

Työeläkeläinen 5 vuotta, 6 kuukautta sitten 17.03.2010

En oikein Pekka koe olevani kenenkään juoksupoika enää, olin sitä -60 luvulla hetken mutta se on jo ohi. Olen vain kymmenien vuosien kokemuksella ja havainnoinnilla tullut niihin tuloksiin joista kirjoitan ja ihan oma-aloitteisesti.

En minä ole mikään saarnamies joka maailman loppua povaa, tuleehan se joskus mutta nykyään on globalisaation pysäyttäminen täysin mahdotonta ilman todellisia voimatoimia joita en haluaisi tähän sotkettavan.

Maailman tuottavuus on tietyissä rajoissa joten meille jotka olemme saaneet yli osamme on laihdutuskuuri tulossa ennemmin tai myöhemmin. Vähimmällä pääsemme jos opimme sopeutumaan.

Itse tässä iän ja kilojen karttuessa olen joutunut sopeutumaan moneen asiaan joten tiedän sen olevan mahdollista. Se vaatii vaan älliä ja toivon sitä löytyvän jotta lapsemme eivät joutuisi liian koville.

Ohje

  • Sähköpostiosoite tulee vain tiedonantaja.fi:n toimittajan tietoon.
  • Kommentit mieluiten omalla nimellä.
  • Maksimipituus on 2000 merkkiä.
  • Kommentti tulee näkyviin heti kun toimitus sen vahvistaa.
  • Toimitus pitää roskapostit poissa keskustelusta.
  • Tiedonantaja-lehti ja TA-Tieto Oy eivät vastaa keskusteluissa esitetyistä mielipiteistä.
  • Toimitus voi muokata, siirtää tai hylätä viestejä, jotka poikkeavat keskustelujen aiheesta tai sisältävät kyseenalaista materiaalia.
  • Kommentteja voidaan julkaista lehden sivuilla toimituksen harkinnan mukaan.
Eurooppa on taistelun arvoinen

17.8. 2015 – Irene Auer

Talouskuri on väärä politiikan suunta

17.6. 2015 – Marko Korvela

Venäjä palautettava sosialistiselle linjalle

12.6. 2015 – Marko Korvela

Kiina huolissaan TTIP-sopimuksesta

12.6. 2015 – Tiedonantaja

Ihmisten kokous markkinoiden valtaa vastaan

11.6. 2015 – Tiina Sandberg

Pohjoisen kommunistit tapaavat Ivalossa

10.6. 2015 – Tiedonantaja

Homobaarista leikkauspolitiikan vastainen vaihtoehtofoorumi

7.6. 2015 – Tiedonantaja

Imperialismi jyllää Ukrainassa ja Lähi-idässä

5.6. 2015 – Marko Korvela

Vaihtoehtofoorumissa uutta otetta leikkauspolitiikan vastaiseen taisteluun

5.6. 2015 – Tiedonantaja

Bolognan kommunistit elävät hajaannuksen aikaa

27.5. 2015 – Oskar Lindman

Finnwatch penää kunnianhimoa yritysvastuupolitiikkaan

24.5. 2015 – Irene Auer

Solidaarisuutta maailman kylässä

22.5. 2015 – Irene Auer

Demokratian takkuinen taival Lähi-idässä

9.5. 2015 – Marko Korvela

“Hävetkää, EU-johtajat!”

8.5. 2015 – Tiedonantaja

Yhdistyneitä kansoja ei voi voittaa!

1.4. 2015 – Tiedonantaja

Venezuela ei ole uhka

27.3. 2015 – Nicolás Maduro

Kaivoslakko jakoi Britannian kahtia

18.3. 2015 – Tero Alanko

Venezuela ei ole turvallisuusuhka Yhdysvalloille

11.3. 2015 – Tiedonantaja

Chávez – aina kanssamme

4.3. 2015 – Tiedonantaja

Kestääkö Minskin uusi Ukraina-sopimus?

20.2. 2015 – Yrjö Hakanen

Solidaarisuusliike kasvaa: Kreikka ei ole yksin!

12.2. 2015 – Sippo Kähmi

Matka tuntemattomaan: Sodan ja kurjuuden Donetsk

10.2. 2015 – Markku Hongisto

Sunnuntaina Syrizan vuoro

23.1. 2015 – Marko Korvela

Etelän foorumi linjaa Euroopan uuden suunnan

19.1. 2015 – Tiedonantaja

"Katainen on Merkelin marionetti"

15.1. 2015 – Marko Korvela

Millä eväillä rauha Palestiinaan?

11.1. 2015 – Marko Korvela

Tiloja toisenlaiselle globalisaatiolle

9.1. 2015 – Sippo Kähmi

Kun kansanliike kaatoi vapaakauppasopimuksen

8.1. 2015 – Marko Korvela

Yhteistyöllä imperialismia vastaan

3.12. 2014 – Tiedonantaja

Yksityistettyä sotaa

28.11. 2014 – Marko Korvela

120 000 ihmisen jättiprotesti pysäytti Brysselin

13.11. 2014 – Sippo Kähmi

Ebola on köyhyyden tappava oire

6.11. 2014 – Sippo Kähmi

Meksiko uhkaa upota

31.10. 2014 – Sami Laaksonen

ISIS – Yhdysvaltain imperialismin kylkiäinen

6.9. 2014 – Emine Tekin ja Unto Nikula

Monsanton varjo Ukrainan yllä

5.9. 2014 – Marko Korvela

Ukrainan kommunistit taistelevat toimintaoikeuksiensa puolesta

4.9. 2014 – Tiedonantaja